Jump to content
Dogomania

!!POMOC DLA PRZYTULISKA W ZIELONCE k. WAWy!!!

Recommended Posts

Posted

Jechał raczej nikt nie będzie bo chwilowo nie ma czym :-) Raczej możesz liczyć na to że cie wykorzystamy i dorzucimy ci jedzenia dla psów :-)

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='em-chan']Anouk, a co z tymi gadżetami co są u mnie? Mam sama wystawić czy Ty lub Beatka się tym zajmiecie?

wczoraj przeniosłam zdjęcia na lepszy hosting (bazarki) i tam są dostępne, wymaiary mogę podesłać na mejla, ale wieczorem - kartkę z wymiarami mam w akademiku :(

Wolałabym żeby wystawił je kto inny.
Ja mam jeszcze parę rzeczy od Eliinfo i Zmysła a nie mam kiedy ich wystawić.:oops:
Ten tydzień i przyszły prawie wogóle mnie nie ma i nie będę w stanie nimi "zarządzać"

Posted

KWL napisał(a):
Jechał raczej nikt nie będzie bo chwilowo nie ma czym :-) Raczej możesz liczyć na to że cie wykorzystamy i dorzucimy ci jedzenia dla psów :-)

Dobra, dorzucajcie, to ja dzisiaj pojadę wieczorem

Posted

anouk92 napisał(a):
Ja mam jeszcze parę rzeczy od Eliinfo i Zmysła a nie mam kiedy ich wystawić.:oops:
Ten tydzień i przyszły prawie wogóle mnie nie ma i nie będę w stanie nimi "zarządzać"

Anouk, a czy możesz wystawić jeszcze tylko likierek. Ponieważ ten zestaw, którego licytacja kończy się dzisiaj, cieszył się sporym powodzeniem i były sugestie o jeszcze, zaopatrzyłem się w drugi, taki sam zestaw. Wystaw tylko (jeśli możesz) a ja będę pilotował dalej, łącznie z wysyłką.

Posted

Zmysł napisał(a):
Anouk, a czy możesz wystawić jeszcze tylko likierek. Ponieważ ten zestaw, którego licytacja kończy się dzisiaj, cieszył się sporym powodzeniem i były sugestie o jeszcze, zaopatrzyłem się w drugi, taki sam zestaw. Wystaw tylko (jeśli możesz) a ja będę pilotował dalej, łącznie z wysyłką.

Ok wystawię.

Posted

[quote name='anouk92']Rozliczenie dotychczasowych bazarków:

Pucka69 - 51 zł
AiK - 50 zł
Hund - 28 zł
Tanina - 21 zł
Czarna60 - 73 zł
Alpina - 55 zł
Nie podano nicka - 37 zł
Sylwia i boksery - 150 zł
Iczing - 45 zł
Aisak102 - 50 zł
Aisak102 - 150 zł
Dea - 21 zł
Agusiazet - 8,50 zł
Julqa - 26 zł
Ronja - 21 zł
Ania-Sonia - 35 zł
Tomcug - 100 zł
pucka69 - 15 zł
Mośka - 80 zł
Ludwa - 20 zł
LittleMy - 13 zł
Warg2003Warg - 20 zł
Katrinko - 25 zł
Iga23 - 8 zł
Waldi481 - 25 zł
Em-chan - 50 zł
Nanul - 15 zł
Irysek (Agusiazet, Beatka) - 82 zł

dzień 11.06 - 1274,50zł

Brakuje nam już "tylko" - 3,505 zł
A to jest to, co już masz fizycznie?

Posted

Zmysł napisał(a):

A może po prostu zapytać przedostatniej licytującej osoby czy go nie chce.

Posted

anouk92 napisał(a):
A może po prostu zapytać przedostatniej licytującej osoby czy go nie chce.

Może i tak, ale tam było sporo chętnych, w końcówce też.

Posted

anouk92 napisał(a):

ja moge wystawić, poza weekendem koło 23 czerwca będę miała czas i dostęp do sieci, tylko że nie bardzo wiem jak ceny ustalać...

jeśli macie jeszcze jakieś gadżety bazarkowe to mozecie podrzucić je na dzisiejsze spotkanie

Posted

[quote name='KWL']Zrobiłem kolejny update www.maja-zielonka.org. Mamy juz chyba wszystkie psy którym zrobiono kiedyś zdjęcia, jeśli pominąłem jakiś wątek lub psa proszę o info. Następny kawałek do zrobienia to psy już w nowym domu. Ja wiem o trzech które były na dogo - Madras, Ida i Łatek były jeszcze jakieś ?

