pucka69 Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 Zmysł i Beatka - juz z tz-em zagłosowaliśmy dawno temu na Maję! Quote
Zmysł Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6244238&posted=1#post6244238 Quote
anouk92 Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 [quote name='Zmysł']http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6244238&posted=1#post6244238 To byłaby wielka comiesięczna pomoc dla Zielonki! Quote
Zmysł Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 pucka69 napisał(a):zmysł i Beatka - mam coś dla Was od iryska! Będę. Tam, gdzie zwykle? Quote
_beatka_ Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 super, to podejde jutro do księgarni:razz:dziękuję:multi: Quote
Czarodziejka Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 Hej, a co słychać u Przyjaciel Koni?....wiem, że szaleje w akcji Zielonka ;) Quote
_beatka_ Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 pewnie zabiegana jest jak zwykle jeździ do psiaków w hotelikach, pisala dziś na madraskowym i klarnetowym watku:razz: Quote
przyjaciel_koni Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 [quote name='Czarodziejka']Hej, a co słychać u Przyjaciel Koni?....wiem, że szaleje w akcji Zielonka ;) Owszem Carodziejko - szaleję ze złości i bezsilności..... Zbyt wiele tych psiaków...a wszystkie w ogromnej potrzebie. Już mi na głowę pada.... Najtrudniej w tej chwili, jak zresztą sama wiesz, jest zdobyć fundusze na takie ilości hotelików, Dt, karmy, a przecież jeszcze trzeba niektóre z psiaków leczyć. Koszmar !!!! Bardzo proszę - pamiętajcie wraz z nami o bieżącej pomocy celowej: o karmie oraz środkach finansowych na leczenie i przetrzymywanie psiaków !!!! Będę Wszystkim bardzo zobowiązana za bazarki i wszelkie inne pomysły, ewentualną pomoc finansową !!!! (Wpłaty na AFN "Psy z Zielonki") Tych psiaków jest naprawdę bardzo dużo. Nie dajemy rady sami.... Na niektóre z psów potrzebne są niestety spore nakłady finansowe np. Klarnet, Madras, Aza, Saba (tu przy okazji trafił się Zgredek), Romulus no i niestety zapewne zaraz Luka (jeśli tylko uda się ją odzyskać)...nie będę dalej wymieniać - Wszyscy doskonale wiecie, o które psiaki chodzi, odnośniki do wątków większości są w pierwszym poście, lub w postach Paros. Bardzo potrzebna jest nam często pomoc w transporcie - nie zawsze mogę (jak to robiłam ostatnio) zapewnić samochód. Wiem, że czasem ciężko wszystko zgrać, ale gdyby było więcej możliwości - będzie nam łatwiej. Gdyby nie Zmysł, nie wiem, jak byśmy dali radę tak często dowozić jedzenie dla psiaków w przytulisku....A On ma jeszcze innych podopiecznych nie tylko psiaczki z Zielonki (my zresztą również.....). Quote
anouk92 Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 Są niestety nowe nabytki w fundacji: Ganialiśmy po lesie żeby złapać 2 podrośnięte szczeniory - udało się złapać psiaka niestety suczka jest tak dzika że poddaliśmy się i została sama w lesie. Jutro kolejna próba złapania suczki. Tutaj wielki ukłon dla Jurka i P.Małgosi.:loveu: Przy okazji polowań na szczeniory z lasu wyszła piękna, czarna, kudłata sunia w ciąży:angryy: . Pijaczki z okolicy powiedzieli że pojawiła się parę dni temu. Co mieliśmy zrobić? Zabraliśmy i ją. Trafiły do P.Małgosi ale nie mogą tam zostać. Tam jest również ponad 20 psiaków i P.Małgosia nie ma co z nią zrobić - sunia dostała robocze imię Karmen - jutro powinny pojawić się jej zdjęcia. To już zaczyna wszystkich przerastać:shake: . Quote
paros Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 Nie wiem co powiedzieć :shake: ale koniecznie trzeba i szczeniora-sunie zabrać z lasu, bo sama zginie :cool3: może na przynętę brata na smyczy zabrać?? ........... :-( :-( :-( Quote
_beatka_ Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 a może zadzwonicie o pomoc do eko patrolu? powinni mieć doświadczenie w takich akcjach Quote
