Jump to content
Dogomania

!!POMOC DLA PRZYTULISKA W ZIELONCE k. WAWy!!!

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Czarodziejka']Hej, a co słychać u Przyjaciel Koni?....wiem, że szaleje w akcji Zielonka ;)

Owszem Carodziejko - szaleję ze złości i bezsilności.....
Zbyt wiele tych psiaków...a wszystkie w ogromnej potrzebie.
Już mi na głowę pada....
Najtrudniej w tej chwili, jak zresztą sama wiesz, jest zdobyć fundusze na takie ilości hotelików, Dt, karmy, a przecież jeszcze trzeba niektóre z psiaków leczyć. Koszmar !!!!

Bardzo proszę - pamiętajcie wraz z nami o bieżącej pomocy celowej: o karmie oraz środkach finansowych na leczenie i przetrzymywanie psiaków !!!!

Będę Wszystkim bardzo zobowiązana za bazarki i wszelkie inne pomysły, ewentualną pomoc finansową !!!!
(Wpłaty na AFN "Psy z Zielonki")

Tych psiaków jest naprawdę bardzo dużo. Nie dajemy rady sami....
Na niektóre z psów potrzebne są niestety spore nakłady finansowe np. Klarnet, Madras, Aza, Saba (tu przy okazji trafił się Zgredek), Romulus no i niestety zapewne zaraz Luka (jeśli tylko uda się ją odzyskać)...nie będę dalej wymieniać - Wszyscy doskonale wiecie, o które psiaki chodzi, odnośniki do wątków większości są w pierwszym poście, lub w postach Paros.

Bardzo potrzebna jest nam często pomoc w transporcie - nie zawsze mogę (jak to robiłam ostatnio) zapewnić samochód.
Wiem, że czasem ciężko wszystko zgrać, ale gdyby było więcej możliwości - będzie nam łatwiej.
Gdyby nie Zmysł, nie wiem, jak byśmy dali radę tak często dowozić jedzenie dla psiaków w przytulisku....A On ma jeszcze innych podopiecznych nie tylko psiaczki z Zielonki (my zresztą również.....).

Posted

Są niestety nowe nabytki w fundacji: Ganialiśmy po lesie żeby złapać 2 podrośnięte szczeniory - udało się złapać psiaka niestety suczka jest tak dzika że poddaliśmy się i została sama w lesie. Jutro kolejna próba złapania suczki. Tutaj wielki ukłon dla Jurka i P.Małgosi.:loveu:

Przy okazji polowań na szczeniory z lasu wyszła piękna, czarna, kudłata sunia w ciąży:angryy: . Pijaczki z okolicy powiedzieli że pojawiła się parę dni temu.
Co mieliśmy zrobić? Zabraliśmy i ją. Trafiły do P.Małgosi ale nie mogą tam zostać. Tam jest również ponad 20 psiaków i P.Małgosia nie ma co z nią zrobić - sunia dostała robocze imię Karmen - jutro powinny pojawić się jej zdjęcia.
To już zaczyna wszystkich przerastać:shake: .

Posted

Nie wiem co powiedzieć :shake: ale koniecznie trzeba i szczeniora-sunie zabrać z lasu, bo sama zginie :cool3: może na przynętę brata na smyczy zabrać??
........... :-( :-( :-(

Posted

anouk92 napisał(a):
Są niestety nowe nabytki w fundacji: Ganialiśmy po lesie żeby złapać 2 podrośnięte szczeniory - udało się złapać psiaka niestety suczka jest tak dzika że poddaliśmy się i została sama w lesie. Jutro kolejna próba złapania suczki. Tutaj wielki ukłon dla Jurka i P.Małgosi.:loveu:

Przy okazji polowań na szczeniory z lasu wyszła piękna, czarna, kudłata sunia w ciąży:angryy: . Pijaczki z okolicy powiedzieli że pojawiła się parę dni temu.
Co mieliśmy zrobić? Zabraliśmy i ją. Trafiły do P.Małgosi ale nie mogą tam zostać. Tam jest również ponad 20 psiaków i P.Małgosia nie ma co z nią zrobić - sunia dostała robocze imię Karmen - jutro powinny pojawić się jej zdjęcia.
To już zaczyna wszystkich przerastać:shake: .

Zdjęcia niestety dopiero jutro wstawi Paros (jest na działce i nie ma netu).
Chyba, że ktoś zechce zrobić to teraz (prześlę materiał, jaki otrzymałam).

Sunia jest faktycznie prześliczna. Taka sznaucerowata (jeśli dobrze udało mi się dopasować rasę).
Na fotkach jest cała oblepiona rzepami, ale już została oczyszczona.
Poprosimy P. Joannę o lepsze fotki - takie już na spokojnie - by była bardziej wyeksponowana.

Sprawa Carmen jest naprawdę pilna, bo przytuliska F. Maja nie mają kompletnie miejsc. Sunia z konieczności siedzi w tej chwili w klatce....

Zgadzam się w pełni ze zdaniem Anouk - sprawa psiaków z terenu Zielonki zaczyna nas zdecydowanie przerastać - to mnie ogromnie niepokoi....
Bardzo pilnie potrzebne nam jakieś wsparcie, bo nie kracząc, będzie klapa....

Posted

- co z pomyslem zrobienia przytuliska w Zielonce? Padl?
- czy czesci psow nie udalo by sie wyekspediowac na paluch? przy pomocy wolontariuszek nie zaginely by tam.

pzdr
GreenEvil

Posted

GreenEvil napisał(a):
- co z pomyslem zrobienia przytuliska w Zielonce? Padl?
- czy czesci psow nie udalo by sie wyekspediowac na paluch? przy pomocy wolontariuszek nie zaginely by tam.

pzdr
GreenEvil

To chyba nie jest najlepszy pomysł - P.Asia ratuje psiaki po to aby uniknęły schroniska - ona raczej się na to nie zgodzi.
A Paluch nie przyjmie psów z poza terenu Warszawy.:shake:

Posted

Czarodziejko wygral obra witokręt i już dostalam pytanie na pw gdzie wplacac ksaę, czekam na odpowiedz z wątku klarnetowego i przelew na pewno szybko zostanie zrobiony:multi:

Posted

anouk92 napisał(a):
To chyba nie jest najlepszy pomysł - P.Asia ratuje psiaki po to aby uniknęły schroniska - ona raczej się na to nie zgodzi.

Anouk... nie oszukujmy sie, ona przestaje dawac rade z ta iloscia zwierzakow. Ja rozumiem - unikniecie schronu w Wolominie ... ale Paluch??

anouk92 napisał(a):

A Paluch nie przyjmie psów z poza terenu Warszawy.:shake:

To najprawdopodobniej udalo by sie zalatwic w taki czy inny sposob.

pzdr
GreenEvil