Jeszcze Mroczek :lol: (ten z kotami) Którym dzieci bawiły sie-wieszając go:-( Na szczęście szybko znalazł domek :roll:

Posted

tak wypatrzylam na stronie zielonki ze ta kolczatka ze skorzana smycza ktore zalatwilam to by sie jedynie dla remusa nadala. bo reszta ta takie malce. chyba ze dla ktoregos z dobrmanow :)

Posted

Romulus też nie jest mały :-) Nie wspomnę już o mających DT Barmisiu i Sabie z cegielni :-)
Odligociłem stronę, więc jak sądzę można link wrzucić na pierwszą stronę każdego z wątków "zielonkowych", i prezentować na zewnątrz.
Zobaczcie czy coś po Ligocie zostało jescze - oprócz petycji, które w sumie chyba mogą zostać.

Posted

myslalam ze jak dom tymczasowy to psy sa mniej potrzebujace w tych dt. ale zrobicie z ta kolczatka co bedziecie chcieli. oczywiscie bede chciala zobaczyc czworonoga opasanego smycza ode mnie :)

Posted

No właśnie moznaby, ale nie można edytować własnych wątków!!!:shake:

Ja mogę Mroczka dopisać do www. W aktualnościach jest info o Albi, jako świeżej informacji ale teraz mogę ją skrócić. I chyba w "Aktualnościach" też chyba trzeba przyjąć formą zwiastuna informacji a szerzej napisac w odpowiednim dziale :roll: Zobaczę jak teraz będę mogła działać na stronie www. Napis "k/Warszawy" wchodzi na inny i to nieładnie wygląda :cool3: Może tamten napis zmniejszyć i dać nad białym oknem??

W najblizszych dniach przejrzę ogłoszenia, chyba muszę wznowic allegro psiaków i jak się spotkacie to możecie mnie uwzględnić w planach prac :lol:

Posted

Od strony materialnej w DT różnie bywa, ale moim zdaniem to właśnie częsty błąd w rozumowaniu. Zaznaczam nie mówię tu o sobie, bo Vitia to osobny przypadek.
Mianowicie DT powinny byc przez nas dopieszczane i wspomagane jak tylko się da, to włąśnie DT dają największe szanse przygotowania do adopcji, poznania charakteru psa i wyprowadzenia go na prostą. To właśnie psy z DT powinny być najbardziej promowane, bo są poznane i przygotowane. I zwalniać miejsce kolejnym bidkom do wyprowadzenia na prostą w DT.

Posted

ja nie mam zdania ktore sa wazniejsze, do tej pory te w schronach wydyawaly mi sie biedniejsze i potrzebujace pomocy. teraz jakos inaczej popatrzylam na ta sprawe. chociaz ja tez teraz mam niby psa tak jakby w dt i sama mu kupuje miski marme itd. pieniadze zbieram tylko na operacje oczu. wiec jak dla mnie ci co biora na dt nie sa biedni i moga oplacic jedzenie i zapewnic mu raz na jakis czas wizyte u weta. bo badanie charakteru nic nie kosztuje. a w schronie brak wszystkiego, a stamtad tez psy ludzie nieraz biora. jakby nie pomoc dla schronisk to czesc psow by poumierala :(

Posted

Faktycznie coś się edytować nie daje :-(
Tak te w schronisku są biedniejsze, nie mają opiekunów, nie mają często nic... Mam na myśłi raczej fakt że DT nie powinny nigdy poczuć się nie wspierane i że nie możemy wrzucić psa na DT i o nim zapomnieć, nie wspierać.

Posted

edytowac juz nie mozna, wiec lepiej przemyslec to co sie ma zamiar napisac :)
tak jak mowilam nie mam zdania, ale mam nadzieje ze te pianidze ktore wplacam i rzeczy ktore podam pojda do zielonki a nie do domow tymczasowych :)
taka moja wola

Posted

Albo ja jestem jakaś ślepa albo na stronie nie ma żadnego numeru telefonu.

Np. Asi albo Przyjaciel Koni.

Kto zajmuje się edytowaniem i uaktualnianiem strony?

Posted

Nie mówię o dofinansowywaniu DT, zresztą to jest z reguły jasno określone co i na co przeznaczamy. Mam cały czas na myśli fakt że czasem ludzie wybierając psa do wsparcia czy adopcji myślą że jak jest w DT to już ma dobrze. To nie tak, jest w połowie drogi i potrzebuje domku nie mniej niż koledzy ze schronu. Potrzebuje więcej wsparcia w poszukiwaniu domku, bo dla niego to już czas :-)
W tej chwili główne wydatki to pozywienie i finansowanie leczenia psów - przy okazji właśnie do lecznicy na Książęcą trafił kolejny pies - nie wiem co mu jest i kto on jest, ale na pewno będzie wymagał nakładów finansowych, jak tylko się coś wujaśni na pewno opiszemy na wątku.