Jump to content
Dogomania

!!POMOC DLA PRZYTULISKA W ZIELONCE k. WAWy!!!

Recommended Posts

Posted

Głos oddany na "Maje" :loveu:
Jutro głosują znajomi......przynajmniej mam taką nadzieje, dostali maile z małą prośbą i groźbą :evil_lol:

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

ziuta-23 napisał(a):
Głos oddany na "Maje" :loveu:
Jutro głosują znajomi......przynajmniej mam taką nadzieje, dostali maile z małą prośbą i groźbą :evil_lol:

Brawo! Dzięki. Jesteśmy już blisko:painting:

Posted

czy ktos wie cos na temat tej hodowli k.Halinowa. Ona w okolicach Zielonki
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3938663

Sprzedaja rózne psiaki bez rodowodu po rodzicach z rodowodem: to yorki, onki, labki -ogółem chyba z siedem ras.
zastanowila mnie opinia kupującego

Piesek jest u nas od tygodnia, pogodny żywy chętny do zabawy. Trochę zaskoczona że nie pozwolono mi obejrzeć warunków w jakich piesek przebywał. Tłumaczenia sprzedawcy nie były przekonujące.
[Odpowiedź z:pon 07 maj 2007 10:15:41 CEST] Na część terenu gdzie są suki z małymi szczeniakami i szczenięta na kwarantannie po szczepieniu nie wpuszczamy nikogo . Wiele osób jedngo dnia odwiedza wiele hodowli co stwarza możliwość przeniesienia choroby , zwykle ludzie to rozumią .

duzo ludkow w tv wypowiadalo aby przestrzegac sie hodowli w której nie mozna zobaczyc warunkow w jakiej sa trzymane psiaki .
Ponadto inna z kupujcych napisala żę szczeniak mial pchły a inny że psiak byl strasznie zarobaczony i w efekcie zdechł.

Nie chce nikogo oczerniać ale wychodze z zalożenia że lepiej dmuchac na zimne

Posted

[quote name='kasiaprodex']czy ktos wie cos na temat tej hodowli k.Halinowa. Ona w okolicach Zielonki
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3938663

Sprzedaja rózne psiaki bez rodowodu po rodzicach z rodowodem: to yorki, onki, labki -ogółem chyba z siedem ras.
zastanowila mnie opinia kupującego

Piesek jest u nas od tygodnia, pogodny żywy chętny do zabawy. Trochę zaskoczona że nie pozwolono mi obejrzeć warunków w jakich piesek przebywał. Tłumaczenia sprzedawcy nie były przekonujące.
[Odpowiedź z:pon 07 maj 2007 10:15:41 CEST] Na część terenu gdzie są suki z małymi szczeniakami i szczenięta na kwarantannie po szczepieniu nie wpuszczamy nikogo . Wiele osób jedngo dnia odwiedza wiele hodowli co stwarza możliwość przeniesienia choroby , zwykle ludzie to rozumią .

duzo ludkow w tv wypowiadalo aby przestrzegac sie hodowli w której nie mozna zobaczyc warunkow w jakiej sa trzymane psiaki .
Ponadto inna z kupujcych napisala żę szczeniak mial pchły a inny że psiak byl strasznie zarobaczony i w efekcie zdechł.

Nie chce nikogo oczerniać ale wychodze z zalożenia że lepiej dmuchac na zimne
Halinów nie znajduje się koło Zielonki. Wydaje mi się, że to miejscowość na trasie w W-wa -Mińsk Mazowiecki. Ale sprawa wymaga zbadania. Popytam kogoś z okolic Sulejówka, bo to chyba te strony

Posted

Zajrzałam i mnie zastanawia , że jakoś nigdzie nie widać tych rodowodowych rodziców na zdjęciach. Poza tym nie znam się dobrze na beaglach ale chyba w tej rasie niedopuszczalny jest brak pigmentu (różowe nosy, nigdy na wystawie nie widziałam takiego psa w widziałam ich naprawdę dużo), może to oznaczać, że rodzice wcale nie są rodowodowi (a mogą być nawet jedynie w typie rasy), albo po prostu ze względu na wady nie zostali do hodowli dopuszczeni...Pierwsze wydaje się bardziej prawdopodobne.
Dla mnie to bardzo dziwne, że nie wpuszczają...Ja ja kupowałam swojego psa u hodowcy to nie dostałam go w drzwiach, tylko wszystko dokładnie obejrzałam i wybrałam sobie psa, który odpowiadał mi także charakterem. Poza tym jak się tak boją to wystarczy wycieraczka z virkonem - katarem pies od człowiek raczej się nie zarazi.
Dla mnie to zwykła fabryka, bo o hodowli nie można w tym przypadku mówić.

