haimi Posted April 19, 2013 Posted April 19, 2013 Proszę o radę czy ktoś miał do czynienia z zapaleniem powiek ? chyba gradówkowe. Smaruje tetra deltą, dodatkowo od kilku dni 1/4 tabletki 100 mg Unidoxu, ale poprawy nie widać i nie wiem czy to może być alergia ? Pierwszy raz psiak ma coś takiego, początkowo przemywałam szałwią, solą fizjologiczną ponieważ zaczęło się od łzawienia. Dodatkowo pies rozdrapuje to łapami, nie sposób go upilnować, podejrzewam,że go to swędzi. Oczy wyglądają tak : www.imageshack.us/photo/my-images/4/oczy2.jpg www.imageshack.us/photo/my-images/163/oczyf.jpg Quote
gryf80 Posted April 19, 2013 Posted April 19, 2013 moze to byc tez nużeniec(mniej prawdopodobne ale trzeba wziąśc to pod uwagę)więc zeskrobina byłaby wskazana.był u lekarza? Quote
haimi Posted April 19, 2013 Author Posted April 19, 2013 Był u weterynarza.Problem w tym,że jest nietykalski i trudno o dokładne obejrzenie czy zrobienie zastrzyku. Pies panikuje i ucieka. Lekarz nie potrafił dokładnie ocenić co to.Nie wiem czym jeszcze ewentualnie smarować ? Quote
gryf80 Posted April 19, 2013 Posted April 19, 2013 a ten unidox to w tym przypadku na co?moze powinien konkretne krople lcznicze dostawać. Quote
kasikz Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 A obejrzył łapy od psa czy nie ma jakiegoś zapalenia i nie przeniósł np. malassezii na powieki. Quote
Recommended Posts