Jump to content
Dogomania

-O krok od śmierci- NARNIA JUŻ ZDROWA!! I JUZ W BAJKOWYM DOMU :))))

Recommended Posts

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Dziuba, będziesz jutro u Narnii? Jeśli tak, to o której? Bo wybieram się ze SKorsonem, dzisiaj kończy antybiotyk... A chętnie bym wreszcie obejrzała pannę, ciekawa jestem:evil_lol:

Z uwagi na moją dzisiejszą nieobecność :oops: jutro na pewno podjadę. Chciałabym być na miejscu tak o 12, zerwiesz się z łóżka tak skoro świt? :razz:

A jak Skorek - dalej kaszle "nie do wyczymania"? :evil_lol:

• Replies 317
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pewnie mój post znowu poleci w kosmos :angryy: ale muszę pochwalić Narniuchę, sunia wygląda i czuje się o niebo lepiej!! Wszyscy faceci się za nią oglądają :)

Dzisiaj gratisowy dzień - dwa spacerki, wcześniej z Ulv i ze mną, a popołudniu znów Han&Dom bierze ją pod swoje skrzydla. Szczęściara!! Narnia tak się ożywia, że jak rano lekarz wyprowadza na siusiu psa z sąsiedniej klatki, to ona żałośnie poszczekuje/popiskuje :) A jeszcze tydzień temu była jak nieobecna.

Nadal bardzo prosimy o wpłaty dla Narni :modla: na AFN z dopiskiem "NARNIA" :modla:

Posted

dziuba napisał(a):
Pewnie mój post znowu poleci w kosmos :angryy: ale muszę pochwalić Narniuchę, sunia wygląda i czuje się o niebo lepiej!! Wszyscy faceci się za nią oglądają :)

Dzisiaj gratisowy dzień - dwa spacerki, wcześniej z Ulv i ze mną, a popołudniu znów Han&Dom bierze ją pod swoje skrzydla. Szczęściara!! Narnia tak się ożywia, że jak rano lekarz wyprowadza na siusiu psa z sąsiedniej klatki, to ona żałośnie poszczekuje/popiskuje :) A jeszcze tydzień temu była jak nieobecna.

Nadal bardzo prosimy o wpłaty dla Narni :modla: na AFN z dopiskiem "NARNIA" :modla:

Dziuba powiedz uczciwie, że nie tyle się oglądają, co ało się dziś nie pozabijali o nią (dokładnie Bazyl i Pałek):evil_lol: Nie mówiąc o tym, ze zwróciłaś sucz do kliniki kompletnie obślinioną....

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Dziuba powiedz uczciwie, że nie tyle się oglądają, co ało się dziś nie pozabijali o nią (dokładnie Bazyl i Pałek):evil_lol: Nie mówiąc o tym, ze zwróciłaś sucz do kliniki kompletnie obślinioną....

Ahh takie tam szczegoly :p

Dziękuję bardzo za bazarki na rzecz niebieskookiej dziewuszki :)

Posted

Nie mogę się nadziwić, że ja - taki świr borderowy dopiero teraz tutaj trafiłam, ale do rzeczy: dziuba co Ty na to, żeby tą kasę (wiesz jaką) przerzucić na NARNIĘ ? ;) Odezwij się do mnie na gg, myślę, że to jest do zrobienia. Zawsze to jakis zastrzyk gotówki.:lol:

Posted

No to cioteczki odemnie leci tez 50 zl.do skarpety dla Narnii bo inaczej niestety pomoc nie moge, za to jesetem z wami calym sercem i cala dusza. Opiekujcie sie mala dalej a ja bede obserwowac was wirtualnie.
Narnia miala wielkie szczescie ze na was trafila. Ale lepiej juz nie szukajcie takich nieszczesc bo tylko serducha bola.

Posted

Ada-jeje napisał(a):
No to cioteczki odemnie leci tez 50 zl.do skarpety dla Narnii bo inaczej niestety pomoc nie moge, za to jesetem z wami calym sercem i cala dusza. Opiekujcie sie mala dalej a ja bede obserwowac was wirtualnie.
Narnia miala wielkie szczescie ze na was trafila. Ale lepiej juz nie szukajcie takich nieszczesc bo tylko serducha bola.

