Jump to content
Dogomania

!!POMOC DLA PRZYTULISKA W ZIELONCE k. WAWy!!!

Recommended Posts

Posted

No i byłem w Zielonce. Zawiozłem 30 kg karmy + 8 dużych puszek, a także smycz z obrożą podarowaną przez Iryska specjalnie dla Pani Joanny.
I dodatkowo mam dobre wieści - jakimś sposobem(dokładnie nie wiem jakim-to była jakaś promocja Chappi) otrzymaliśmy sporo suchej karmy z tej firmy. Przy okazji przewiozłem 20 opakowań po 3 kg+gratisy 0,5 kg.
Jak łatwo policzyć psiaki zielonkowskie otrzymały dzisiaj 100 kg suchej karmy.
Największy pożar został więc na razie ugaszony, ale to się rozejdzie błyskawicznie.

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Zielonka jest wdzięczna Emirowi za przygarnięcie Skrzata i Rusałki:loveu: . W imię tej wdzięczności przekazano przeze mnie dla Emir 5 opakować karmy Chappi. Postaram się dostarczyć jak najszybciej (może przez Ziutę?).

Posted

[quote name='Zmysł']No i byłem w Zielonce. Zawiozłem 30 kg karmy + 8 dużych puszek, a także smycz z obrożą podarowaną przez Iryska specjalnie dla Pani Joanny.
I dodatkowo mam dobre wieści - jakimś sposobem(dokładnie nie wiem jakim-to była jakaś promocja Chappi) otrzymaliśmy sporo suchej karmy z tej firmy. Przy okazji przewiozłem 20 opakowań po 3 kg+gratisy 0,5 kg.
Największy pożar został więc na razie ugaszony, ale to się rozejdzie błyskawicznie.

Bardzo dziękujemy Irysku - może nareszcie Pani Joanna będzie "łatwiej się układała".....

Zmysł - ogromnie Ci dziękuję !!!!! Jesteś wyjątkowym Człowiekiem !!!!!!
I dziękujemy Emir - mając tak wielu podopiecznych przyjęła dwa psiaki dodatkowo. Musimy pamiętać, by intensywnie szukać dla nich domów !!!!

Posted

przyjaciel_koni napisał(a):
Bardzo dziękujemy Irysku - może nareszcie Pani Joanna będzie "łatwiej się układała".....

Zmysł - ogromnie Ci dziękuję !!!!! Jesteś wyjątkowym Człowiekiem !!!!!!
I dziękujemy Emir - mając tak wielu podopiecznych przyjęła dwa psiaki dodatkowo. Musimy pamiętać, by intensywnie szukać dla nich domów !!!!

:oops: :oops: :oops:

Posted

Rany kto załatwił tyle jedzonka?!!!:loveu:

Ziuta wysyłam Ci na priv. adres Saby - nie wiem czy kontaktowała się z Tobą Monifikus - znalazła jedną Panią która też może podjechać dzisiaj lub jutro.
Proszę daj znać bo chyba nie ma sensu żeby jechały 2 osoby w różnym czasie - chociaz wtedy będzie lepsza kontrola;)

Ja mam jeszcze w bagażniku 10 dużych puszek i 4 3kg worki karmy.
Mało ale zawsze coś.

Posted

Zmysł napisał(a):
Ziuta, a kiedy jedziesz? Może spotkamy się gdzieś po drodze, bo mam akurat rzeczy dla Emir, a nie mogę jechać.

Sama jeszcze nie wiem czy Ja będę jechała czy pani Joanna od Moni........jutro się z nią skontaktuje i dokładnie umówimy, która z nas pojedzie :roll:

Posted

ziuta-23 napisał(a):
Sama jeszcze nie wiem czy Ja będę jechała czy pani Joanna od Moni........jutro się z nią skontaktuje i dokładnie umówimy, która z nas pojedzie :roll:

Dobra, czekam na kontakt

Posted

[quote name='Zmysł']No i byłem w Zielonce. Zawiozłem 30 kg karmy + 8 dużych puszek, a także smycz z obrożą podarowaną przez Iryska specjalnie dla Pani Joanny.
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!:crazyeye: aż mi szczęka opadła.....to chyba cud jakis...:loveu:

Posted

Mam kasze i makaron oraz kostki rosołowe.......nie wiem jeszcze ile dokładnie kilo kaszy i makaronu.....po rozmowie z KWL wiem, że najbardziej potrzebne są wam suche karmy....gdyż u Joasi są problemy z gotowaniem ale może się przyda :roll: :roll:........jeśli tak to podwiozę do KWL.

