Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziś Krzysiu zamówił u Ziutki 4 pakiety dla Pysi . Na razxie ze starymi zdjęciami . Słabo tylko u nas z czasem żeby wymyslić ładne teksty ( 4 inne!)  Może jakaś zdolna Ciocia w tym temacie by wspomogła ? :)

Posted

No i niestety nie mam dobrych wieści :( Pysia może być u Pani tylko do konca marca :( Zaraz poświętach Pani wyjeżdza na stałe do Anglii do córki i wnuków . Bardzo to smutne dla mnie i mam ogromna ochotę napisac co myślę o tej rodzinie ...ale sie powstrzymam .... Powiem tylko w ciągu wielu rozmów przed adopcją  jak i w czasie  gdy byłysmy tam z Pysią  pani słowem nie wspomniała o swoich zamiarach  wyjazdu na stałe .

Pani Babcia która  na razie jest z Pysią nie potrafi i nie ma mozliwości zrobić zdjęc .

Pani Babcia powiedziała że Pysia nie może mieszkać w kojcu i " muszę ją mieć koło siebie, bo ona garnie się do ludzi" Na nic moje tłumaczenie że ja nie mam mozliwości ani dać jej kojca a juz na pewno swojego towarzystwa i mieć ją koło siebie . Wspomniałam że poszukam jej hoteliku ale to kosztuje ...Pani udała że nie słyszy ... Jestem wściekła na nieodpowiedzialnośc ludzi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zaczynam zatem zbierać deklaracje dla Pysi  i szukać ...domowego hoteliku :(

mala-pysia-szuka-pilnie-domu_1.jpg

(zdjęcie Pysi sprzed prawie 2 lat )

Proszę o pomoc, pomysły, ogłoszenia, mamy tylko półtora miesiąca :(

Mortes byłam z Tobą ....:(  

Co zrobić z ludzką nieodpowiedzialnością? :(

Posted

Mortes - moje wypociny ogłoszeniowe na tzw. biegu - dla Pysi - co prawda - brak konkretnych danych, ale to zawsze można uzpełnić, albo i stosownie zmodyfikować treść by była odpowiednia - wszelkie uwagi cioć - jak najbardziej pożądane :) 

Oto Pysia – ...-cio kg sunia zabrana od alkoholika, który „kochał Ją na swój sposób”. Taki sposób, że trudno o tym pisać bez użycia słów powszechnie uznanych za nieprzyzwoite. A mimo tego, Pysia biegała koło swojego pana za najmniejszą oznaką akceptacji. Niestety, nie było Jej dane bycie docenioną istotą.

Aż nadszedł dzień, gdy Pysia została zabrana od pana alkoholika, bo sunia nie miała zapewnionych minimalnych warunków bytu.

I dwa lata temu - znalazła swój dom i swoich ludzi, którzy Ją zaadoptowali i pokochali.... Jednak uczucie do Pysi nie było na tyle mocne, by została wzięta pod uwagę przy podejmowaniu decyzji Państwa o emigracji z Polski do Anglii. Dla Pysi – zabrakło miejsca i serca...

Dlatego ponownie szukamy domku dla Pysieńki – naprawdę STAŁEGO domku, czyli odpowiedzialnych ludzi, którzy nie traktują psiaka jak rzecz, którą można porzucić...

Pysia jest zaszczepiona, wysterylizowana, umie chodzić na smyczy .... Lubi ....., nie lubi .....

Warunkiem adopcji jest wyrażenie zgody na wizytę wolontariusza oraz podpisanie umowy adopcyjnej. Telefon w sprawie adopcji: 698 024 294, e-mail: psycho.smile@interia.eu (w miarę możliwości pomożemy w transporcie pieska do nowego domu).

Posted

Co do kochanego Rudaska:

- bardzo serdecznie dziękuję Nutusi za Jej dobre serce, praworządną, niezmierną walkę o psie istnienie i za uzyskanie wiadomości od Tego Doktora w temacie Rudaskowych ataków,

- wczoraj wszystko skrzętnie zapisałam, co przekazała mi telefonicznie Nutusia po wyjściu od Pana doktora. Dzisiaj przekazałam to wszystko Pani Agnieszce i poprosiłam o zrobienie kopi wszelkich dotychczasowych wyników badań kochanej, rudej malizny;

- ustaliłyśmy wspólnie - z Pańcią Rudaska, że wziąwszy wszystkie wyniki Jego dotychczasowych badań - zapakujemy się z Rudaskiem do auta i odwiedzimy Pana doktora, za odpowiednio wcześniejszym ustaleniem terminu - i z Nutusią, i Panem Doktorem.

