Jump to content
Dogomania

!!POMOC DLA PRZYTULISKA W ZIELONCE k. WAWy!!!

Recommended Posts

Posted

Też mam taka nadzieje:lol: okaze sie na razie wiem ze moje kolezanka moze koce przyniesc. jestem z warszawy wiec nie bedzie problemu, zawsze moge tez podjechac jesli bedzie trzeba:roll:

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Wątek jest bardzo długi więc nie dam rady go przeczytać, przynajmniej od razu. Będę czytać wątek cały czas, żeby być na bieżąco, ale może napiszecie (oczywiście w skrócie) jakie są największe potrzeby.
Mieszkam w Warszawie, ale niedaleko Zielonki (Marysin) może mogłabym jakoś pomóc.

Czytałam, że potrzebna jest lodówka. Mogłabym oddać swoją, bo myślę o zmianie (jeżeli to oczywiście aktualna potrzeba :oops:;) ) Mogę zaoferować kupno ryżu, warzyw, suchej karmy, słomy na zimę....

Posted

Negri_2008 napisał(a):
Wątek jest bardzo długi więc nie dam rady go przeczytać, przynajmniej od razu. Będę czytać wątek cały czas, żeby być na bieżąco, ale może napiszecie (oczywiście w skrócie) jakie są największe potrzeby.
Mieszkam w Warszawie, ale niedaleko Zielonki (Marysin) może mogłabym jakoś pomóc.

Czytałam, że potrzebna jest lodówka. Mogłabym oddać swoją, bo myślę o zmianie (jeżeli to oczywiście aktualna potrzeba :oops:;) ) Mogę zaoferować kupno ryżu, warzyw, suchej karmy, słomy na zimę....

Negri kochana:loveu: każda pomoc jest potrzebna ale najważniejsza jest karma - ryż i sucha. Jak możesz pomóc to daj znać.
Lodówka już nieaktualna - udało się wcześniej załatwić. Słomy też nie trzeba bo psiaki w nocy śpią w domu.

Najważniejsza jest karma i adopcje.

Posted

anouk92 napisał(a):

Najważniejsza jest karma i adopcje.

OK, gromadzę więc ryż i karmę (czytałam też o oleju)
Będę w kontakcie.

W adopcjach dopiero się przyglądam jak dawać ogłoszenia, jak wystawiać allegro, więc na początku na niewiele się przydam.
Ale jeżeli trzeba będzie sprawdzić jakiś domek tymczasowy lub stały, to chętnie to zrobię. Rozumiem, że najpierw z kimś a dopiero potem samodzielnie. ;)

Posted

Szczerze mówiąc nawet nie wiem, jak to napisać... A muszę...
Nie ukrywam, że naprawdę dłuższą "chwilę" proszono mnie bym błagała w imieniu Fundacji Maja o Waszą pomoc.

I proszę o Wasze wsparcie - dla dobra tych zwierząt...

A teraz wyjaśnienie:
Otóż pojawił się poważny problem finansowy w Fundacji.
Jakiś czas temu zasugerowano Pani Joannie rozesłanie kart świątecznych do Osób w taki, czy inny sposób pomagających do tej pory Fundacji Maja.
Pomysł ten niewątpliwie zasługiwał na zainteresowanie, bowiem z takiej formy "promowania" w celu pozyskiwania środków z 1% z podatków korzystają różne Fundacje.
Projekt karty wykonany został bezpłatnie.

Wszystko by było pięknie, gdyby nie fakt, że pomysł wdrożono w życie zamawiając druk kart, a niestety niespodziewany, aż tak duży napływ psiaków (głównie z wypadków i interwencji) zdecydowanie podniósł wydatki.
Nie owijając w bawełnę... (Chociaż aż mnie przytyka...)

Potrzebne jest więc ok. 1400 zł. na już !!!
Do piątku Fundacja ma zgromadzić taką kwotę na pokrycie kosztów druku kart.

A przecież i tak brakuje wszystkiego...
Ja jestem przerażona...
Proszę - POMÓŻCIE !!!

Posted

Hallo, hallo cicho tu jakoś na tym wątku.:razz:
Doczytałam, że powstała inicjatywa świąteczna. Chciałabym dołożyć się do akcji, jeżeli jest aktualna.

