Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dariaopole napisał(a):
modliszka - no to mozesz w końcu wymienic avatarka :cool3:

aa no rzeczywiscie, dzieki za przypomnienie bo zapomniałam :oops:

mam nadzieje ze tam Gambit grzeczny w domu :p
dzisiaj sprawdzałam jego papiery - to pierwszy raz trafił do schronu jak mial niecały rok, czyli ponad 4 lata temu. Dwa razy był adoptowany i dwa razy uciekał. Wiec teoretycznie całe zycie spedził w schronisku....:shake:
A był taaaki gruby teraz, ze az po prostu :-o

Posted

modliszka84 napisał(a):
aa no rzeczywiscie, dzieki za przypomnienie bo zapomniałam :oops:

mam nadzieje ze tam Gambit grzeczny w domu :p
dzisiaj sprawdzałam jego papiery - to pierwszy raz trafił do schronu jak mial niecały rok, czyli ponad 4 lata temu. Dwa razy był adoptowany i dwa razy uciekał. Wiec teoretycznie całe zycie spedził w schronisku....:shake:
A był taaaki gruby teraz, ze az po prostu :-o

świetnie,że mu się udało i oby to był domek do końca życia. On juz tyle się biedny naczekał!!!!

Posted

ufffff cioteczko Modliszko nie moge znalezc twojego watku ogolnego pabianickich pieskow wiec pisze tutaj w grudniu jade z tata do Warszawy i jesli bedziesz potrzebowac transportu dla jakiegos pieska to zabierzemy bez wzgledu na wielkosc psiaka .Pisalam tez na lodzkim mam nadzieje ,ze ktorys psiak bedzie jechal w tym terminie do stolicy

Posted

Cioteczko Aaliyah :multi: Dawno Cie tu nie widziałam :) OCzywiście, jakby co to bede pamiętać.
Na długo wracasz do Polski :cool3: ?

A Gambit wczesniej uciekał bo miał być psem podwórkowym. Więc pozostawiony na podwórku przechodził np płotem do sąsiada, tam narozrabiał i wracał. Albo uciekał na kilka dni gdzieś i też wracał potem.
Więc wystarczy mieć go na smyczy i po problemie myśle....
A z czasej powoli na coraz dłuższej lince, ewentualnie bez smyczy na zamkniętym terenie.

Posted

no niestety na miesiac tylko :razz:ale mam nadzieje ,ze jakis psiak bedzie do zawiezienia dalam jeszcze info na zgierz i na lodzki watek ...myslalam tez o jakims tymczasie na miesiac (ale niestety tylko ns miesiac i to troszke ryzykowne jest )bo wracam 29 juz tutaj ..a rodzice dlugo pracuja wiec potem psiak siedzialby cale dnie sam w domu:roll:

Posted

PRZYPOMINAM:

Dżok ---zostal WARSZAWIAKIEM--- MA JUZ SWOJ KOCHAJACY DOMEK [SIZE=2]ma ok 6 lat, w schronisku przebywa od prawie roku. Jest wykastrowany.
Dżok jest miłym, łagodnym psem. Mimo swojego wieku, ma dobrą kondycję, jest zdrowy, żywiołowy i silny. Ładnie chodzi na smyczy, nie ciągnie, zna podstawowe komendy. Na spacerze nie zwraca uwagi na inne psy. W boksie w schronisku jednak z psami-samcami sie nie zgadza.
Dżok szuka odpowiedzialnego domu. Już strasznie długo przebywa w schronisku, zamknięty w małym, ciasnym boksie. Do obcych jest nieufny, ale wystarczyła chwila i już zadowolony szedł na spacer z osobą, którą pierwszy raz widział. Osoby które zna bardzo lubi, ciągle chciałby być głaskany. Bardzo potrzebuje domu, marnieje w schronisku...

[SIZE=5]Dexter
to jeszcze dziecko właściwie, ma ok 1,5 roku, od wakacji w schronie...
łagodny do ludzi i psów...

Młoda beżowa amstafka- wesoła i łagodna czeka na dom Suczka została znaleziona w lesie z kolczatką na szyji.
W schronisku od miesiąca. Jest bardzo i łagodną i wesoła sunią.
Ma ok 3 lata, jest zaszczepiona i wysterylizowana.
Zgadza się z innymi psami, potrafi przeskakiwać płoty. Trochę ciągnie na smyczy, lubi bawić się sznurkiem, staje na człowieku i dopomina się o pieszczoty.

[SIZE=3][SIZE=2][SIZE=5]Suczka ok 1 roku, brązowa pręgowana.
Bardzo łagodna i spokojna.
Trafiła kilka dni temu ze Zgierza.
Jet taka malutka, urocza.

Inne foty 2 posty nizej...

Posted

Ma ok 3 lata. Czarna z białymi znaczeniami.
Kochana suczka, moja ulubienica. Wesoła i radosna, typowe amstafowe zachowania - wystarczy ukucnąć to już jest obok i liże po twarzy. Ładnie chodzi na smyczy, na inne psy reaguje obojętnie. Jest trochę wychudzona.

tel 0603 046 770
do adopcji po sterylizacji - w schronisku obowiązuja opłaty adopcyjne

Posted

BRUNO
Mix amstafa - być moze ma cos z tosy, bulmastifa (?)
Pies ok 5 lat, w schronisku od ponad roku, jego sytuacja długi czas była niewyjaśniona, bo to "dowód w sprawie" - facet poszedł do kryminału. Teraz jest juz do adopcji, jest wykastrowany. Jest miłym, spokojnym i zrównoważonym psem, łagodny dla ludzi, zgadza się z sukami.
No i piękny chłopak, trochę pomarszczony na mordce ;-)

Na stronie niemieckiej fundacji ma imie MAX i takie 2 sliczne foty:

Posted

Modliszko z moze ktoras z tych bid dac do gazety?
Moze własnie Dexter albo Dżok??
One wszystkie tak marzna....:placz:
Bylo by dobrze -bo psinka poszlaby :cool3: ew w nasz rejon....
A sunie to sterylki teraz beda mialy?

A moze teraz jednego z tych, poznej Kajtek dla odmiany rasy i znow buldowate zmarzluchy? Tylko foty foty foty.... wiesz o co chodzi :p

Posted

nie nie
bullowatych do gazety nie dajemy, to znakomita reklama dla debili szukajacych psy do walk lub gówniarzy chcących amstafa dla szpanu.

Bullowate nie są dla idiotów. I tyle.
Ja sie nie bede potem użerać z czubkami i tłumaczyc ze ast nie nadaje sie do budy itp.
A tu nie mam mozliwości weryfikacji, bo ludzie nawet nie muszą dzwonić do mnie tylko od razu pójdą do schroniska. Zero kontroli...
Co innego przez allegro - nikt dokładnie nie wie gdzie pies przebywa...

Posted

Bullki bidulki hopajcie na dobranoc ;) a z Pabianic to same cuda przeciez Kami - modelka, Chili - uciekinierka i Bolek - zlosnik ;) (ps moj Bolus to normalnie humorzasty jak baba w ciazy :mad: )

Madzik a czy ty nie masz w podpisie tego mlodego co wlascieciele po niego przyjechali :razz:

Posted

dariaopole napisał(a):
ja już sie chyba zagubiłam :cool1: czy Bruno jest nadal do adopcji czy ja nie w temacie ???:cool1:

Bruno nadal do adopcji... czeka bidak juz tak długo :-(

potem sie zajme pierwsza stroną, zrobie aktualizacje.

PS. Daria, doszla kasa na kojce?