Z różnych względów, mamy zamiar umówić się na wizytę w marcu br., ale to już całkiem niedługo, zwłaszcza że Rudasek aktualnie  czuje się bardzo dobrze i rozrabia. Mam obiecane zdjęcia na tzw. dniach, więc na pewno je wstawię :D

• Upvote 1
Posted

Czyli Rudasek oprócz super opiekunki / tej z DS/, super opiekunki dochodzącej /Usiatki / będzie miał jeszcze opiekę super doktora. To już naprawdę musi być dobrze!!!

Posted

Usiatko Kochana pięknie Ci dziękuję za tekst do ogłoszeń Pysi :) Czas ucieka , Pysia ma go coraz mniej a my z Krzysiem kompletnie nie mamy czasu zabrac się za te teksty .  W miarę mozliwości uzupełnimy co możemy tam gdzie wstawiłas kropki :)

A co do Rudaska to brak mi słów podziękowań dla Ciebie ... :) Jesteś niesamowita ... W zasadzie to jesteś takim trochę " pogotowiem Ratunkowym " dla Rudzielca ;) Szkoda że on sam nie ma tej świadomości jak bardzxo poszczęściło mu sie w życiu .... a może ma  ( ?) ;) W kazdym razie ja bardzo cieszę się że masz go w "swoim" miescie   :) Gorzej byłoby mu pomagać jakby wylądował w jakiejś miejscowości na końcu świata ( choć i takie domy znajdowałam dla " swoich" psiaków i były to fajne domki )  

Nutusiu Droga :) dzięki Ci bardzo że pomagasz nam Usiatce i Rudaskowi  :) Buziaczki od nas gorące ;)

Posted

4 teksty poszły  :) Może nie sa najwyższych lotów ale ... trochę nie ma juz czasu  :(  Nad tekstami męczył się Krzysiu  no i jeden ( najlepszy) wzięliśmy do Usiatki :) Gorzej ze zdjęciami ... mało i kiepskie ...

Posted

A ja już się cieszę, że poznam Rudego i jego "Załogę"! :)
Dodam tylko, że z opisów przekazanych mi przez Usiatkę, Doktor jest bardzo dobrej myśli ;)

Oooo i to jest bardzo pocieszająca wiadomość.

Wierzę ,cały czas bardzo mocno wierzę,że będzie dobrze.

Posted

Ja myślę, że coby się nie działo, oby jak najmniej ze zdrowiem, to będzie dobrze.

Ma swoich ludzi, dom, opiekę.

Nie leży sam podczas ataków gdzieś w budzie u tego dziada, nie atakują go inne psy, które nie lubią "takich" zachowań.

Rudzik już ma swoje bezpieczeństwo.

Posted

Niestety na razie żadnych telefonów choć Ciocia Ziutka ogłosiła Pysię na 4 województwa  . Zrobiła to całkowicie bezpłatnie za co jesteśmy bardzo wdzięczni bo Pysia nie ma ani grosika . Ciocia Ziutka obiecała odwiedzić nas wątek i potwierdzić ogłoszenia :)

Ponieważ Pysia jest ogłaszana ze starymi zdjęciami sprzed 2 lat ( w dodatku w kubraczku posterylkowym) więc Krzysiu pociągiem pojedzie do Pysi w środę  i porobi jej ładne fotki :) Swoją pomoc w dalszej drodze Krzysia z dworca obiecała Panna Marple . Dziękujemy bardzo , bo Krzysiu w ogóle nie zna Krakowa  i znając go w ogóle by do Pysi sam nie trafił :(

Posted

Podziękowania serdeczne dla Cioci Ziutki za ogłoszenie Pysi :)  Równie serdeczne podziękowania dla Krzysia - wiesz, że Cię lubię i podziwiam za to Twoje ogromne serducho dla wszelkich psiaków bo już Ci o tym mówiłam :)

Mortes, nie martw się pustym portfelem Pysi, gdyż na dniach zostanie zasilony, wszak Pysia pochodzi od tego samego pierwotnego "pana"  <_< co Rudasek.

Rudasek (kochany  :wub: ) pozdrawia serdecznie wszystkich na tym wątku - zdrówko Mu dopisuje; zdjęć na razie nie ma bo  młodsza Pańcia maturą ogromnie zaabsorbowana, ale podczas dzisiejszej rozmowy obiecała że postara się na dniach "coś wrzucić mi na mejla, bo mają" ; jak tylko dostanę - natychmiast pokażę :)

Posted

Piękny ten Rudzik :) I jaki szczęsliwy !

A ja bardzo martwie sie o Pysię .... niestety nie mam gdzie jej wziąc :( Jesli znacie Ciocie Drogie jakiś fajny DT lub niedrogi a niezły hotelik to dajcie znać . Zbieram tez deklaracje dla Pysi ...

Posted

Izunia,  deklaruję 50 zł miesięcznie dla Pysi do czasu aż znajdzie się dobry domek STAŁY.

I proponuję niedrogi, a niezły hotelik "U Leona" w Węgrzcach Wielkich (hotelik Makili) :)