Chętnie pojadę też do przytuliska obfocić psiaki, jeżeli trzeba. Nie mam samochodu :angryy: ale może da radę zabrać się z kimś przy okazji. Mam już trochę ryżu i puszek Chappi, które zabrałabym ze sobą.
Napiszcie.

Posted

Inicjawtywa świąteczna nadal aktualna.
Zaraz podam numer konta chętnym do wpłat.

A co do transportu to ja jeste z Wołomina i nie podrodze mi do Warszawy ale jak już się nazbiera więcej jedzenia to mogę wysać TZ po jego odbiór w Warszawie.

Posted

[quote name='przyjaciel_koni']Szczerze mówiąc nawet nie wiem, jak to napisać... A muszę...
Nie ukrywam, że naprawdę dłuższą "chwilę" proszono mnie bym błagała w imieniu Fundacji Maja o Waszą pomoc.

I proszę o Wasze wsparcie - dla dobra tych zwierząt...

A teraz wyjaśnienie:
Otóż pojawił się poważny problem finansowy w Fundacji.
Jakiś czas temu zasugerowano Pani Joannie rozesłanie kart świątecznych do Osób w taki, czy inny sposób pomagających do tej pory Fundacji Maja.
Pomysł ten niewątpliwie zasługiwał na zainteresowanie, bowiem z takiej formy "promowania" w celu pozyskiwania środków z 1% z podatków korzystają różne Fundacje.
Projekt karty wykonany został bezpłatnie.

Wszystko by było pięknie, gdyby nie fakt, że pomysł wdrożono w życie zamawiając druk kart, a niestety niespodziewany, aż tak duży napływ psiaków (głównie z wypadków i interwencji) zdecydowanie podniósł wydatki.
Nie owijając w bawełnę... (Chociaż aż mnie przytyka...)

Potrzebne jest więc ok. 1400 zł. na już !!!
Do piątku Fundacja ma zgromadzić taką kwotę na pokrycie kosztów druku kart.

A przecież i tak brakuje wszystkiego...
Ja jestem przerażona...
Proszę - POMÓŻCIE !!!

Oto kartka świąteczna :lol:

i druga strona karty :lol:

Posted

Mam dla psiaków trochę karmy, jeżeli ktoś z was będzie przejeżdżał w najbliższych dniach przez wolę, to zapraszam, specjalnie nie opłaca się przyjeżdżać po taką ilość, ale pomyślałam, że to zawsze coś :oops:

Posted

Delph napisał(a):
Mam dla psiaków trochę karmy, jeżeli ktoś z was będzie przejeżdżał w najbliższych dniach przez wolę, to zapraszam, specjalnie nie opłaca się przyjeżdżać po taką ilość, ale pomyślałam, że to zawsze coś :oops:

Delph super każda ilość się przyda.
Podaj mi proszę adres i numer telefonu do siebie na pw - mój TZ po pracy będzie mógł po nią podjechać.

Posted

tomcug napisał(a):
Aniu, podaj nr konta, wpłacę grosik.

Tomcug jak zwykle kochana jesteś:loveu:.

Czy ktoś chciałby jeszcze wpłacić jakieś pieniążki na karmę dla Psiaków?:oops:

Posted

Bardzo chciałabym pomóc, tym bardziej że deklarowałam wcześniej wpłatę :placz:
ale trzymam w rezerwie parę groszy na ewentualną dignozę Igora z Klembowa. Jeżeli nie będzie możliwości przeprowadzić mu badań wtedy wpłacę kasę na Zielonkę.:oops:

Tej kasy ciągle mało, skąd ją brać :-(

Ja zbieram cały czas ryż i puszki dla przytuliska, więc może w ten sposób dorzucę się do akcji :oops:

Posted

Dostałam wczoraj od firmy bony towarowe, taki prezent świąteczny :cool3:
Jakby przeliczyć to na kilogramy ryżu, to nawet spora paka tego wyjdzie.

Na Miokolaja nie zdążę tych bonów zamienić na żarło dla psów, ale najwyżej na wczesną Gwiazdkę. ;)

Posted

Negri_2008 napisał(a):
Dostałam wczoraj od firmy bony towarowe, taki prezent świąteczny :cool3:
Jakby przeliczyć to na kilogramy ryżu, to nawet spora paka tego wyjdzie.

Na Miokolaja nie zdążę tych bonów zamienić na żarło dla psów, ale najwyżej na wczesną Gwiazdkę. ;)

Negri złota kobieta z Ciebie:loveu::loveu::loveu: