Ziutka Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 Głos oddany na "Maje" :loveu: Jutro głosują znajomi......przynajmniej mam taką nadzieje, dostali maile z małą prośbą i groźbą :evil_lol: Quote
Zmysł Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 ziuta-23 napisał(a):Głos oddany na "Maje" :loveu: Jutro głosują znajomi......przynajmniej mam taką nadzieje, dostali maile z małą prośbą i groźbą :evil_lol: Brawo! Dzięki. Jesteśmy już blisko:painting: Quote
Zmysł Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 Otrzymałem od Kory jedzonko dla psiaków:loveu: :loveu: :loveu: - suchą, makaron i trochę puszek. Dokupię jeszcze i dzisiaj zawiozę do Zielonki. Quote
paros Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 Zobaczcie na ten wątek :-( tragedia :-( Ludna, Książęca, PL Trzech Krzyży-POMOCY :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: Quote
Zmysł Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 Jedzonko do Zielonki dostarczone. Nawet sporo wyszło. Quote
beka Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 Popatrzcie tu http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=74015 może któryś z piesków mógłby jechać??? Quote
Paulina. Posted June 24, 2007 Posted June 24, 2007 Ja tez oddałam glos na Maje.. Jestem w trakcie namawiania znajomych... Mysle, ze kilka głosów się zbierze. Quote
kasiaprodex Posted June 24, 2007 Posted June 24, 2007 czy ktos wie cos na temat tej hodowli k.Halinowa. Ona w okolicach Zielonki http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3938663 Sprzedaja rózne psiaki bez rodowodu po rodzicach z rodowodem: to yorki, onki, labki -ogółem chyba z siedem ras. zastanowila mnie opinia kupującego Piesek jest u nas od tygodnia, pogodny żywy chętny do zabawy. Trochę zaskoczona że nie pozwolono mi obejrzeć warunków w jakich piesek przebywał. Tłumaczenia sprzedawcy nie były przekonujące. [Odpowiedź z:pon 07 maj 2007 10:15:41 CEST] Na część terenu gdzie są suki z małymi szczeniakami i szczenięta na kwarantannie po szczepieniu nie wpuszczamy nikogo . Wiele osób jedngo dnia odwiedza wiele hodowli co stwarza możliwość przeniesienia choroby , zwykle ludzie to rozumią . duzo ludkow w tv wypowiadalo aby przestrzegac sie hodowli w której nie mozna zobaczyc warunkow w jakiej sa trzymane psiaki . Ponadto inna z kupujcych napisala żę szczeniak mial pchły a inny że psiak byl strasznie zarobaczony i w efekcie zdechł. Nie chce nikogo oczerniać ale wychodze z zalożenia że lepiej dmuchac na zimne Quote
Zmysł Posted June 24, 2007 Posted June 24, 2007 [quote name='kasiaprodex']czy ktos wie cos na temat tej hodowli k.Halinowa. Ona w okolicach Zielonki http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3938663 Sprzedaja rózne psiaki bez rodowodu po rodzicach z rodowodem: to yorki, onki, labki -ogółem chyba z siedem ras. zastanowila mnie opinia kupującego Piesek jest u nas od tygodnia, pogodny żywy chętny do zabawy. Trochę zaskoczona że nie pozwolono mi obejrzeć warunków w jakich piesek przebywał. Tłumaczenia sprzedawcy nie były przekonujące. [Odpowiedź z:pon 07 maj 2007 10:15:41 CEST] Na część terenu gdzie są suki z małymi szczeniakami i szczenięta na kwarantannie po szczepieniu nie wpuszczamy nikogo . Wiele osób jedngo dnia odwiedza wiele hodowli co stwarza możliwość przeniesienia choroby , zwykle ludzie to rozumią . duzo ludkow w tv wypowiadalo aby przestrzegac sie hodowli w której nie mozna zobaczyc warunkow w jakiej sa trzymane psiaki . Ponadto inna z kupujcych napisala żę szczeniak mial pchły a inny że psiak byl strasznie zarobaczony i w efekcie zdechł. Nie chce nikogo oczerniać ale wychodze z zalożenia że lepiej dmuchac na zimne Halinów nie znajduje się koło Zielonki. Wydaje mi się, że to miejscowość na trasie w W-wa -Mińsk Mazowiecki. Ale sprawa wymaga zbadania. Popytam kogoś z okolic Sulejówka, bo to chyba te strony Quote