Witamy Ada - jeje po powrocie i dziekujemy pięknie za wsparcie:loveu:

Posted

Beata J. napisał(a):

Nie mogę się nadziwić, że ja - taki świr borderowy dopiero teraz tutaj trafiłam, ale do rzeczy: dziuba co Ty na to, żeby tą kasę (wiesz jaką) przerzucić na NARNIĘ ? ;) Odezwij się do mnie na gg, myślę, że to jest do zrobienia. Zawsze to jakis zastrzyk gotówki.:lol:

no włąsnie kurcze ja zawsze Beatce linki z bidami podsyłam a tu zapomniałam o Jej skłonnościach do tych psiaków psiaków :oops:

Posted

Witamy Beatke :multi: :multi: :multi: Ja na takie propozycje zgadzam się i ani mru mru. Takich zastrzyków Narnia będzie jeszcze potrzebować :loveu: Zagadam jutro na gg

Dziękujemy Ada za pomoc :loveu: :loveu: Jak to Magya slusznie zauwazyla - grosz do grosza i bedzie kokosza - nasza kokosza ma juz skrzydelka i nozki :)

A teraz troche o glownej bohaterce - jak wszystko dobrze pojdzie, to jutro Narnia opusci lecznice !! Jutro bedzie miala sciagniete szwy i wykonane te wyczekiwane badania krwi, wiec prosze trzymac kciuki, aby juz jutro Narnia grzala dupcie w DT. Jutro tez bedzie wystawiony rachunek brrrrrrr
Jakby patrzc na samopoczucie, to Narnia jest okazem zdrowia. Ogon dziala, o spacerki sie dopomina. Na spacerach - oaza spokoju, nic jej nie wyprowadzi z rownowagi (no moze poza wyjatkowo upierdliwymi zalotami mojego psa), nie widzialam, aby sie czegos wystraszyla. Generalnie nie boi sie ludzi, zdecydowanie bardziej lgnie do mezczyzn, jest troche ciekawska i bardzo bardzo baaaaaardzo grzeczna. :loveu:

Posted

To ja też jeszcze o naszej gwiazdeczce....
Przed drugim spacerem przywitała mnie już bardzo przyjaźnie i do samochodu bardzo chętnie, jeździ wzorowo, albo siedzi grzecznie, albo zwija się w kłębuszek...
Do innych psów różnie ma faworytów, ale potrafi się też zmarszczyć... Nie wiem kto ją tego nauczył, ale na szeleszczenie woreczka reaguje bardzo pozytywnie – czeka na smakołyki....
Bardzo lubi chodzić i chodzi takim swoim rytmem ( szybki marsz ), ale w sumie jak trzeba to dostosowuje się do kroku przewodnika. W zasadzie na ludzi, rowery itd. nie reagowała z wyjątkiem facetów a’la menel ostrożnie, podejrzliwie i dziecięce wózki pozytywnie...
Przy mnie wystraszyła się dwóch rzeczy:
I. kosza na śmieci, ale ostrożnie podeszła powąchała i spokój,
II. nad Ślęzą przy mostku jest taka kamienna rzeźba i ta jej się bardzo nie spodobała, bo zaczęła na nią poszczekiwać... ale jak ja podszedłem i ją przywołałem to podeszła, powąchała i już w porządku...
Bardzo lubi smakołyczki i drapanie po grzbiecie, ale jest to wyzwanie, bo naprawdę skóra z niej i kości, przez futro to tego nie widać, ale jak ją wkładam do samochodu to jest jak piórko, tak że daleka droga żeby zaczęła ważyć ile trzeba...
Jest naprawdę bardzo miła, nie nachalna, ale kontaktowa... Jest ciekawa, ale rozważna i myślę, że szybko się będzie uczyć, bo jest mądra...
Tak więc oprócz wyglądu, ma niewątpliwie wiele zalet charakteru.
I z każdym dniem, więcej w niej energii i woli życia, dlatego trzymam za nią kciuki i mam nadzieję, że wyniki będą pozytywne...

Posted

Po takiej reklamie Dominika to domki muszą za przeproszeniem walić drzwiami i oknami, jak dla mnie to mogą się nawet bić o Narnię :evil_lol:
Kciuki mocno trzymamy za wyniki. Musi być dobrze

Posted

No pewnie ja tez sie przylaczam do trzymania kciukow za zdrowie naszej malej i szukania dla niej cieplego domku. Ale wierze rowniez ze teraz to juz tylko moze byc lepiej.

Posted

Przybywam, aby ogłosić dobre nowiny :multi: :multi: :multi:

Narnia już bez szwów i moro wdzianka pojechala do domku tymczasowego !!! Wyniki w normie hura hura hura

Druga dobra nowina - koszt leczenia wyniósł dokładnie 492 zł :multi: :multi: :multi: z czego:
- dziś zapłaciłam 242 zł i jest na to faktura
- koszt sterylki - 250 zł - z tym się zrobiło male zamieszanie, nie będę wchodzić w szczegóły :) więc za sterylkę trzeba będzie zapłacić w bliżej nieokreślonej przyszłości
- Narnia dostała jeszcze jedzonko i gryzaka za 31 zl, musi dostać jakieś dobre papu, żeby szybko nadrobić z ciałkiem, ale najpierw musimy przetestować, które jedzenie jej najbardziej odpowiada. Jak już poznamy jej upodobania kulinarne, to zakupimy jakieś większe ilości smakołyków.

Dokładniejsze rozliczenie zrobię, jak już będzie wiadomo, ile siedzi w skarpecie. To tyle newsow :)

P.S. A Cisex jak już pokona lenia, to może wstawi jakieś foto Narni bez kubraka.