Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jest problem z Doris. Mam nadzieję, że uda sie go rozwiązać...:roll:

Doris pojechała do domu, gdzie jest 4 m-czny kot. Myślałyśmy, że skoro kot młody i Doris młoda to jako szczyle się dogadają. Niestety minął tydzień, urlop sie konczy Ewelinie (jej nowej pani), a Doriska nadal z kotem sie nie dogaduje. Kot ją atakuje, drapie, ona do czasu znosi to cierpliwie ale potem się wkurza i kota gania. Gdy jednego dnia zostały same w domu na godzinę, to Doris miała cały podrapany nos. Jest to dziwne, bo kot miał juz kontakt z psami i nie było takich akcji. Doris natomiast jak się wkurzy to poluje na kota... :shake:
Do środy jeszcze ktos jest w domu, ale potem...

Ewelina liczy na jakąkolwiek pomoc, poradę, bo nie chce oddawać Doris.
Zaproponowałam jej jako chwilowe rozwiązanie klatke gdy zwierzaki zostają same. Może klatke pozyczyc od koleżanki. No ale to jest tylko przejściowe...

Doris jest cudowną sunią, kochaną, przytulastą i świetną do ludzi.
Ale niestety zarówno ona jak i kot są strasznie upari i żadne nie chce ustapić.

HELP! Bo jesli nie uda sie, to trzeba bedzie szukac Doris nowego domu...

Posted

trzymam kciuki za Doris i kotka, żeby zawiesiły broń... kot taki młody to teoretycznie powinny sie dogadać, dziwne, że sie suni nie boi... trzymam kciuki za zgode...

Posted

No to kolejny problem.:shake: Może jak zwierzaki zostaną same to kota można zamknąć w jednym pokoju, a psa w drugim, no ale to zależy od warunków u tej pani. Na razie nic mi innego nie przychodzi do głowy.

Posted

a zarcie jest pochowane?
moze jest tak bo kocica boi sie ze doris zje z jej miski?
ja od czasu jak przygarnelam kocurka tez musze chowac jedzenie -sunia nie zbyt toleruje kota zazwyczaj udaje ze go nie ma ale jak tylko podejdize w rejon misek ... to awantura gotowa -z tym ze nie gryzie tylko jest popis dzwiekowy:diabloti:

trzymam kciuki ze z czasem zaczna siebie tolerowac

mylse ze zamykanie ich w osobnych pokojach na ten czs to dobre rozwiazanie - a z czasem przywykna do siebie