Posted

Rozliczenie dotychczasowych bazarków:

Pucka69 - 51 zł
AiK - 50 zł
Hund - 28 zł
Tanina - 21 zł
Czarna60 - 73 zł
Alpina - 55 zł
Nie podano nicka - 37 zł
Sylwia i boksery - 150 zł
Iczing - 45 zł
Aisak102 - 50 zł
Aisak102 - 150 zł
Dea - 21 zł
Agusiazet - 8,50 zł
Julqa - 26 zł
Ronja - 21 zł
Ania-Sonia - 35 zł
Tomcug - 100 zł
pucka69 - 15 zł
Mośka - 80 zł
Ludwa - 20 zł
LittleMy - 13 zł
Warg2003Warg - 20 zł
Katrinko - 25 zł
Iga23 - 8 zł
Waldi481 - 25 zł
Em-chan - 50 zł
Nanul - 15 zł
Irysek (Agusiazet, Beatka) - 82 zł
Anna33 - 4 zł
Julqa - 20 zł

Kam – 16 zł
Kora – 47 zł
Lulka – 20 zł
Aisak102 – 30 zł
Aisak102 – 70 zł
Nikki – 20 zł
Tomcug – 66 zł
Slapcio – 18 zł
Em-chan – 12 zł
Modliszka84 – 15
Joss – 15 zł
Pucka 69 – 15 zł

Saldo na dzień 25.06 - 1642,50zł

Posted

W kwestii formalnej - pozwolę sobie przypomnieć, że zgodnie z ustaleniami ten wątek ma służyć omawianiu bezpośredniej pomocy dla psiaków z Fundacji Maja (i z Zielonki). Do rozliczeń zbiórki funduszy na zadłużenie powinien być założony wątek odrębny.

To głównie psy potrzebują pomocy - taki był cel podstawowy założenia przez Elę tego wątku.

Problem nie zniknął. Wciąż brak funduszy na karmę, leczenie, utrzymanie psiaków w DT (lub hotelikach), cały czas potrzebna pomoc bezpośrednia !!!!!!!!
O taką pomoc bardzo prosimy w imieniu psów !!!!!

Wpłaty na ten cel można przekazywać na AFN "Psy z Zielonki".
Za każdą kwotę będziemy bardzo wdzięczni !!!!!

Dziękujemy za dotychczasowe wsparcie Wszystkim Fundatorom karmy !!!!!!!

Liczymy również na pomoc "bazarkową" oraz reklamowanie psiaków do adopcji - to równie ważne !!!
W tej chwili w bardzo złym położeniu jest Luka !!!! To super pilna sprawa !!!

Posted

[quote name='przyjaciel_koni']W kwestii formalnej - pozwolę sobie przypomnieć, że zgodnie z ustaleniami ten wątek ma służyć omawianiu bezpośredniej pomocy dla psiaków z Fundacji Maja (i z Zielonki). Do rozliczeń zbiórki funduszy na zadłużenie powinien być założony wątek odrębny.

To głównie psy potrzebują pomocy - taki był cel podstawowy założenia przez Elę tego wątku.

Problem nie zniknął. Wciąż brak funduszy na karmę, leczenie, utrzymanie psiaków w DT (lub hotelikach), cały czas potrzebna pomoc bezpośrednia !!!!!!!!
O taką pomoc bardzo prosimy w imieniu psów !!!!!

Wpłaty na ten cel można przekazywać na AFN "Psy z Zielonki".
Za każdą kwotę będziemy bardzo wdzięczni !!!!!

Dziękujemy za dotychczasowe wsparcie Wszystkim Fundatorom karmy !!!!!!!

Liczymy również na pomoc "bazarkową" oraz reklamowanie psiaków do adopcji - to równie ważne !!!
W tej chwili w bardzo złym położeniu jest Luka !!!! To super pilna sprawa !!!

Zapomniałam się i wstawiłam rozliczenie tutaj - jest już uaktualnienie na wątku rozliczeniowym.

Posted

Po 30 czerwca przywieziemy trochę karmy do Zielonki. W sobotę mamy ślub i zamist kwiatów od zaproszonych gości poprosiliśmy o jedzonko dla psów.

Mamy 2 sunie od Pani Joanny, które teraz wylegują się na kanapie :lol:

Posted

devi napisał(a):
Po 30 czerwca przywieziemy trochę karmy do Zielonki. W sobotę mamy ślub i zamist kwiatów od zaproszonych gości poprosiliśmy o jedzonko dla psów.

Piękny, mądry gest. Szacunek.

Posted

devi napisał(a):

jesteście kochani!!! super;-)) a ja wam juz zycze wszystkiego naj naj na nowej drodze zycia;-)))

Posted

agusiazet napisał(a):
Anouk92, dzisiaj na Twój adres poszła paczka z żywnością dla psów z Zielonki, ważyła 25 kg, mam nadzieję, że dostarczą Ci ją pod drzwi!!!

Super! Dziękujemy!:loveu:
Jak dojdzie przed weekendem to pewnie w sobotę ją podrzucę do Zielonki.

Posted

pewnie listonosz naszą Anouk przeklnie :evil_lol:

agusiazet dzieki w imieniu ogonów!! :loveu: :loveu:

[quote name='agusiazet']Anouk92, dzisiaj na Twój adres poszła paczka z żywnością dla psów z Zielonki, ważyła 25 kg, mam nadzieję, że dostarczą Ci ją pod drzwi!!!