andzia69 Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 PaSja Hera napisał(a):Jak Bury się czuje? z tego co Mortes mówila, to chyba nie najgorzej :) Quote
Mortes Posted May 21, 2013 Author Posted May 21, 2013 (edited) Dziś dotarły do mnie pieniążki od Obieżyświat w kwocie 150 zł i Grzenki - 20 zł . Serdecznie dziękuję w imieniu swoim , Rodzinki i Burego :) Dzięki Wam mogłam dzis zrobić zakupy dla Burego na 10 dni i zapłacic za wizytę ( sobotnią) u weta 49 zł . Czyli z małego rozliczenia wynika że Bury miał: Z ogrodzenia - 50 zł Obieżyświat - 150 zł Grzenka - 20 zł RAZEM WPŁYWY 220 zł Wydatki na dzień 21.05.2013 Wizyta wet 18.05.2013 - 49 zł Puszki na 10 dni od 21.05 - 15.95 ( 5 puszek po 3.19 ( były dzis w promocji) ) Olej parafinowy 3 buteleczki -9.45zł ( udało mi sie dostać po 3.15 a nie tak jak ostatnio po 5.99) Razem wydatki - 74.40 POZOSTAŁO na dzień 21.05.2013 - 145.60 zł Dzis też odwiedziłam Burego i przy okazji obejrzałam jak postępuja prace przy powstawaniu ogrodzenia :) Bury czuje sie dużo lepiej . Kupki robi bardzo ładne i bez większego wysiłku . Biega luzem po podwórku , ale czasami lubi sobie wybiec na łąkę . Wzięłam Burego i Rudego na długi spacer po polach gzie chłopaki wybiegały sie do woli :) Bury odkąd może sie z łatwościa załatwiac zmienił sie nie do poznania . Państwo ( szczególnie pani ) bardzo pilnuja diety i oleju Burego ... Tu Bury ze swoim panem który zrobił sobie małą przerwę w stawianiu ogrodzenia Bury biegnący przez pola z przysłowiowym wiatrem w ..sierści...;) Tu Rudy ( na początku był na smyczy a potem go puściłam ) Rudy to wulkan energii :) Rudy bez smyczy :) Edited May 21, 2013 by Mortes Quote
obiezyswiat75 Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 Piękne zdjęcia.... A jak postęp pracy przy ogrodzeniu? Quote
Mortes Posted May 21, 2013 Author Posted May 21, 2013 To na razie miejsce pod ogrodzenie To też... Tu kiedyś będzie brama , a na razie stanie przęsło Powoli do przodu...:) Quote
obiezyswiat75 Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 no i pięknie. To daje nadzieję, na lepszy los dla psów..... Quote
PaSja Hera Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 Mortes napisał(a):Po to to robie :) Super:multi:!!!Bardzo se ciesze.Burasku trzymaj się,bo czeka Cie lepszy czas! Quote
beataczl Posted May 22, 2013 Posted May 22, 2013 wszystko idzie ku dobremu dzieki Tobie Mortes :loveu: i innym Dobrym Ludziom :multi: Quote
from_wonderland Posted May 22, 2013 Posted May 22, 2013 Bury jaki usmiech, słodki jest. I taki drobny, nie wiem czemu wydawalo mi się, że jest troche większy. Powoli do przodu i już tylko patrzeć jak oboje będą nie na łańcuchu :) Quote
Mortes Posted May 22, 2013 Author Posted May 22, 2013 Dziś dostałam telefon że udało sie zamówić przez Dobre Dusze Buraskowe ;) olej dla Buraska po 2,25 za 100 ml w butelkach po 800 ml . W aptece czekaja na odbiór 2 takie butle :) Pani Dorotko serdecznie dziękuje :bluepaw::bluepaw::bluepaw: Quote
obiezyswiat75 Posted May 23, 2013 Posted May 23, 2013 a u Pysi wszystko w porządku? Ja nadal nie zdjęłam jej ogłoszeń, żeby nie zapeszać... Quote
Mortes Posted May 23, 2013 Author Posted May 23, 2013 Dzwoniłam do Pysi i jest wszystko w porządku :) Pysiunia w domu jest bardzo grzeczna , pogryzła tylko raz rolke papieru toaletowego . ;) Ma apetyt i troszke juz sie pani mama przekonała do niej :) Dzieci ja uwielbiaja i Pysia dzieci tez :) Quote
Mortes Posted May 23, 2013 Author Posted May 23, 2013 Jutro jadę z Buraskiem do weterynarza ( do Pani Doktor ktora ma doświadczenie w "tych " sprawach). Zobaczymy jaka bedzie opinia... Quote
Mazowszanka13 Posted May 23, 2013 Posted May 23, 2013 A ja nad bazarkiem zaczęłam pracować. Nawet mi zdjęcia dzisiaj ładnie wchodzą :) Quote
Mortes Posted May 23, 2013 Author Posted May 23, 2013 Twoje bazarki Mazowszanko są zawsze "z wyższej półki " :) Quote
Mazowszanka13 Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 Mortes napisał(a):Twoje bazarki Mazowszanko są zawsze "z wyższej półki " :) Twoim też niczego nie brakuje :) Quote
Mortes Posted May 24, 2013 Author Posted May 24, 2013 (edited) Własnie wróciłam od Buraska :) Bylismy u pani doktor która juz nie raz robiła takie zabiegi . Niestety u Burego taki zabieg byłby prawie niemożliwy ( przetoka jest ogromna) a na pewno bardzo trudny i nie rokujacy nadziei że po operacji nie byłoby nawrotu choroby :( Pocieszajace jest to że na dzień dzisiejszy nic u Burego w dupce ;) nie zalega :) Bardzo dobrze psiak reaguje na dietę i ogromne ilości oleju parafinowego . Bardzo ładnie sie załatwia i gdyby tak pozostało to nie byłaby potrzebna żadna operacja :) Pani doktor ma pacjenta ktory na takiej diecie funkcjonuje bardzo dobrze juz 2 lata . Bury dziś w poczekalni u weterynarza :) W drodze powrotnej podjechaliśmy do sklepu gdzie ostatnio kupowałam dla niego puszki i były one w promocji i dzis wykupiłam chyba resztę - 10 sztuk . Tak że Bury ma puszki do 18 czerwca ( po pół na dzień) Na razie ryż pani ma więc nie kupowałam . Wczoraj też podjechałam do tej apteki w której zamówiony byl olej parafinowy dla Burego w dużych butelkach i na razie była tylko jedna butelka ale za to w świetnej cenie 12 zł za butelkę 800ml. ROZLICZENIE : Bury miał na dzień dzisiejszy 145.60 Dzisiejsza wizyta - 0 zł Puszki - 31.90 Olej parafinowy - 12 zł RAZEM wydatki - 43.90 Pozostało Buremu - 101.70 zł Długo też dziś rozmawiałam z opiekunami Burego . Pochwaliłam ich za pilnowanie diety i wyczuliłam aby w żadnym wypadku Bury nie dostawał innego jedzenia . Myśle że rodzina jak na razie sobie radzi z przestrzeganiem diety i przy pewnym dozorze pewnie będa na tyle zdyscyplinowani że nie będzie problemów "kupkowych" z Burym . Martwia sie tylko że poprostu ich nie stac na takie żywienie Burego . Powiedziałam że na razie Bury ma "dobre dusze " z internetu :angel::angel::angel: Pani mówi że czasami daje tez trochę jedzenia Buraskowego Rudemu , bo widzi że mu przykro jak Bury je takie frykasy... Faktycznie dzis jak przyjechaliśmy od weterynarza i pan przyniósł Buremu jego danie to Rudy miał prawie stan przedzawałowy ... Edited May 24, 2013 by Mortes Quote
Mortes Posted May 24, 2013 Author Posted May 24, 2013 Co do ogrodzenia to już stoi tylko trzeba jeszcze zabezpieczyć kamieniami i ziemią przestrzenie między ogrodzeniem a podłożem . Tam niestety jest bardzo nierówny teren . Dziś pan mial to robić ale pada od rana ... Rudy juz niedługo... :multi: Quote
Mazowszanka13 Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 Moi sąsiedzi na wsi to wypełnili te przestrzenie kawałkami blachy. Może komuś zostały jakieś skrawki ? A jak duży teren to będzie ? Quote
beataczl Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 Rudasek chyba takim drobniejszym pieskiem jest.. piekny widok tego ogrodzenia co prawda nie dokonczone ale juz oko cieszy ,psiaki beda mialy w koncu teren do wybiegania sie :) a najlepiej jakby to betonem zalac bo czy sie psiaki nie podkopia przez ta ziemie i kamienie nie wiem... Quote
Mortes Posted May 24, 2013 Author Posted May 24, 2013 Widziałam że Pan ma jakieś kamienie i to sporo więc pewnie jakoś sobie poradzi ze skończeniem tego ogrodzenia. Ja zaczynam się martwić gdy myślę o diecie Burego... Przydałby się jakiś bazarek dla niego :-( Quote
mdk8 Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 ile będzie kosztował miesiąc diety małego i olej ? Quote
beataczl Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 a pieski nie sa w ds? bo wtedy nie mozna bazarkow robic.. Quote
Recommended Posts