tomcug Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Kara. napisał(a):No ja go widzę:crazyeye: Nawet dwa razy:evil_lol: Czas na inteligentne pytanie: kogo? Bo nic nie rozumiem :evil_lol: :mad:. Quote
Zmysł Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Kara. napisał(a):Zmysł słoneczko masz może jakiś alkohol??? też wyszedł:shake: Quote
Kara. Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Zmysł napisał(a):też wyszedł:shake: szkoda, bo kuracyjnie poleciłabym sobie chlapnąć;) tomcug napisał(a):Czas na inteligentne pytanie: kogo? Bo nic nie rozumiem :evil_lol: :mad:. Teraz widać???? Quote
tomcug Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 A gdzie to kupić? :diabloti: Muszę to mieć, muszę :roflt::roflt::roflt: Quote
Kara. Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Zmysł napisał(a):tak, teraz widać, bardzo dobre Tylko nie pęknij ze śmiechu:diabloti: tomcug napisał(a):A gdzie to kupić? :diabloti: Muszę to mieć, muszę :roflt::roflt::roflt: W sex-shopie:crazyeye::evil_lol: Quote
przyjaciel_koni Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Jednym wesoło, a innym nie... Nadal brak karmy ! Dla psów, kotów, nawet małe kocięta jedzą "cokolwiek"... Proszę o pomoc ! Nie dam rady sama. To mnie przerasta. I ważna informacja z prośbą o zwrócenie uwagi (na Allegro, ogłoszeniach innych itp.) Skradziono klatkę łapkę należącą do Pani Joanny !!! Jeśli widzieliście ogłoszenie o sprzedaży takiej używanej klatki - proszę o info ! Taka klatka kosztuje ok. 400zł. ! To na dzień dzisiejszy ogromna tragedia... Nie ma funduszy... Klatka była jedyną jaką P. Joanna posiadała. Nie ma teraz jak łapać kotów na sterylki i kastracje... (Przyznam, że czuję się mocno winna - klatkę skradziono na Pradze, gdzie chciałam wyłapać koty na sterylki... Jest ich tu bardzo dużo, a jeszcze więcej mają tu wrogów... Niestety ludzie chętni do współpracy, którzy to realizowali nie do końca jednak wiedzieli co robią... Na usprawiedliwienie - wydawali się nam dostatecznie rozumni...) Quote
esperanza Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 przyjaciel_koni czy jest na miau wątek o tych kotach? Czy to chodzi o koty z Konesera, czy z innego miejsca? Quote
przyjaciel_koni Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Nie - to nie są te koty - jeśli pytasz o praskie. I nie ma ich wątku na Miau. Ciężko im nawet zdjęcia zrobić... bardzo są płochliwe. Boją się wszystkiego, każdego ruchu w pobliżu i wszystkich. A ja mam kiepski aparat. Tu pełno skośnookich i różnych męt... Z okien na kociny leci co popadnie... Butelki, wszelkie śmiecie, ziemniaki... Tu nawet dzieci tak się zabawiają. To okolica Stadionu... Będę próbowała cokolwiek pstryknąć. A kociny i psiaki z Zielonki nadal proszą o pomoc ! Niezbędna jest karma !!! Ze szczególnych potrzeb - są małe kocięta. Bardzo potrzebna jest więc karma dla kociąt do 4-go miesiąca życia i dla nieco starszych !!! I przypomnę, że Pani Joanna prosi bardzo o pomoc w kwestowaniu na rzecz Zielonkowskich zwierząt w dniu 4.10.08 w miejscowości Konik...(... i tu nie bardzo dosłuchałam jaki Konik...) Każda pomocna dłoń jest na wagę... psiego jedzenia...) ! Quote
esperanza Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Osoby z miau często pomagają, więc może warto także do nich uderzyć w sprawie karmy? Jeśli piszę o sprawach oczywistych, to przepraszam. :oops: Pamiętam, że dziewczyny pomogły mi zakupić 10kg karmy Wild Life za 20zł, a była niewiele po terminie. Mogę popytać, czy jest szansa na kolejne tego typu zakupy i przynajmniej worek zasponsoruję. Quote
Zmysł Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Zapraszam na bazarek: http://www.dogomania.pl/forum/showth...9#post10955739 Quote
