Jump to content
Dogomania

!!POMOC DLA PRZYTULISKA W ZIELONCE k. WAWy!!!

Recommended Posts

Posted

irysek napisał(a):
przelalam na zielonke 82zl, zdobylam jedna smycz z kolczatka i pare opakowan smakolykow. narazie to wszystko co moglam zrobic. mam nadzieje ze i tak to duzo. (licze cicho na pochwałę:))

jesteś kochana :loveu: :loveu: :loveu:

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Em-chan, Joanna jest osobą wysoce nieuporządkowaną czego poniekąd skutkiem sa długi i czest niejasne sytuacje dotyczące psów i rozliczeń.
A pytanie które postawiłaś jest ważne i chętnie bym widział odpowiedź, bo sytuacja jaka się wytworzyła jest etycznie dwuznaczna nieco.

Posted

KWL napisał(a):
Czy ugoda przewiduje tok postępowania w wypadku niedopłaty ? Co się wtedy ma stać z wpłaconymi wcześniej poieniędzmi ?

Nie przewiduje. Tekst ugody jest identyczny, jaki ustaliliśmy na spotkaniu z Przyjacielem Koni, Anouk92, Eląinfo i Em-chan.

Posted

[quote name='em-chan']ja bym się chciała zapytać... podobno obecnie w ramach długu za hotelik Pani Joanna oddała jakiś swój obraz. czy nie bedzie to tak, żew ramach składek od ludzi z Dogo po prostu wykupimy ten obraz żeby Pani Joanna mogła go z sentymentem powiesić sobie na ścianie?

bo w takiej sytuacji nie wiem czy jest sens zbierać właśnie na ten dług, jeśli został on spłącony obrazem... chyba że ówże pójdzie na aukcję na spłatę innego zadłużenia lub bieżące potrzeby psów

będę wdzięczna za wyjaśnienia, choć póki co moja deklaracja ze spotkania jest ciągle aktualna. w sytuacji takiej, jak ją poznałam kilka dni temu i jak ją wyżej przedstawiłam wolałabym te pieniądze dać na jedzenie/leczenie.

btw mam dostęp do maszynki do strzyżenia psów, będę mogła za tydzień lub dwa przywieźć ją do Warszawy, jeśli tylko będzie potrzeba żeby przy jej pomocy upiekszyć jakieś zwierzaki z fundacji, tylko w razie czego proszę dać info o zapotrzebowaniu :diabloti:
Dług nie został spłacony obrazem, obraz stanowi dodatkowe zabezpieczenie spłaty długu, ale wierzyciel nie musi z niego skorzystać i najprawdopodobniej nie skorzysta. Obraz może być wykorzystany przez niego dopiero w postępowaniu egzekucyjnym, gdy będzie posiadał prawomocny wyrok.
Ale co do zasady to przyznam szczerze, że mam podobne odczucia, co Ty. Więc może jeszcze się wstrzymam z tą ugodą. Odwołam jutrzejsze spotkanie, a my możemy jeszcze raz przedyskutować całokształt. CO SĄDZICIE?

Posted

KWL napisał(a):
Em-chan, Joanna jest osobą wysoce nieuporządkowaną czego poniekąd skutkiem sa długi i czest niejasne sytuacje dotyczące psów i rozliczeń.
A pytanie które postawiłaś jest ważne i chętnie bym widział odpowiedź, bo sytuacja jaka się wytworzyła jest etycznie dwuznaczna nieco.

Zgadzam się z KWL. Uważam, że konieczne jest spotkanie osób pomagających Fundacji Maja. Zresztą wczoraj rozmawiałem na ten temat z Przyjacielem Koni.
PS.Nie wiem, czy to "nieuporządkowanie" nie jest metodą...

Posted

irysku dziękujemy BAAAAAAARDZOOOOOOO za pomoc:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

czy pochwala jet wystarczająca?:cool3:

Posted

Zmysł napisał(a):
Zgadzam się z KWL. Uważam, że konieczne jest spotkanie osób pomagających Fundacji Maja. Zresztą wczoraj rozmawiałem na ten temat z Przyjacielem Koni.
PS.Nie wiem, czy to "nieuporządkowanie" nie jest metodą...