Posted

ziuta-23 napisał(a):
Mam kasze i makaron oraz kostki rosołowe.......nie wiem jeszcze ile dokładnie kilo kaszy i makaronu.....po rozmowie z KWL wiem, że najbardziej potrzebne są wam suche karmy....gdyż u Joasi są problemy z gotowaniem ale może się przyda :roll: :roll:........jeśli tak to podwiozę do KWL.

Myślę że Asi bardziej przyda się gotowa karma - ale P.Małgosia na pewno będzie wdzięczna za produkty do gotowania.:multi:

Posted

Zmysł napisał(a):
Czy coś wiemy na temat dzisiejszej wizyty u Emir?

Wujku Zmyśle...Ja nie jadę dzisiaj do Żabiej Woli do Sabci....była tam już inna pani.......a wieczorem ma pojechać sama pani Joasia z Zielonki :roll:

Posted

Pojechała jedna bardzo miła Pani sprawdzić wwarunki Saby ale na miejscu okazało się że nie ma nikogo w domu i nie ma tam Saby.
W domu był tylko zamknięty jakiś szczeniaczek.

P.Asia bardzo zdenerwowała się faktem że Saby nie było tam gdzie miała być i pojechała tam raz jeszcze wieczorem. Tym razem byli w domu i była Saba - była wyczesana i ogólnie wszystko było ok ale P.Asi nie podobają się Ci Państwo i dlatego jeśli domek koło Łodzi sprawdzi się to chcielibyśmy żeby Saba tam pojechała.

Posted

No to się dogadaliśmy. A na wątku trąbie od jakiegoś czasu, że mam dla Emir rzeczy - i to od Zielonki. A dodatkowo można było zrobić zdjęcia Skrzatowi I Rusałce. Wygląda na to, że będę musiał pojechać, choć z okolic Żabiej Woli bliżej do Żabiej Woli niż z Warszawy.

Posted

Zmysł napisał(a):
No to się dogadaliśmy. A na wątku trąbie od jakiegoś czasu, że mam dla Emir rzeczy - i to od Zielonki. A dodatkowo można było zrobić zdjęcia Skrzatowi I Rusałce. Wygląda na to, że będę musiał pojechać, choć z okolic Żabiej Woli bliżej do Żabiej Woli niż z Warszawy.

Asia nie wiedziała że ma podjechać do Emir chyba wszyscy się nie dogadaliśmy.:shake:
Uprosiła jedną kobitkę żeby zabrała ją do Saby i nie bardzo miała możliwość podjechac do Emir -ale tak czy siak nie wiedziała że jest taka potrzeba.

Posted

ale moze mozna by było poprosic wolontariuszy Emira ,ktorzy tam bywaja częsciej aby porobili im fotki. Emir mówiła że porobi zdjecia maluchom.
a co do karmy..dla emira to my z Anouk tez wiozac maluchy zawiozłysmy karme ale emir nie chciała jej przyjąc , stwierdziła,ze nam (tzn, Maji)sie bardziej przyda.. niż jej ..:oops:
Anouk ma pare foteczek psiaków z podrózy ale one na nich wystraszone i wtulone w siebie .. wiec moze do ogłoszen nie za bardzo. chociaż za serducho łapią takie bidy..

Posted

elainfo napisał(a):
ale moze mozna by było poprosic wolontariuszy Emira ,ktorzy tam bywaja częsciej aby porobili im fotki. Emir mówiła że porobi zdjecia maluchom.
a co do karmy..dla emira to my z Anouk tez wiozac maluchy zawiozłysmy karme ale emir nie chciała jej przyjąc , stwierdziła,ze nam (tzn, Maji)sie bardziej przyda.. niż jej ..:oops:
Anouk ma pare foteczek psiaków z podrózy ale one na nich wystraszone i wtulone w siebie .. wiec moze do ogłoszen nie za bardzo. chociaż za serducho łapią takie bidy..

Niestety nikt z Emir tam się nie wybiera w najbliższym czasie. Spróbuję sam.

Posted

Jeździłem sobie dzisiaj i po drodze - na samej jezdni - znalazłem malusieńskiego kotka. Kręcił się koło drogi i sklepu spożywczego podobno trzy dni. I miauczał trzy dni. Nikt się nim nie zainteresował. "A Panie, przyłazi toto tutej co i raz i miauczy mi pod sklepem. A co ja mam z takim tałatajstwem zrobić, przecie do domu nie weznę, co nie?".

I siedzi maluszek u mnie. Starsi kumple patrzą na niego z góry. Już przytulisko u mnie niemal. Może ktoś przygarnie? Zrobię zdjęcia, już prawie umiem wklejać, to może jutro wkleję.