Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dzieło modliszki:) zapraszamy do używania...:)
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/62391-Bullowate-z-Pabianic-czekaj%C4%85-na-domy%21"][IMG]http://img546.imageshack.us/img546/7007/astc.jpg[/IMG][/URL]

Doris znalazła dom.Niestety adopcja schroniskowa. Mieszka na wiochach pod Pabianicami:( musimy sprawdzić ten dom...najpierw z wyglądu a potem można zadzwonić bo mam tel.

• 2 weeks later...
Posted

W Gliwicach byłby domek dla TTB ( dom już miał TTB ) ale psiak musiałby się zgodzić z FRETKIEM ;) ...może jakiś szczenior :hmmmm:
Gliwiczanka Zadra była tam z wizytą i chciała skonsumować gryzonia ...z bólem serca , musiała wrócić do schronu ...(ale już ma domek )

Posted

aga1234 ma od soboty szczeniaka półroczna sunia to jej nr.tel: 503305077, a czy Fretek to jest imię psa czy tchórzofretka? bo jeśli pies to może nasza Asti by się nadawała, bo ona toleruje psy.

rozyczqa zapraszamy do nas w sobotę na spacerki. Poznasz wszystkie osobiście:) napisz parę słów o sobie, jak nie chcesz na forum to możesz na pw albo tel. 692486565 do mnie i do agi: 793046770

Posted

nasz szczeniak u Agi może? Alicja, byłaś na niebieskim forum :) ? - sunia Jazz
tylko że ona charakterna mocno, aga pisała że z kotami niby ok, ale u nas schroniskowego chciał pogonić. Myślę, że Jazz w parze w fretkiem to byłby niezły sajgon :cool3:

Asti jest raczej ok do innych zwierząt, tak mi jej szkoda, bo wygląda dramatycznie w schronie, trzęsie się z zimna i ze strachu.... ale nie dam gwarancji jakby to było z fretkiem... :roll:

Posted

piechcia15 napisał(a):
aga1234 ma od soboty szczeniaka półroczna sunia to jej nr.tel: 503305077, a czy Fretek to jest imię psa czy tchórzofretka? bo jeśli pies to może nasza Asti by się nadawała, bo ona toleruje psy.

rozyczqa zapraszamy do nas w sobotę na spacerki. Poznasz wszystkie osobiście:) napisz parę słów o sobie, jak nie chcesz na forum to możesz na pw albo tel. 692486565 do mnie i do agi: 793046770

:splat: trąba ze mnie nie napisałam kto to ...to tchórzofretka , chłopczyk

Posted

modliszka84 napisał(a):
nasz szczeniak u Agi może? Alicja, byłaś na niebieskim forum :) ? - sunia Jazz
tylko że ona charakterna mocno, aga pisała że z kotami niby ok, ale u nas schroniskowego chciał pogonić. Myślę, że Jazz w parze w fretkiem to byłby niezły sajgon :cool3:

Asti jest raczej ok do innych zwierząt, tak mi jej szkoda, bo wygląda dramatycznie w schronie, trzęsie się z zimna i ze strachu.... ale nie dam gwarancji jakby to było z fretkiem... :roll:

no właśnie szkoda ....
pani zaprosiła na wizytę dziewczynę z sunią Zadrą z gliwickiego schronu ( Zadra była do kotów ok) na wizytę do siebie , jakby było oki sunia by została ... bardzo chciała wziąć ze schroniska psinkę bo poprzedni AST też był schroniskowy z tym że on był dorosły a fretka była malizną ...

• 3 weeks later...
Posted

Borys jest pięknym, cudownym psem, potrafi się skupić na człowieku, uwielbia patyki, radzi sobie na smyczy... no nie wiem czego chcieć więcej. Czy ci ludzie są ślepi czy co ....

A dzisiaj Borysek postanowił odśnieżać tylko trochę w pogodę nie utrafił, no ale chwali się, bo do tego chłopak taki pracowity Łopatę weźmie, drewno na opał też zniesie

• 1 month later...
Posted

nowy nabytek:(
Tola, ok 1,5roku porzucona w pustostanie:( widać, że kilka razu rodziła:( ciut nieśmiała na początku, ale po chwili poznania zwariowana i wesoła.Lubi pieszczoty i zabawy, bieganie.

prosimy o pomoc w ogłaszaniu jej, ale proszę nie pisać w ogłoszeniu, że sunia jest z Pabianic tylko schronisko pod Łodzią,aby ograniczyć wizyty świrów.
kontakt: 692486565, piechcia15@poczta.onet.pl

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

mamy dwa nowe bullki

sunia piękna przydymiona. wiek ok 1,5roku. W szelkach, chyba była gdzieś na mieście przywiązana. A Borysek szczęśliwy bo laseczkę ma pod swoja opieką:) i boks mu się większy dostał:) oby tylko się nie gryzły podczas karmienia:(

a to drugi biedag, ale raczej marny jego los:( podejrzewają u niego zaburzenia neurologiczne, przewraca się, ma coś w rodzaju padaczki, bardzo boi się ludzi. Gdy podchodzi do niego człowiek rozpłaszcza się jak dywan:( może był bity?:( piękny pies, ok 4-5lat

no i jest jeszcze trzeci bullek w potrzebie, ale nie przyjęty do schroniska z braku miejsca.Został porzucony przez swojego Pana w mieszkaniu, bo wyjechał do pracy za granicę. A jakiś facet sie o tym dowiedział i zabrał go przez okno, bo to na parterze. Ale niestety ten pan mieszka na dziko w opuszczonej kamienicy, więc takiego psa mieć nie może. Dostał karmę ze schroniska i ma przyjśc po majówce aby mu zrobić zdjęcia i poszukać ratunku:(

Posted

Falko - błaga o szansę na życie!

Pies mocno wychudzony, z trudem utrzymuje pozycję stojącą, podczas siusiania chwieje się i upada.
Psiak mocno wystraszony, cały czas trzesacy się na widok czlowieka, nie umiejący załatwiac sie w wew. boksie.

Dziś pies trafił do lecznicy "Fauna", rokowania słabe, uszkodzony centralny układ nerwowy, niewielkie reakcje na światło, mocz i kał oddaje na spacerze normalnie, wycieńczony lecz nie mający apetytu.

Diagnoza
1. Powikłania po nosówkowe ( dodatkowy objaw duża ilośc łupieżu) , wówczas stan psiaka nie ulegnie polepszeniu.
2. Pobicie
3.Wypadek
4. wycieńczenie organizmu z powodu głodu i wymuszonej pozycji (mała klatka lub przywiązanie na krotkiej smyczy) i w tą wersję wierzymy.

Leczenie zastrzyki- witaminy, kroplówki i jedzenie 3 razy dziennie w niewielkich ilościach jeśli stan nie ulegnie żadnej poprawie do soboty to niestety słabo to rokuje.

Szukamy pilnie pomocy , szukamy DT, na hotel nas nie stac, psiak musi uwierzyc w siebie w warunkach domowych, musi walczyc.

Charakter psa jest idealny, zgadza sie z wszelkimi czworonogami.