ewab Posted October 31, 2013 Posted October 31, 2013 Mortes napisał(a): Izuś ma się bardzo dobrze i niestety bardzo przyzwyczaił sie do opiekuna hoteliku ...:( Tak jak Mati u nas. Potem człowiek ma wyrzuty sumienia wydając psa :( Quote
Mortes Posted November 1, 2013 Posted November 1, 2013 To sa najtrudniejsze chwile dla mnie ... no i dla psiaka oczywiście ... Quote
Mortes Posted November 6, 2013 Posted November 6, 2013 (edited) ślicznie dziękuję Cioteczce Norkowej za przekazanie 100 zł wyżebranych przez siebie dla Izusia :loveu: Kochane Ciocie nie wiem za co zapłacę hotelik Izusia 28.11 :( Bardzo proszę o pomoc ... Mam piękne złote kolczyki ktore podarowała Pani Dorotka i elegancki zegarek firmy DKNY może by jakaś miła Ciocia zrobiła bazarek dla Izusia ? :) Plissss.... ;) Edited November 6, 2013 by Mortes Quote
malagos Posted November 6, 2013 Posted November 6, 2013 Mortes, proszę, napisz w kliku słowach o Izku - jaki jest, co lubi itp. Quote
Mazowszanka13 Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 [quote name='malagos']Mortes, proszę, napisz w kliku słowach o Izku - jaki jest, co lubi itp. Malagos pyta, bo umieściłam Izka na tym wątku: http://www.dogomania.pl/forum/threads/248474-Szukamy-pieska-suczki-w-typie-labradora-czy-golden-retrievera-Warszawa Quote
andzia69 Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 a ja miałam zapytanie, czy Izek lubi...konie! ? no i inne psy - samce i samice...wydaje mi się, ze to zapytanie od ludzi prowadzacych jakieś gospodarstwo agroturystyczne Quote
andzia69 Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 a ja miałam zapytanie, czy Izek lubi...konie! ? no i inne psy - samce i samice...wydaje mi się, ze to zapytanie od ludzi prowadzacych jakieś gospodarstwo agroturystyczne:razz: Quote
Mortes Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 malagos napisał(a):Mortes, proszę, napisz w kliku słowach o Izku - jaki jest, co lubi itp. andzia69 napisał(a):a ja miałam zapytanie, czy Izek lubi...konie! ? no i inne psy - samce i samice...wydaje mi się, ze to zapytanie od ludzi prowadzacych jakieś gospodarstwo agroturystyczne:razz: Izek to przesympatyczny psiak akceptujący wszystkie psy i ludzi. Niestety nie jestem w stanie sprawdzić jak Izek ma się koni :( Quote
PaSja Hera Posted November 10, 2013 Author Posted November 10, 2013 Mortes napisał(a):Izek to przesympatyczny psiak akceptujący wszystkie psy i ludzi. Niestety nie jestem w stanie sprawdzić jak Izek ma się koni :( Pewno też nie byłoby problemu,a jakby miał trafić tak jak Doblo (pamiętasz Mortes) to chyba nikt by nie płakał :) Quote
Mortes Posted November 10, 2013 Posted November 10, 2013 Marzę o takim domu dla Izusia jak ma Doblo ... Quote
Mortes Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 [FONT=palatino linotype]:bluepaw::bluepaw:Zapraszam na wątek Tusi i Tuni:Dog_run::Dog_run: One bardzo potrzebują pomocy... ale ja jeszcze bardziej...:bluepaw: [/FONT][FONT=palatino linotype][FONT=palatino linotype][SIZE=6] :bluepaw:[/FONT]http://www.dogomania.pl/forum/threads/248623-Tusia-i-Tunia-wyrwane-z-piekła!-Czy-będą-musiały-tam-wrócić?p=21524748#post21524748[/FONT] [FONT=palatino linotype]:bluepaw:[/FONT] Quote
Mortes Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 [FONT=book antiqua] Dziś w "Dzienniku Polskim", ukazało się ogłoszenie Izka. Trzymajmy kciuki o telefony. :handy: [/FONT] Izek zdążył już poznać, co znaczy bezdomność i schronisko. - Poznał też życie na łańcuchu, przy budzie. A teraz w hotelu dla zwierząt czeka na prawdziwy dom - mówi wolontariuszka, która pomaga bezdomnym zwierzętom. Dodaje, że Izek doszedł już do siebie po ciężkich przejściach. Jest przyjazny, znów cieszy się na widok człowieka. Akceptuje też inne psy. Izek jest zaszczepiony, odrobaczony i wykastrowany. Kontakt w sprawie adopcji: tel. 698-024-294. [FONT=book antiqua]http://www.dziennikpolski24.pl/pl/po-godzinach/przygarnij-zwierzaka/1294779-izek.html[/FONT] Quote
Mazowszanka13 Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 Kciuki trzymam, a póki co przelałam 200 zł z bazarku. Potwierdź Izo wpłatę na wątku bazarkowym: http://www.dogomania.pl/forum/threads/248128-Rozliczam-ZWIERZ%C4%84TKOWO Quote
Mortes Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 Mazowszanko, pieniążki dotarły, ślicznie dziękuję.:buzi: Quote