anouk92 Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 [quote name='przyjaciel_koni'] I przypomnę, że Pani Joanna prosi bardzo o pomoc w kwestowaniu na rzecz Zielonkowskich zwierząt w dniu 4.10.08 w miejscowości Konik...(... i tu nie bardzo dosłuchałam jaki Konik...) Każda pomocna dłoń jest na wagę... psiego jedzenia...) ! Miejcowość to Konik Nowy pod Warszawą a termin to 05.10 Quote
Zmysł Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 [quote name='anouk92']Miejcowość to Konik Nowy pod Warszawą a termin to 05.10 czyli niedziela. a jakie godziny? Quote
anouk92 Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Zmysł napisał(a):czyli niedziela. a jakie godziny? Nie jestem pewna ale myślę że dobrzy było by się tam pojawić ok. 10 rano myślę że do jakiejś 15-ej. Ja tym razem raczej nie dam rady:shake: więc P.Joanny nie ma kto zabrać dlatego szukamy chętnej osoby która tam z nią pojedzie. Quote
Zmysł Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 anouk92 napisał(a):Nie jestem pewna ale myślę że dobrzy było by się tam pojawić ok. 10 rano myślę że do jakiejś 15-ej. Ja tym razem raczej nie dam rady:shake: więc P.Joanny nie ma kto zabrać dlatego szukamy chętnej osoby która tam z nią pojedzie. p.Joanna ma kwestować osobiście? Quote
anouk92 Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Zmysł napisał(a):p.Joanna ma kwestować osobiście? Pzrydałby się ktoś do pomocy. Głownie chodzi o rozdawanie ulotek oraz będzie postawiona tam tablica z plakatami dot. fundacji oraz zdjęcia psiaków - chodzi o to żeby znaleźć nowe potencjalne domki. A kwestowanie to tak przy okazji. Quote
Psiata Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Nasz sklep (www.szopek.pl) zrezygnowal z marży i zbiera dary dla schroniska. Zbieram dary dla tego schroniska i chcemy sie wybrac tam i je zawiezc :) Ulatwiona procedura polega na tym ze wybierasz towar, przelewasz pieniazki a my kupujemy puszki i karme i zawieziemy im...z marzy dobieramy jeszcze pokarmy. Dla darczyńców wyslemy dyplomy :) Mam nadzieje, ze razem uda nam sie pomoc !! Quote
przyjaciel_koni Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 [quote name='Psiata']Nasz sklep (www.szopek.pl) zrezygnowal z marży i zbiera dary dla schroniska. Zbieram dary dla tego schroniska i chcemy sie wybrac tam i je zawiezc :) Ulatwiona procedura polega na tym ze wybierasz towar, przelewasz pieniazki a my kupujemy puszki i karme i zawieziemy im...z marzy dobieramy jeszcze pokarmy. Dla darczyńców wyslemy dyplomy :) Mam nadzieje, ze razem uda nam sie pomoc !! Miła inicjatywa. Napisałaś, że zbieracie dary dla Fundacji Maja. Czy już jest taka decyzja ? Bo tak nie do końca jest to dla mnie jasne. Czytając o tej akcji na stronie sklepu - Jeśli dobrze zrozumiałam - to klienci wybierają schronisko lub przytulisko. Jak to funkcjonuje ? W którym momencie podawany jest do wiadomości wybór miejsca ? Bardzo bym była szczęśliwa, gdyby psiaki i kociaki z Fundacji otrzymały pomoc tego typu od klientów Waszego sklepu ! Może nieco użytkowników Dogo zakupiło by trochę towaru... dla zwierząt z Zielonki !!!! Quote
Delph Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 Przyjaciel_koni: Akcja sklepu chyba zaczęła się ode mnie :oops:, ponieważ zamawiałam tam, tak jak Ci pisałam, obiecane jedzenie dla zwierząt z Zielonki i poinformowałam na jaki cel ma być przeznaczone. Bardzo miła Pani ze sklepu Szopek zainteresowała się całą sprawą i zainicjowała akcję :multi: Planujemy się wybrać do przytuliska wspólnie, aby przewieźć dary (jest to jeszcze do ustalenia) stąd opóźnienie w przybyciu moich obiecywanych karm. Dam znać jak tylko zapadną jakiekolwiek decyzje. Mam nadzieję, że ktoś jeszcze przyłączy się do akcji i poprawi to los zwierzaków Fundacji. Quote
