Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rudy psiak który od około 5 lat przebywa w schroniksu w Ostródzie. Trafił jak miał około roku. radosny, przyjacielski psiak. Mieszkał w schronisku w miejscu (na boksach) gdzie mało kto zagląda z odwiedzających....ale wolontariusze go wypatrzyli i to co mieszka razem z nim a raczej w nim...
Potworny guz...(tyle widać było przez siatkę boksu). Dziś psy jechały do polikliniki do Olsztyna. W związku z tym, że Kamcia nie dożyła ..<*> ustapiła w ten sposób miejsce Rudaskowi...
Zrobiliśmy badania, USG, krew...dagnoza nowotwór jąder...(ale jaki :placz: )...prawdopodobnie był wnętrem i nie usuniete jądro spowodowało obecny proces. Wygląda to wręcz makabrycznie. Do tego mnóstwo zmian hormonalnych widocznych na skórze...łysiejące placki...pod szyją nie ma zupełnie sierści...i całe ciałko wygląda makabrycznie. Wkleję zdjęcia, nie należą one do najmilszych :(

Prawdopodobnie będziemy operować Rudaska...potrzebujemy wsparcia bo już mamy dług za dzisiejsze badania i wizytę a cała reszta przed nami łacznie z pobytem psiaka w szpitalu :(

tutaj wychodzimy przed polikliniką

tutaj siusiu przed badaniami

to najgorsze....a i tak zdjęcie nie przedstawia tego tak jak to wygląda:placz: :placz: :placz:

• Replies 252
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Elżbieta481
Posted

Witaj
z pieniędzmi krucho,ale możemy cos przesłać z fantów na bazarek dla psiny..Czy rak jąder to jest to samo co prostata?-pytam bo nie wiem:oops: :oops: :oops: :oops:
Wystawiłabyś przesłane rzeczy na bazarku?
E

Posted

waldi481 napisał(a):
Witaj
z pieniędzmi krucho,ale możemy cos przesłać z fantów na bazarek dla psiny..Czy rak jąder to jest to samo co prostata?-pytam bo nie wiem:oops: :oops:
E

Nie zupełnie. Prostata to gruczoł krokowy u samców, wydziela ciecz która ma wiazac dwutlenek węgla przy oddychaniu plemników.
Rudasek był wnetrem, czyli jadro nie zeszło do woreczka mosznowego, powinien mieć zrobioną operacje i usunięte jądro. Poniewaz tego nie zrobiono, jądro zostało w jamie brzusznej i przekształciło sie w nowotwór.

Posted

Bardzo proszę

kto może nam pomóc

waldi zaproponował przysłanie rzeczy do wystawienia na bazarku...
ja naprawdę już się niwyrabiam z niczym...tyle psiaków pod opieką, wyjazdy...teraz operacje ..

kto by się podjął takiego zadania...i wystawienia bazarku dla rudaska...bardzo proszę...

dajmy mu szansę...

Posted

Aga_Mazury napisał(a):
Bardzo proszę

kto może nam pomóc

waldi zaproponował przysłanie rzeczy do wystawienia na bazarku...
ja naprawdę już się niwyrabiam z niczym...tyle psiaków pod opieką, wyjazdy...teraz operacje ..

kto by się podjął takiego zadania...i wystawienia bazarku dla rudaska...bardzo proszę...

dajmy mu szansę...

ja mogę wystawić te rzeczy, tylko wtedy Aga one(te rzeczy) do ciebie zostaną wysłane czy bezpośrednio do mnie??

Posted

matusz5 napisał(a):
ja mogę wystawić te rzeczy, tylko wtedy Aga one(te rzeczy) do ciebie zostaną wysłane czy bezpośrednio do mnie??

myślę, że prościej byłoby do Ciebie...chyba, że coś stoi na przeszkodzie...

albo waldi uważa, że coś inaczej powinno być :)

Posted

Aga_Mazury napisał(a):
myślę, że prościej byłoby do Ciebie...chyba, że coś stoi na przeszkodzie...

albo waldi uważa, że coś inaczej powinno być :)

nic nie stoi na przeszkodzie, tak tylko zapytałem...

wiec może być od razu do mnie, ja wtedy wystawię bazarki dla Rudaska

Guest Elżbieta481
Posted

Nie ma sprawy-my faceci możemy współpracować.Mateusz,prosze podaj mi adres i wyslemy.
waldi481

Posted

lidka_park napisał(a):
Kurka wodna, nie pomyślałabym ze wnętrowstwo może doprowadzić do takiego czegoś :-( 3maj sie maleńki !!!!

Moze, dlatego nie wolno zwlekac z kastracja wnętra.

Posted

Jutro operacja.....strasznie się boję...

po operacji zostanie w szpitalu...pewnie na jakies 10 dni...(jeżeli wszystko będzie dobrze...MUSI BYĆ)...

jesli ktoś może wesprzeć Rudaska...bardzo prosimy

jezeli ktoś może mu dac dom...to poprostu CUD

Posted

azzie ...można wpłacać na konto AFN-u

Numer konta:
78213000042001038801430001

VWBank

ALARMOWY FUNDUSZ NADZIEI NA ŻYCIE
UL.JAGIEŁŁY 5 M 19
14-100 OSTRÓDA

z dopiskiem "Rudasek Ostróda"

Posted

przypomnij się wszystkim....

Rudasek wczoraj po wizycie w Olsztynie....jak wróciliśmy do schroniska .....nie wrócił już do swojego boksu...(dla bezpieczenstwa)...tylko do "lisiej klatki" tam gdzie była Kamusia <*>...

Kama ustąpiła mu miejsca ....
Kama pilnuj go

Guest Elżbieta481
Posted

Przesyłka spakowana,jutro wysyłka ,,fantów,,dla biedaka.Dzięki Mateusz za pomoc.
waldi481

Posted

waldi481 napisał(a):
Przesyłka spakowana,jutro wysyłka ,,fantów,,dla biedaka.Dzięki Mateusz za pomoc.
waldi481

nie ma za co waldi :):) czekam na przesyłkę :)

Posted

Rudasku zaraz wyjeżdżamy.....
mam ogromną nadzieję, że robimy dobrze...że walczymy o Ciebie...

nawet jesli by to było kilka dotakowych miesięcy czy tygodni bez Twojego bólu to warto....

kto pokocha Rudaska....jemu niestety wiele czasu nie zostało....niech pozna chociaż co to dom, miłość....i że jest się do kogo przytulić zawsze...

Posted

Aga, pewnie że robimy dobrze !! Próbujemy a to najważniejsze, mam nadzieję, że usuną to świństwo i nie będzie przerzutów, oby Rudasek zaznał jeszcze co to miłość, co to własna miska, własny kąt i własny pan lub pani.

Rudasek 3mam kciuki !!!! :kciuki::kciuki:

P.S . Aga napisz smsa jak poszło, bo nie wytrzymam....