przyjaciel_koni Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 anouk92 napisał(a):Są niestety nowe nabytki w fundacji: Ganialiśmy po lesie żeby złapać 2 podrośnięte szczeniory - udało się złapać psiaka niestety suczka jest tak dzika że poddaliśmy się i została sama w lesie. Jutro kolejna próba złapania suczki. Tutaj wielki ukłon dla Jurka i P.Małgosi.:loveu: Przy okazji polowań na szczeniory z lasu wyszła piękna, czarna, kudłata sunia w ciąży:angryy: . Pijaczki z okolicy powiedzieli że pojawiła się parę dni temu. Co mieliśmy zrobić? Zabraliśmy i ją. Trafiły do P.Małgosi ale nie mogą tam zostać. Tam jest również ponad 20 psiaków i P.Małgosia nie ma co z nią zrobić - sunia dostała robocze imię Karmen - jutro powinny pojawić się jej zdjęcia. To już zaczyna wszystkich przerastać:shake: . Zdjęcia niestety dopiero jutro wstawi Paros (jest na działce i nie ma netu). Chyba, że ktoś zechce zrobić to teraz (prześlę materiał, jaki otrzymałam). Sunia jest faktycznie prześliczna. Taka sznaucerowata (jeśli dobrze udało mi się dopasować rasę). Na fotkach jest cała oblepiona rzepami, ale już została oczyszczona. Poprosimy P. Joannę o lepsze fotki - takie już na spokojnie - by była bardziej wyeksponowana. Sprawa Carmen jest naprawdę pilna, bo przytuliska F. Maja nie mają kompletnie miejsc. Sunia z konieczności siedzi w tej chwili w klatce.... Zgadzam się w pełni ze zdaniem Anouk - sprawa psiaków z terenu Zielonki zaczyna nas zdecydowanie przerastać - to mnie ogromnie niepokoi.... Bardzo pilnie potrzebne nam jakieś wsparcie, bo nie kracząc, będzie klapa.... Quote
Czarodziejka Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 A co z aniołkiem, który się ładnie chyba sprzedał? :mad: Nikt mi nic nie napisał....komu wysłać? Przyjacielu Koni...coś na bazarek wymyślę ;) Quote
GreenEvil Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 - co z pomyslem zrobienia przytuliska w Zielonce? Padl? - czy czesci psow nie udalo by sie wyekspediowac na paluch? przy pomocy wolontariuszek nie zaginely by tam. pzdr GreenEvil Quote
anouk92 Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 GreenEvil napisał(a):- co z pomyslem zrobienia przytuliska w Zielonce? Padl? - czy czesci psow nie udalo by sie wyekspediowac na paluch? przy pomocy wolontariuszek nie zaginely by tam. pzdr GreenEvil To chyba nie jest najlepszy pomysł - P.Asia ratuje psiaki po to aby uniknęły schroniska - ona raczej się na to nie zgodzi. A Paluch nie przyjmie psów z poza terenu Warszawy.:shake: Quote
anouk92 Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 Co się dzieje w sprawie ulotki - miała być a teraz cisza. Czy ktoś nad nią pracuje? Quote
_beatka_ Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 Czarodziejko wygral obra witokręt i już dostalam pytanie na pw gdzie wplacac ksaę, czekam na odpowiedz z wątku klarnetowego i przelew na pewno szybko zostanie zrobiony:multi: Quote
Czarodziejka Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 Ja poproszę tylko o adres zwycięzcy. Pokrywam koszty przesyłki, więc pieniądze już mogą płynąć na wskazane przez ciebie konto ;) Quote
_beatka_ Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 ok zaraz napiszę, żeby wyslala na Twoje pw:cool3: Quote
GreenEvil Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 anouk92 napisał(a):To chyba nie jest najlepszy pomysł - P.Asia ratuje psiaki po to aby uniknęły schroniska - ona raczej się na to nie zgodzi. Anouk... nie oszukujmy sie, ona przestaje dawac rade z ta iloscia zwierzakow. Ja rozumiem - unikniecie schronu w Wolominie ... ale Paluch?? anouk92 napisał(a): A Paluch nie przyjmie psów z poza terenu Warszawy.:shake: To najprawdopodobniej udalo by sie zalatwic w taki czy inny sposob. pzdr GreenEvil Quote
Witokret Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 Czarodziejka, Beatka - pieniazki juz przelane, adres juz wyslany :) Z calych sil trzymamy kciuki za Klarnecika i inne zielonkowskie psiaki !!! Quote
_beatka_ Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 Witokret bardzo dziękujemy:loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Recommended Posts