Ania W Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 Zajrzałam i mnie zastanawia , że jakoś nigdzie nie widać tych rodowodowych rodziców na zdjęciach. Poza tym nie znam się dobrze na beaglach ale chyba w tej rasie niedopuszczalny jest brak pigmentu (różowe nosy, nigdy na wystawie nie widziałam takiego psa w widziałam ich naprawdę dużo), może to oznaczać, że rodzice wcale nie są rodowodowi (a mogą być nawet jedynie w typie rasy), albo po prostu ze względu na wady nie zostali do hodowli dopuszczeni...Pierwsze wydaje się bardziej prawdopodobne. Dla mnie to bardzo dziwne, że nie wpuszczają...Ja ja kupowałam swojego psa u hodowcy to nie dostałam go w drzwiach, tylko wszystko dokładnie obejrzałam i wybrałam sobie psa, który odpowiadał mi także charakterem. Poza tym jak się tak boją to wystarczy wycieraczka z virkonem - katarem pies od człowiek raczej się nie zarazi. Dla mnie to zwykła fabryka, bo o hodowli nie można w tym przypadku mówić. Quote
anouk92 Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 Rozliczenie dotychczasowych bazarków: Pucka69 - 51 zł AiK - 50 zł Hund - 28 zł Tanina - 21 zł Czarna60 - 73 zł Alpina - 55 zł Nie podano nicka - 37 zł Sylwia i boksery - 150 zł Iczing - 45 zł Aisak102 - 50 zł Aisak102 - 150 zł Dea - 21 zł Agusiazet - 8,50 zł Julqa - 26 zł Ronja - 21 zł Ania-Sonia - 35 zł Tomcug - 100 zł pucka69 - 15 zł Mośka - 80 zł Ludwa - 20 zł LittleMy - 13 zł Warg2003Warg - 20 zł Katrinko - 25 zł Iga23 - 8 zł Waldi481 - 25 zł Em-chan - 50 zł Nanul - 15 zł Irysek (Agusiazet, Beatka) - 82 zł Anna33 - 4 zł Julqa - 20 zł Kam – 16 zł Kora – 47 zł Lulka – 20 zł Aisak102 – 30 zł Aisak102 – 70 zł Nikki – 20 zł Tomcug – 66 zł Slapcio – 18 zł Em-chan – 12 zł Modliszka84 – 15 Joss – 15 zł Pucka 69 – 15 zł Saldo na dzień 25.06 - 1642,50zł Quote
przyjaciel_koni Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 W kwestii formalnej - pozwolę sobie przypomnieć, że zgodnie z ustaleniami ten wątek ma służyć omawianiu bezpośredniej pomocy dla psiaków z Fundacji Maja (i z Zielonki). Do rozliczeń zbiórki funduszy na zadłużenie powinien być założony wątek odrębny. To głównie psy potrzebują pomocy - taki był cel podstawowy założenia przez Elę tego wątku. Problem nie zniknął. Wciąż brak funduszy na karmę, leczenie, utrzymanie psiaków w DT (lub hotelikach), cały czas potrzebna pomoc bezpośrednia !!!!!!!! O taką pomoc bardzo prosimy w imieniu psów !!!!! Wpłaty na ten cel można przekazywać na AFN "Psy z Zielonki". Za każdą kwotę będziemy bardzo wdzięczni !!!!! Dziękujemy za dotychczasowe wsparcie Wszystkim Fundatorom karmy !!!!!!! Liczymy również na pomoc "bazarkową" oraz reklamowanie psiaków do adopcji - to równie ważne !!! W tej chwili w bardzo złym położeniu jest Luka !!!! To super pilna sprawa !!! Quote