anouk92 Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 Super inicjatywa! Bardzo dziękujemy. Co do samego przytuliska to prosilibyśmy o telefon kiedy moglibyście podjechać - 513-077-146. Małgosia funkcjonuje trochę inaczej niż my - śpi w dzień a żyje w nocy więc konieczne jest umówienie się. Quote
Psiata Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 hm jesli P. Julia nie bedzie miala nic przeciwko :) to albo w piatek wieczorem albo w sobote pojedziemy z darami duzo nie jest ale zawsze troche jest wiec przylaczajcie sie!!! :) bo samochod duzy bedzie jechal :) Zadzwonie i ustalimy co i jak :) z P. Julia i pania z przytuliska Jesli ktos chce niech sklada zamowienie i w komentarzu pisze ze na schronisko :) 100% gwarancji ze tam dotrze :) Quote
Delph Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 Psiata: Czy jest możliwość, żeby wyruszyć do Zielonki w sobotę o 14:00 z lecznicy weterynaryjnej na Wolumenie? Moja znajoma także chciałaby przekazać dary i pomyślałam, że można by to połączyć. Tam byśmy się spotkały. Jeżeli jest to nie po drodze oczywiście zwrócę koszty dojazdu. Ta sama znajoma doradziła wycieczkę w sobotę zamiast piątku wieczorem, żebyśmy nie zabłądziły po ciemku... jej się to przydarzyło :lol: A do dziewczyn z Fundacji oczywiście pytanie czy taki termin dowozu pasuje? Quote
przyjaciel_koni Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 [quote name='Delph']Przyjaciel_koni: Akcja sklepu chyba zaczęła się ode mnie :oops:, ponieważ zamawiałam tam, tak jak Ci pisałam, obiecane jedzenie dla zwierząt z Zielonki i poinformowałam na jaki cel ma być przeznaczone. Bardzo miła Pani ze sklepu Szopek zainteresowała się całą sprawą i zainicjowała akcję :multi: Planujemy się wybrać do przytuliska wspólnie, aby przewieźć dary (jest to jeszcze do ustalenia) stąd opóźnienie w przybyciu moich obiecywanych karm. Dam znać jak tylko zapadną jakiekolwiek decyzje. Mam nadzieję, że ktoś jeszcze przyłączy się do akcji i poprawi to los zwierzaków Fundacji. Delph - Bardzo dziękujemy w imieniu zwierząt i własnym !!! Też wciąż mam nadzieję, że Dogo pomoże... Prosimy Dogomaniaków o pomoc w takiej formie !!!! Każda ilość karmy jest bardzo potrzebna !!! Przypomnę - psiaki i kociaki z Zielonki są na skraju głodu !!! Przybywa ich w zastraszającym tempie... No i ponowię prośbę o pomoc w kwestowaniu w niedzielę !!! Boję się, że Pani Joanna zostanie sama... Może jednak Ktoś pomoże "czynnie" zwierzętom !!!!! One bardzo potrzebują domów, a Fundacja Maja nie jest mocna w internetowych adopcjach... Info dla ewentualnych wiozących karmę - psiaki są w innym miejscu niż koteczki. Prosimy o umawianie się jednak bezpośrednio z Panią Joanną ! Tel. - 507 132 363 Aniu - karma dla psiaków ma dotrzeć do p. Małgosi, a dla kociaków w inne miejsce. Pytanie - czy masz jakieś zdjęcia koteczków ? Prosiłam Joannę o przesłanie. Quote
anouk92 Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 [quote name='przyjaciel_koni'] Aniu - karma dla psiaków ma dotrzeć do p. Małgosi, a dla kociaków w inne miejsce. Pytanie - czy masz jakieś zdjęcia koteczków ? Prosiłam Joannę o przesłanie. Prosiłabym jednak o umawiane się ze mną 513-077-146. Wszystko może zostać u Małgosi a ja później zawiozę karmę do kociaków. P.Joanna nie da rady się spotkać z nikim w weekend - jutro jedzie do Łodzi na adopcję Łatki a w niedziele do Konika. Więc proszę o umawianie ze mną najchętniej gdyby to było w sobotę między 12 a 14. Później Małgosia i dzie na wesele do pracy. Bardzo wszystkim dziękujemy za pomoc!!!:loveu: Quote
Recommended Posts