Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mortes napisał(a):

Izuś ma się bardzo dobrze i niestety bardzo przyzwyczaił sie do opiekuna hoteliku ...:(

Tak jak Mati u nas. Potem człowiek ma wyrzuty sumienia wydając psa :(

• Replies 257
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

ślicznie dziękuję Cioteczce Norkowej za przekazanie 100 zł wyżebranych przez siebie dla Izusia :loveu:

Kochane Ciocie nie wiem za co zapłacę hotelik Izusia 28.11 :( Bardzo proszę o pomoc ... Mam piękne złote kolczyki ktore podarowała Pani Dorotka i elegancki zegarek firmy DKNY może by jakaś miła Ciocia zrobiła bazarek dla Izusia ? :) Plissss.... ;)

Edited by Mortes
Posted

malagos napisał(a):
Mortes, proszę, napisz w kliku słowach o Izku - jaki jest, co lubi itp.

andzia69 napisał(a):
a ja miałam zapytanie, czy Izek lubi...konie! ? no i inne psy - samce i samice...wydaje mi się, ze to zapytanie od ludzi prowadzacych jakieś gospodarstwo agroturystyczne:razz:

Izek to przesympatyczny psiak akceptujący wszystkie psy i ludzi. Niestety nie jestem w stanie sprawdzić jak Izek ma się koni :(

Posted

Mortes napisał(a):
Izek to przesympatyczny psiak akceptujący wszystkie psy i ludzi. Niestety nie jestem w stanie sprawdzić jak Izek ma się koni :(

Pewno też nie byłoby problemu,a jakby miał trafić tak jak Doblo (pamiętasz Mortes) to chyba nikt by nie płakał :)

Posted

[FONT=palatino linotype]:bluepaw::bluepaw:Zapraszam na wątek Tusi i Tuni:Dog_run::Dog_run:
One bardzo potrzebują pomocy... ale ja jeszcze bardziej...:bluepaw:

[/FONT]
[FONT=palatino linotype][FONT=palatino linotype][SIZE=6]
:bluepaw:
[/FONT]
http://www.dogomania.pl/forum/threads/248623-Tusia-i-Tunia-wyrwane-z-piekła!-Czy-będą-musiały-tam-wrócić?p=21524748#post21524748[/FONT]

[FONT=palatino linotype]:bluepaw:[/FONT]

Posted

[FONT=book antiqua] Dziś w "Dzienniku Polskim", ukazało się ogłoszenie Izka.
Trzymajmy kciuki o telefony. :handy:
[/FONT]

Izek zdążył już poznać,
co znaczy bezdomność i schronisko.

- Poznał też życie na łańcuchu, przy budzie. A teraz w hotelu dla zwierząt czeka na prawdziwy dom - mówi wolontariuszka, która pomaga bezdomnym zwierzętom. Dodaje, że Izek doszedł już do siebie po ciężkich przejściach. Jest przyjazny, znów cieszy się na widok człowieka. Akceptuje też inne psy. Izek jest zaszczepiony, odrobaczony i wykastrowany.
Kontakt w sprawie adopcji: tel. 698-024-294.

[FONT=book antiqua]http://www.dziennikpolski24.pl/pl/po-godzinach/przygarnij-zwierzaka/1294779-izek.html[/FONT]

Posted

Ojej...Ciocie ... az boję się napisać ... odezwała sie sympatyczna rodzinka ze śląska ...oby nie zapeszyć ...ciocia ewu robi wizytę ... mocno, mocno trzymajmy kciuki ...oby wreszcie Izus znalazł swoje miejsce ...:)

Posted

Mortes napisał(a):
Ojej...Ciocie ... az boję się napisać ... odezwała sie sympatyczna rodzinka ze śląska ...oby nie zapeszyć ...ciocia ewu robi wizytę ... mocno, mocno trzymajmy kciuki ...oby wreszcie Izus znalazł swoje miejsce ...:)

Jak ewu robi wizytę to dom bedzie sprawdzony jak trzeba :)

Posted (edited)

Byłam, rozmawiałam, oblazłam wszystko dookoła, sprawdziłam co mogłam.
Rodzina bardzo fajna.
Nie było wprawdzie "kompletu"domowników ale zapewniono mnie ,że wszyscy są "na tak":)
Pani prowadzi w domu małą agencję pocztową, Pan jest kierowcą i w domu bywa gościem.
Rozmawiałam też z Babcią , poznałam jej Yorka- fajny , rozpieszczony psiak.
Najmłodszy syn - naprawdę rewelacyjny- bardzo mnie zadziwił dojrzałym podejściem do sprawy opieki nad Izkiem.
Pani - miła, wrażliwa, oblatana w kwestii odrobaczania , szczepień, karmienia,oznakowania.
Dom nie jest w pełni wyremontowany, Izek mieszkałby w domu. Podłogi są ogrzewane więc mógłby się dowoli wygrzewać:)
Jedynie mam obiekcje w kwestii samodzielnego biegania po podwórku:shake::shake::shake:
Na dzień dzisiejszy - taka opcja odpada.
Brama jest otwarta bo ludzie chodzą " na pocztę" , poza tym dom stoi na skarpie i płot sąsiada na pewnym odcinku jest pomimo wysokości łatwy do przeskoczenia.
Pokazałam to wszystko i Państwo obiecali nie wypuszczać Izka"samopas" i bez smyczy.
Reasumując- Rodzina - "tak"
Zabezpieczenie podwórka wymaga solidnych przeróbek......
Iza musi zdecydować.

Edited by ewu
Posted

Dzieki Ewu za tak solidna wizytę u rodzinki... Długo z nimi rozmawiałam i mysle że sa świadomi trudności jakie ich spotkaja . W sytuacji gdy jest to jedyny tel od kilku miesięcy to jeżeli rodzinka pokocha Izka ( a wygląda że tak) to musimy zaryzykować ...zreszta przecież kazda adopcja to jakies ryzyko ... Jeszcze mocno panstwa uczule na te zabezpieczenia ...
Najprawdopodobniej jutro przyjezdżaja po Izka :) Mocno , mocno trzymajmy kciuki ...oby sie udało ....
Najgorsze jest to że juz wiem że Izek bardzo to przeżyje ....:(

Posted

Mortes napisał(a):
Dzieki Ewu za tak solidna wizytę u rodzinki... Długo z nimi rozmawiałam i mysle że sa świadomi trudności jakie ich spotkaja . W sytuacji gdy jest to jedyny tel od kilku miesięcy to jeżeli rodzinka pokocha Izka ( a wygląda że tak) to musimy zaryzykować ...zreszta przecież kazda adopcja to jakies ryzyko ... Jeszcze mocno panstwa uczule na te zabezpieczenia ...
Najprawdopodobniej jutro przyjezdżaja po Izka :) Mocno , mocno trzymajmy kciuki ...oby sie udało ....
Najgorsze jest to że juz wiem że Izek bardzo to przeżyje ....:(

Iza za tam podjadę za parę dni.
Zobaczę co i jak...

Posted

Dawid , bo tak ma na imię najmłodszy syn, brał czynny udział w rozmowie ze mną i powiedział ,że chcą mieć psa żeby móc go kochać, przytulać, bawić się z nim.
Izka uważają za absolutnie pięknego psa ( i mają rację).
Wychodząc podałam rękę Dawidowi i powiedziałam ,że ufam że będzie o Izka dbał, kochał go i pilnował.
Chłopak bardzo poważnie zapewnił,że tak będzie.

Posted

JEDNAK JADĘ Z SIOSTRĄ W NIEDZIELE ZAWIEŻC DO RODZINKI iZUSIA ...mĄŻ pANI MIAŁ NIEPLANOWANY WYJAZD NA KILKA DNI ( PRACA) A PANI NIE MA PRAWA JAZDY ...
BĘDZIEMY JECHALI Z MOJĄ NIEZAWODNA SIOSTRĄ ALE MUSIMY ZATANKOWAC ...