Zmysł Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 wczoraj odebrałem od Evy2406 karmę dla kociaków. a conto kończących się bazarków kupiłem suchą i puszki, dołożyłem co nieco od siebie. w sobotę zawiozę do Joanny. Quote
Zmysł Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 przepraszam za offa, ale błagam, zajrzyjcie chociaż: POMOCY-DRAMAT-zlikwidowana pseudohodowla pekińczyków,pomóżcie!!! Quote
regerabit1 Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Witam, Jestem nowa na forum i chciałabym pomóc Fundacji Maja z Zielonki. Wątek jest długi, starałam się poszukać na nim interesujących mnie informacji, jednakże nie wiem na ile one są jeszcze aktualne. Prosiłabym kogoś kto ma informacje o Fundacji „z pierwszej ręki” np. Anouk92 o odpowiedź na moje pytania: 1) Sprawa strony www Fundacji - wiem, że istniała taka strona, ale teraz nie ma jej w sieci. Czemu tak jest? Myślę, że to jest podstawowa sprawa, żeby mieć taką stronę, ponieważ jest to źródło informacji dla potencjalnych opiekunów, darczyńców i innych osób i instytucji, które chciałyby wspomóc Fundację. Jak Fundacja ma stronę z pełną informacją prawną o niej samej to myślę, że to bardzo podnosi wiarygodność samej Fundacji. Wiele ludzi nie wie, że taka Fundacja w ogóle istnieje. Sama dowiedziałam się o niej niedawno z jakiejś darmowej gazetki z sekcji ogłoszeń na temat pomocy. Jeśli takiej strony nie ma to trzeba zrobić wszystko, żeby taką stronę jak najszybciej zrobić. Wiem, że łatwo powiedzieć, gorzej zrobić. Ja ze swej strony spytam swojego narzeczonego czy nie mógłby nam pomóc w stworzeniu takiej strony. Pozostaje jeszcze kwestia domeny, ale wiem, że są też i takie darmowe. Strona w sieci pozwoli na zwiększenie skali pomocy zwierzakom. 2) Czy siedziba została już przeniesiona do Zielonki? Bo z tego co widzę w sieci to jest zamieszanie, jeśli chodzi o adres siedziby. 3) Tak na teraz - co jest najbardziej potrzebne w tej chwili? Jedzenie, leki czy inne rzeczy? Jaka sucha karma jest w miarę dobra i w dość niskiej cenie? Może w Selgrosie albo w Makro byłoby taniej - sprawdzę. Pozdrawiam Quote
anouk92 Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Regerabit witamy wśród sympatyków fundacji Maja. 1) Co do strony to sprawa jest skomplikowana. W zeszłym roku zgłosiła się do nas agencja która zaoferowałą zrobienie strony za darmo. Bardzo nas to ucieszyło i ruszyliśmy do pracy. Przygotowałam teksty, opisy i układ strony który dałam do akceptacji P.Joannie. Bardzo się jej podobała więc ruszyliśmy do pracy. Niestety po pierwszym odpaleniu P.Joanna kompletnie zmieniła zdanie na temat wyglądu strony. Prace stanęły. P.Joanna miała sama kontaktować się z agencją żeby powiedzieć im co mają zmienić. Ja się wycofałam bo nie należe do cierpliwych osób. Prace trwały i trwały. P.Joanna nie miała czasu i z tego co wiem w końcu kto inny miała robić stronę. Strony jak nie było tak nie ma. 2) Co do adresu to fundacja jest zarejestrowana w Krakowie ale fizycznie działa w Zielonce. Fundacja nie ma swojego schroniska. Część psiaków jest w domu u p.Joanny, cześć w domu u Małgosi (między Zielonką a Kobyłką) pozostałe są w domach tymczasowych i hotelikach. 3) Najbardziej potrzebna jest karma. Głównie sucha, ale puszki i ryż również mile widziane. Co do jakości karmy to niestety ze względów finansowych kupujemy najtańszą karmę. Ja zazwyczaj kupuję w Realu lub w Tesco - 10kg za 21 zł. Karmę zawsze można zostawić u Małgosi. Tam zawsze ktoś jest. Adres na pw. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to pisz lub możesz do mnie zadzwonić 513-077-146 Ania Quote
regerabit1 Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Dzięki Anouk92 za odpowiedzi na moje pytania. Trochę mnie zmartwiła informacja, że Pani Joanna w ostatniej chwili zmieniła zdanie co do wyglądu strony, bo troche kiepsko, że ktoś się napracował a to poszło na marne.. Nie chcę też zaczynać sprawy strony, jeśli ktoś następny podjął się tego zadania i nie wiadomo na jakim etapie są prace. Anouk92 mam prośbę - czy nie mogłabyś spytać p. Joanny co się dzieje ze stroną i czy ta druga osoba pracuje w ogóle nad nią? Pozdrówki Quote
anouk92 Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 regerabit1 napisał(a):Dzięki Anouk92 za odpowiedzi na moje pytania. Trochę mnie zmartwiła informacja, że Pani Joanna w ostatniej chwili zmieniła zdanie co do wyglądu strony, bo troche kiepsko, że ktoś się napracował a to poszło na marne.. Nie chcę też zaczynać sprawy strony, jeśli ktoś następny podjął się tego zadania i nie wiadomo na jakim etapie są prace. Anouk92 mam prośbę - czy nie mogłabyś spytać p. Joanny co się dzieje ze stroną i czy ta druga osoba pracuje w ogóle nad nią? Pozdrówki Nie ma siły rozmawiać z P.Joanną o stronie. Ona jest kochana ale ja nie mogę się z nią dogadać. Zadzwoń do niej i zaproponuj że możesz zrobić taką stronę - zobaczymy co powie Tobie 507-132-363 Quote
pakita Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 no to pięknie ....Pani Joanna chyba powinna sie zastanowić co jest najlepsze dla jej zwierząt i czy czasami lepsza jakaś strona niż żadna. Anouk92 wystąpiliśmy z wnioskami w konkursie dobroczynnym u mnie w pracy - wnisoki dotyczą Mai - równiez strony www. Może uda się wygrac 1500 zł na pomoc. Wszystkie wnioski były konsultowane z Joasią i nic nie mówiła o darmowej stronie - tzn coś wspominała o jakiejś stronie ale tak jakby to był spalony temat... ona jest trochę dziwna. czy ktos ma na nią wpływ aby zrozumiała .... Chcemy wygrać i zrobić ta stronę i zrobić na niej wirtualną adopcję! Quote
regerabit1 Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 pakita napisał(a):no to pięknie ....Pani Joanna chyba powinna sie zastanowić co jest najlepsze dla jej zwierząt i czy czasami lepsza jakaś strona niż żadna. Anouk92 wystąpiliśmy z wnioskami w konkursie dobroczynnym u mnie w pracy - wnisoki dotyczą Mai - równiez strony www. Może uda się wygrac 1500 zł na pomoc. Wszystkie wnioski były konsultowane z Joasią i nic nie mówiła o darmowej stronie - tzn coś wspominała o jakiejś stronie ale tak jakby to był spalony temat... ona jest trochę dziwna. czy ktos ma na nią wpływ aby zrozumiała .... Chcemy wygrać i zrobić ta stronę i zrobić na niej wirtualną adopcję! W sprawie strony... rozmawiałam wczoraj z moim narzeczonym i on jest gotowy zrobić stronę za darmo więc ta kwestia jest jakby załatwiona. Pozostaje kwestia czy p. Joanna chce tej strony, ale moim zdaniem bez strony pozbawia się na własne życzenie pomocy na szerszą skalę. W dzisiejszych czasach jak nie masz strony to nie istniejesz... Pakita - czy dobrze rozumiem te 1500 zł miałoby iść również na zapłacenie komuś za zrobienie strony? Quote
anouk92 Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Trzeba rozmawiać z Joanną i wytłumaczyć jej o co chodzi. Z nią można się dogadać tylko trzeba jej wytłumaczyć wszystko po kolei. A najlepiej sie spotkać. Pakita super inicjatywa. Czy w razie wygranej z tych pieniążków można będzie kupić karmę? Quote
regerabit1 Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Tak na szybko, ale nie w sprawie strony. Obecnie jest okres odpisywania 1% od podatku. Weszłam na stronę jedenprocent.pl i myślałam, że Fundacja będzie tam zarejestrowana, ale jej nie znalazłam. Jeśli jej nie ma to może warto by było ją dodać? Tylko musi to zrobić osoba, która zna szczegóły dotyczące działalności Fundacji NIP, Regon itp. W pozycji strona www można wpisać "w budowie". Ta strona jedenporcent.pl jest chyba najlepszą stroną o 1%. Kiedyś była dość mocno reklamowana w mediach, teraz chyba trochę mniej. Co o tym myślicie? Quote
regerabit1 Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Jeszcze raz regerabit z tej strony. Mam takie pytanie jaki jest aktualny nr konta Fundacji Maja? Ciężko znaleźć oficjalny nr konta Fundacji w sieci - nie ma go np. na pies.pl ani na ngo.pl, który jest portalem organizacji pozarządowych. Na pies.pl na liście fundacji z woj. mazowieckiego wszystkie mają podany numer konta tylko Maja nie ma. Z czego to wynika? Przecież jak ludzie będą chcieli wpłacić kaskę na Maję to szybko zrezygnują, jeśli nie znajdą nr konta podanego wraz z danymi Fundacji. Chodzi o wiarygodność danych, a ona na pewno wzrasta jeśli pojawia się wpis o Fundacji z pełnymi danymi i nr konta na takich stronach jak ngo.pl czy jedenprocent.pl. Quote
anouk92 Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Na pierwszej stronie wątku są wszystkie dane: FUNDACJA W OBRONIE ZWIERZĄT "MAJA", zarejestrowana pod adresem krakowskim ul. Z. Wróblewskiego 5 31-148 Kraków KRS 0000 181 120 P. JOANNA TEL. 507-132-363 Fundacja jest zarejestrowana w Krakowie- fizycznie działa w Zielonce pod Warszawą. podaje nr konta dla chetnych w pomocy finansowej..: Fundacja w Obronie Zwierząt "MAJA" ul. Zygmunta Wróblewskiego 5, 31 -148 Kraków 72 1500 1070 1210 7009 8978 0000 Quote
regerabit1 Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Dzięki Anouk92 za nr konta. Już pieniążki przelane. Pozdrawiam Quote
pakita Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 z zakupem karmy za tą kasę nie jest tak prosto - to ma być projekt w który my jako pracownicy naszej firmy się zaangażujemy - zakup czegoś to za mało.. poszło 4 propozycje - projekty na Maję - nie chcę o tym teraz mówic bo może nic nie wygramy i nic nie dostaniemy, ale tak, jednym z projektów jest zakup usługi zrobienia strony www i będzie trzeba rozliczyć się fakturą, jak zostanie coś kasy to można za resztę wtedy dokupić karmę. to tak po krótce. Quote
regerabit1 Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Pakita - dobrze, że napisałaś o projekcie dotyczącym strony www. W takim razie ja się na razie wycofuję z robieniem strony do czasu, gdy nie zostanie wybrany któryś z projektów w Twojej firmie. Jak wydacie 1500 zł lub trochę mniej na zakup strony w jakiejś agencji lub u freelancera to będzie to raczej dobra strona i może wreszcie p. Joanna będzie zadowolona z rezultatu. Quote
Zmysł Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Rozliczenie bazarków: Władcy Pierścieni, Harry Pottera i Plecaczków: Wpływy: Tomcug - 50,00 zł :loveu:(jak zwykle "górka" większa niż kwota podstawowa) Bunia - 31,00 zł :loveu: Perfi - 27,00 zł :loveu: Negri_2008- 26,00 zł:loveu: RAZEM - 134,00 zł. Wydano na karmę dla kociaków: 179,99 zł. Quote
pakita Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Moi drodzy miło mi zakomunikowac że udało się nam zdobyć 1500 zł (Finansującym podmiotem będzie BRE Bank) na zdudowanie i uruchomienie strony www dla Fundacji. Jeśli nam coś zostanie mozemy wydać na karmę. wstepny plan zakłada 1000 zł na stronę , nie wiem co z domeną, nie jestem pewna czy domena darmowa to dobry pomysł, wolałabym normalny adres typu .org czy .pl prosiłabym o kontakt osobę która zajmowała się poprzednią stroną. Masz gdzieś teksty które miały być zamieszczone na niej? szkoda czasu na pisanie wszystkiego od nowa, poza tym chciałabym się dowiedzieć jak to dokładnie było z tamtym projektem. Podaj mi na PW kontakt do siebie. Myśle że tym razem będziemy brac od Joasi wszelkie zgody na piśmie bo nie ma żartów i nie moze być tak że wydamy tą kasę a ona na koniec powie "NIE". W chwili obecnej czekamy na wskazówki od marketigu jak i kiedy możemy zaczynać. Jesli macie jakieś sugestie, napiszcie na PW. Postaramy się kontaktować z Wami. Potrzebny byłby ktoś kto dobrze sfotografuje zwierzaki i pomoże w ich opisywaniu (adopcje wirtualne będą na pewno). Nas jest 3 dziewczyny i ja mam małe dziecko więc same nie damy rady. Plan wstepny jest taki by zrobić coś podobnego do strony Kociego Świata. Dodatkowo nasz marketing przekaże jakies gifty na bazarek - nie wiem na ile firmowe a na ile prywatne - sadzę ze będą i takie i takie :loveu: Quote
anouk92 Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Pakita super wieści:multi:. Szczerze mówiąc to najlepiej będzie jeśli skontaktujecie się bezpośrednio z Joanną. Szukałam ostatnio wszystkich tekstów do poprzedniej strony ale nic nie mogłam znaleźć - miałam wszystko w starym komputerze w pracy. Quote
Marfi Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Pisaniem strony ma zająć się firma informatyczna także podejrzewam, że będzie to wykonane na tip-top :razz:. Co do strony www to okazało się, że Burmistrz miasta Zielonka dał miejsce na serwerze Zielonki własnie dla fundacji Maja za darmo :multi:, strona będzie brzmieć www.fundacjamaja.zielonka.pl , Pani Beata z Urzędu ma sporo materiałów ale czeka też na informację od Joanny, która miała wprowadzić poprawki do nich. Także plan jest taki: jak tylko Joanna wprowadzi swoje poprawki przesyłamy materiały do informatyków, którzy pod kierunkiem kobiet taką stronę stworzą :razz:. Reszta kasy, którą trzebaby przeznaczyć na zakup domeny pójdzie na jedzenia dla zwierzaków :multi: Quote
Marfi Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Na stronie Ministerstwa Finansów jest wyszukiwarka instytucji po numerze KRS lub nazwie: Załączam link z KRS do fundacji Maja, potwierdzajacy wiarygodność jej istnienia ;) : Wyszukiwanie podmiotów w KRS Na ostatnim spotkaniu z Joanną dostałam od niej sporo ulotek z informacją o Stowarzyszeniu i przeznaczeniu 1%, część wzięła Pakita do Banku, część zostawiłam w przychodni weterynaryjnej przy ZOO, także mam nadzieję, że trochę z tego 1% wpłynie do Maji (u mnie cała firma i rodzina ma wpisaną Maję, z samego szefa wpłynie sporo tysiączków :multi:). Quote
Zmysł Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Pomocy, pilnie potrzebny DT: http://www.dogomania.pl/forum/f28/starego-nie-potrzebujemy-pomocy-warszawa-chocby-dt-na-cito-135216/#post12101330 Quote
pakita Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Dostałam do przekazania na loterię srebrny pierścionek z kotem :razz: sądzę że lepiej będzie wystawić go na bazarek oczywiście na rzecz Mai. Przekaże go Wam razem z fantami na loterię jak tylko zwiozę je z centrum do Marek :oops: Quote
Recommended Posts