Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jutro z rana zadzwonię do schronu, ale jeśli nawet będzie już za późno to zrobimy mu najazd na chatę. A poza tym i tak już mi zaśpiewali jakąś tam sumkę za czipowanie psa i prawdopodobnie dlatego panicz nie wrócił, a zgapili się i nie wzięli najpierw dowodu os. zanim sie zmył:( no cóż trudno, damy sobie radę:) fajny psina z niego i jak go podtuczymy to będzie kochane i piękne psisko:)

• 2 weeks later...
  • Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 months later...
  • 1 month later...
  • 2 months later...
Posted

no niestety...

Blejk nadal siedzi i kwitnie w schronie, nawet jedna osoba nie zadzwoniła

poza tym Roki - pies agresywny do psów, dość nadpobudliwy, w stylu Dropsa

Majka - nadal w schronisku bo ma 6 lat i nikt jej nie chce

parka od menela, sprawa w toku, wyrok może będzie za 2 lata, a psy siedzą w klatkach w schronie

no i nowy nabytek, młoda błękitno-szara suka, bardzo agresywna do psów, nadpobudliwa, niekontaktowa, na tą chwilę raczej nie do adopcji.... więc nie wiem co z nią będzie

• 2 weeks later...
Posted

ciociu modliszko trzeba zrobic porządek na pierwszej stronie: Semira dać do nowego domu

Obecnie w schronie przebywają:
Blake 3lata, pies-żywioł:) pięknie aportuje, umie komendę siad.
Galeria

amstafy z meliny:
Galeria

Roki - młody energiczny
Galeria

Pręgus
Galeria

Drops w Bogatyni
http://www.dogomania.pl/threads/144126-**Amstaf-Drops-po-szkoleniu-w-Bogatynii-gotowy-do-adopcji-POSZUKIWANY-DS/page73

kochana Rudzia
http://www.dogomania.pl/threads/135462-mix-Amstaffka-porzucona-na-stacji-benzynowej!!/page2

no i mieszaniec Mery wariatka:)jak schudnie będzie podobna do bullka a nie do cielaka:)
Galeria

no i jeszcze jest Ruda sunia, ale ja nie mam zdjęć i nowy przybysz, którego na oczy nie widziałam

• 4 months later...
Posted

Nie wiem czy ktoś ze "starego składu" tu jeszcze zagląda... ale może jednak ktoś pamięta Doris?

Otóż na 99% znów jest w schronisku.
Nie wiem czy pamiętacie też, ile ona już przeszła, tułała się z domu do domu, w końcu ponownie była w schronisku i została wydana bez mojej wiedzy.
No i prawdopodobnie jest znów :(

Posted

Doris najpierw trafiła na nieodpowiednich ludzi, a potem zaczęła sprawiać problemy :(
U nas była w listopadzie 2007, potem w marcu 2008, a potem schronisko ją wydało do adopcji (bez mojej wiedzy). Nawet nie wiem czy mieszkała w domu czy na podwórku...
Efektem licznych przeprowadzek było to, że zaczęła podobno niszczyć gdy zostawała sama. W konsekwencji po 3 czy 4-krotnej zmianie domów trafiła z powrotem do schronu chyba w marcu 2008. Była kilka miesięcy, a dalszej historii niestety nie znam :/

Sunia była bardzo przyjazna, towarzyska i kochana...

Posted

Jedyny ratunek to mądra adopcja ....ale na już przydałby się DT lub hotelik by znów źle nie trafiła :( tylko skąd kasa ... :(

głosowałyście już cioteczki w ankiecie dogo na krakwet ?? jeśli nie to czy można prosić o głos na Szczecinek ??
TUTAJ

Posted

ustaliłam właściciela i chyba raczej ryczeć mi się chce a nie cieszyć:(
została przyjęta do schroniska 5.11.07 i adoptowana na jakąś wieś zabitą dechami:(
potem trafiła w marcu i adoptowana 19.03.08 adopcja schroniskowa w Pabianicach, ale aż się boję jechac zobaczyć ten adres:(

Patrycja twierdzi że przed nowym rokiem była w schronie jakaś rodzina twierdząc że schronisko musi przyjąć ich psa bo był kiedyś wzięty ze schroniska, a właścicielka zmarła a syn leży zapity w domu...a więc jednym słowem melina, a jakimś dziwnym trafem taki pies jak ich trafił do schronu po nowym roku.

no coment

mam tylko nadzieję że tam na tej wsi nie była trzymana na łańcuchu a w tej melinie nie była bita i nie zdążyli popsuć jej charakteru:(

Posted

piechcia15 napisał(a):
została przyjęta do schroniska 5.11.07 i adoptowana na jakąś wieś zabitą dechami:(
potem trafiła w marcu i adoptowana 19.03.08 adopcja schroniskowa w Pabianicach, ale aż się boję jechac zobaczyć ten adres:(

Patrycja twierdzi że przed nowym rokiem była w schronie jakaś rodzina twierdząc że schronisko musi przyjąć ich psa bo był kiedyś wzięty ze schroniska, a właścicielka zmarła a syn leży zapity w domu...a więc jednym słowem melina, a jakimś dziwnym trafem taki pies jak ich trafił do schronu po nowym roku.

no coment

mam tylko nadzieję że tam na tej wsi nie była trzymana na łańcuchu a w tej melinie nie była bita i nie zdążyli popsuć jej charakteru:(

może nie szukajcie już tych właścicieli .... a szukajmy jej domu , tylko poobserwujcie jak sie zachowuje

Posted

piechcia15 napisał(a):

o rany wszystko poprzekręcałaś...
Ta wieś zabita dechami to nie żadna buda z łańcuchem, bo to była dziewczyna w Warszawie. A że adres zameldowania miała inny niż zamieszkania to w schroniskowych papierach była wieś. Przecież nawet na tym wątku są jej losy opisywane od samego początku. W listopadzie 2007 była adoptowana do domu, który sobie z nią nie poradził, bo ganiała kota. Zresztą różne inne czynniki jeszcze tam wchodziły w grę. Potem była w innym domu, też w Wawie, zaledwie przez miesiąc może. Potem była na jakimś DT (znajomy tej pierwszej właścicielki), no i koniec końców z braku miejsca trafiła w marcu do schroniska.

Potem schronisko ją wydało nie wiadomo gdzie, zapewniając jak zwykle że świetnie trafiła. Tylko tego gdzie trafiła to ja już nie wiedziałam. Mimo umowy, że ja zajmuje się jej adopcją, ślad po niej zaginął i tyle.
Aż do teraz...

Posted

czytasz to co piszę??
przecież pisałam, że to nie żadna wieś na B... bo to tylko dane z dowodu.
A listopada adopcja to właśnie Warszawa. Potem do schroniska trafiła dopiero w lutym czy w marcu.