Mortes Posted November 13, 2013 Posted November 13, 2013 Ojej...Ciocie ... az boję się napisać ... odezwała sie sympatyczna rodzinka ze śląska ...oby nie zapeszyć ...ciocia ewu robi wizytę ... mocno, mocno trzymajmy kciuki ...oby wreszcie Izus znalazł swoje miejsce ...:) Quote
Mazowszanka13 Posted November 13, 2013 Posted November 13, 2013 Mortes napisał(a):Ojej...Ciocie ... az boję się napisać ... odezwała sie sympatyczna rodzinka ze śląska ...oby nie zapeszyć ...ciocia ewu robi wizytę ... mocno, mocno trzymajmy kciuki ...oby wreszcie Izus znalazł swoje miejsce ...:) Jak ewu robi wizytę to dom bedzie sprawdzony jak trzeba :) Quote
ewu Posted November 13, 2013 Posted November 13, 2013 Mazowszanka2 napisał(a):Jak ewu robi wizytę to dom bedzie sprawdzony jak trzeba :) Oj Gosiu mam nadzieję... Nigdy głowy za nikogo nie dam. Quote
ewu Posted November 13, 2013 Posted November 13, 2013 (edited) Byłam, rozmawiałam, oblazłam wszystko dookoła, sprawdziłam co mogłam. Rodzina bardzo fajna. Nie było wprawdzie "kompletu"domowników ale zapewniono mnie ,że wszyscy są "na tak":) Pani prowadzi w domu małą agencję pocztową, Pan jest kierowcą i w domu bywa gościem. Rozmawiałam też z Babcią , poznałam jej Yorka- fajny , rozpieszczony psiak. Najmłodszy syn - naprawdę rewelacyjny- bardzo mnie zadziwił dojrzałym podejściem do sprawy opieki nad Izkiem. Pani - miła, wrażliwa, oblatana w kwestii odrobaczania , szczepień, karmienia,oznakowania. Dom nie jest w pełni wyremontowany, Izek mieszkałby w domu. Podłogi są ogrzewane więc mógłby się dowoli wygrzewać:) Jedynie mam obiekcje w kwestii samodzielnego biegania po podwórku:shake::shake::shake: Na dzień dzisiejszy - taka opcja odpada. Brama jest otwarta bo ludzie chodzą " na pocztę" , poza tym dom stoi na skarpie i płot sąsiada na pewnym odcinku jest pomimo wysokości łatwy do przeskoczenia. Pokazałam to wszystko i Państwo obiecali nie wypuszczać Izka"samopas" i bez smyczy. Reasumując- Rodzina - "tak" Zabezpieczenie podwórka wymaga solidnych przeróbek...... Iza musi zdecydować. Edited November 13, 2013 by ewu Quote
Mortes Posted November 13, 2013 Posted November 13, 2013 Dzieki Ewu za tak solidna wizytę u rodzinki... Długo z nimi rozmawiałam i mysle że sa świadomi trudności jakie ich spotkaja . W sytuacji gdy jest to jedyny tel od kilku miesięcy to jeżeli rodzinka pokocha Izka ( a wygląda że tak) to musimy zaryzykować ...zreszta przecież kazda adopcja to jakies ryzyko ... Jeszcze mocno panstwa uczule na te zabezpieczenia ... Najprawdopodobniej jutro przyjezdżaja po Izka :) Mocno , mocno trzymajmy kciuki ...oby sie udało .... Najgorsze jest to że juz wiem że Izek bardzo to przeżyje ....:( Quote
ewu Posted November 14, 2013 Posted November 14, 2013 Mortes napisał(a):Dzieki Ewu za tak solidna wizytę u rodzinki... Długo z nimi rozmawiałam i mysle że sa świadomi trudności jakie ich spotkaja . W sytuacji gdy jest to jedyny tel od kilku miesięcy to jeżeli rodzinka pokocha Izka ( a wygląda że tak) to musimy zaryzykować ...zreszta przecież kazda adopcja to jakies ryzyko ... Jeszcze mocno panstwa uczule na te zabezpieczenia ... Najprawdopodobniej jutro przyjezdżaja po Izka :) Mocno , mocno trzymajmy kciuki ...oby sie udało .... Najgorsze jest to że juz wiem że Izek bardzo to przeżyje ....:( Iza za tam podjadę za parę dni. Zobaczę co i jak... Quote
ewu Posted November 14, 2013 Posted November 14, 2013 Dawid , bo tak ma na imię najmłodszy syn, brał czynny udział w rozmowie ze mną i powiedział ,że chcą mieć psa żeby móc go kochać, przytulać, bawić się z nim. Izka uważają za absolutnie pięknego psa ( i mają rację). Wychodząc podałam rękę Dawidowi i powiedziałam ,że ufam że będzie o Izka dbał, kochał go i pilnował. Chłopak bardzo poważnie zapewnił,że tak będzie. Quote
Mortes Posted November 14, 2013 Posted November 14, 2013 JEDNAK JADĘ Z SIOSTRĄ W NIEDZIELE ZAWIEŻC DO RODZINKI iZUSIA ...mĄŻ pANI MIAŁ NIEPLANOWANY WYJAZD NA KILKA DNI ( PRACA) A PANI NIE MA PRAWA JAZDY ... BĘDZIEMY JECHALI Z MOJĄ NIEZAWODNA SIOSTRĄ ALE MUSIMY ZATANKOWAC ... Quote
Mazowszanka13 Posted November 15, 2013 Posted November 15, 2013 Ważne, aby przestrzegali zasad. Agencja otwarta-pies w domu. Agencja zamknieta-pies w ogrodzie. A płot w jednym miejscu można by podwyższyć. A Izek to typ uciekiniera ? Quote
Mortes Posted November 15, 2013 Posted November 15, 2013 Na początku może być w szoku i próbować uciekac ... Całe szczęscie że Pani ta pocztę u siebie prowadzi tylko do grudnia ...:) Quote
Recommended Posts