anouk92 Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 [quote name='przyjaciel_koni']W kwestii formalnej - pozwolę sobie przypomnieć, że zgodnie z ustaleniami ten wątek ma służyć omawianiu bezpośredniej pomocy dla psiaków z Fundacji Maja (i z Zielonki). Do rozliczeń zbiórki funduszy na zadłużenie powinien być założony wątek odrębny. To głównie psy potrzebują pomocy - taki był cel podstawowy założenia przez Elę tego wątku. Problem nie zniknął. Wciąż brak funduszy na karmę, leczenie, utrzymanie psiaków w DT (lub hotelikach), cały czas potrzebna pomoc bezpośrednia !!!!!!!! O taką pomoc bardzo prosimy w imieniu psów !!!!! Wpłaty na ten cel można przekazywać na AFN "Psy z Zielonki". Za każdą kwotę będziemy bardzo wdzięczni !!!!! Dziękujemy za dotychczasowe wsparcie Wszystkim Fundatorom karmy !!!!!!! Liczymy również na pomoc "bazarkową" oraz reklamowanie psiaków do adopcji - to równie ważne !!! W tej chwili w bardzo złym położeniu jest Luka !!!! To super pilna sprawa !!! Zapomniałam się i wstawiłam rozliczenie tutaj - jest już uaktualnienie na wątku rozliczeniowym. Quote
paros Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 Zajrzyjcie na ten wątek 2 psiaki mieszkają na ulicy w Markach :-( :-( :-( Kto ma jakiś pomysł :cool3: jak im pomóc??? :-( Quote
devi Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Po 30 czerwca przywieziemy trochę karmy do Zielonki. W sobotę mamy ślub i zamist kwiatów od zaproszonych gości poprosiliśmy o jedzonko dla psów. Mamy 2 sunie od Pani Joanny, które teraz wylegują się na kanapie :lol: Quote
karina1002 Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 No i głosujcie na krakvecie!!! Koty nas gonią, ale niewiele brakuje!!! To kupa szmalu !!! http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=4582 Quote
Zmysł Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 devi napisał(a):Po 30 czerwca przywieziemy trochę karmy do Zielonki. W sobotę mamy ślub i zamist kwiatów od zaproszonych gości poprosiliśmy o jedzonko dla psów. Mamy 2 sunie od Pani Joanny, które teraz wylegują się na kanapie :lol: Piękny, mądry gest. Szacunek. Quote
elainfo Posted June 26, 2007 Author Posted June 26, 2007 devi napisał(a):Po 30 czerwca przywieziemy trochę karmy do Zielonki. W sobotę mamy ślub i zamist kwiatów od zaproszonych gości poprosiliśmy o jedzonko dla psów. Mamy 2 sunie od Pani Joanny, które teraz wylegują się na kanapie :lol: jesteście kochani!!! super;-)) a ja wam juz zycze wszystkiego naj naj na nowej drodze zycia;-))) Quote
_beatka_ Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 wspanialy pomysl, pieski na pewno będą w niebo wzięte, bardzo dziękujemy:multi:i wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia:cool3: Quote
agusiazet Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Anouk92, dzisiaj na Twój adres poszła paczka z żywnością dla psów z Zielonki, ważyła 25 kg, mam nadzieję, że dostarczą Ci ją pod drzwi!!! Quote
anouk92 Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 agusiazet napisał(a):Anouk92, dzisiaj na Twój adres poszła paczka z żywnością dla psów z Zielonki, ważyła 25 kg, mam nadzieję, że dostarczą Ci ją pod drzwi!!! Super! Dziękujemy!:loveu: Jak dojdzie przed weekendem to pewnie w sobotę ją podrzucę do Zielonki. Quote
em-chan Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 pewnie listonosz naszą Anouk przeklnie :evil_lol: agusiazet dzieki w imieniu ogonów!! :loveu: :loveu: [quote name='agusiazet']Anouk92, dzisiaj na Twój adres poszła paczka z żywnością dla psów z Zielonki, ważyła 25 kg, mam nadzieję, że dostarczą Ci ją pod drzwi!!! Quote
anouk92 Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 Założyłam nowy wątek na PWP - proszę nie pozwólcie mu zniknąć: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6240188#post6240188 Quote
Recommended Posts