Zgoda masz rację, takie spotkanie wydaje się być zasadne. Nie tylko w sprawie wyżej poruszonej umowy, ale również powiedziałbym w sprawie wypracowania wspólnego stanowiska. Tym razem postaram się być. Z jednej strony musimy się śpieszyć z drugiej Przyjaciel Koni będzie dostępna dopiero w przyszłym tygodniu, tak więc poza "najwcześniej jak się da" chwilowo nic nie ustalimy. Ale może się uda w poniedziałek ?

Posted

KWL napisał(a):
Zgoda masz rację, takie spotkanie wydaje się być zasadne. Nie tylko w sprawie wyżej poruszonej umowy, ale również powiedziałbym w sprawie wypracowania wspólnego stanowiska. Tym razem postaram się być. Z jednej strony musimy się śpieszyć z drugiej Przyjaciel Koni będzie dostępna dopiero w przyszłym tygodniu, tak więc poza "najwcześniej jak się da" chwilowo nic nie ustalimy. Ale może się uda w poniedziałek ?

Czyli odwołuję jutrzejsze spotkanie w sprawie ugody?

Posted

jak u mnie - poza przyszłym weekendem od 18 mogę się zjawić wszędzie

chyba koniecznie trzeba raz jeszcze sie spotkać i raz jeszcze wszystko dokładnie omówić, na spokojnie, bez słodkiego rudzielca czekającego na transport :)

Posted

_beatka_ napisał(a):
irysku dziękujemy BAAAAAAARDZOOOOOOO za pomoc:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

czy pochwala jet wystarczająca?:cool3:

no powiedzmy ze mnie zadowala :roll:

Posted

chcialam sie spytac jak wyglada sprawa fundacji, bo ludzie licytuja w tym ja :) kasa sie zbiera i co z nia dalej? kto to jest pani anna kamand, na ktorej konto poszly pieniadze z bazarkow ktore wygralam? jaki jest jeszcze dlug? jaka jest miesieczna rata dlugu i ile jest juz za czerwiec uzbierane? to chyba na tyle z rzeczy ktore by mnie interesowaly.
aha co do tej kolczatki i paru innych rezczy ktore mam zamiar podac dla psow: to kto by je mogl odebrac z ksiegarni przy ul koszykowej 59 i zawiezc tej pani joannie do zielonki? bo jak nikt sie nie podejmie to musze wymyslic inne plany dla moich darow :) (ale wierze, ze ktos swa pomoc zaoferuje, np. taki pan zmysl ...)

Posted

Z Koszykowej odebranie raczej nie będzie problemem.
Co do informacji odnośnie spraw finansowych związanych z fundacją bardzo prosze poczekajcie do poniedziałku, po wieczornym spotakniu na które zresztą zapraszam wszystkich zainteresowanych.
Poniedziałek 18:15 Carrefour Wileńska przy Rossmanie.

Posted

:) szukalam na mapie ale we wrocku ulicy wilenskiej niestety nie ma, a kerfur jest na hallera. za daleko mam troche do was, chociaz z checia bym sie spotkala i podrzucila pare madrych pomyslow jesli takowe by sie w mojej glowie narodzily :) moge pomoc jedynie finansowo i podajac cos do ksiegarni :)

Posted

irysek napisał(a):
chcialam sie spytac jak wyglada sprawa fundacji, bo ludzie licytuja w tym ja :) kasa sie zbiera i co z nia dalej? kto to jest pani anna kamand, na ktorej konto poszly pieniadze z bazarkow ktore wygralam? jaki jest jeszcze dlug? jaka jest miesieczna rata dlugu i ile jest juz za czerwiec uzbierane? to chyba na tyle z rzeczy ktore by mnie interesowaly.
aha co do tej kolczatki i paru innych rezczy ktore mam zamiar podac dla psow: to kto by je mogl odebrac z ksiegarni przy ul koszykowej 59 i zawiezc tej pani joannie do zielonki? bo jak nikt sie nie podejmie to musze wymyslic inne plany dla moich darow :) (ale wierze, ze ktos swa pomoc zaoferuje, np. taki pan zmysl ...)

Irysku, ja nie widziałam jeszcze twoich pieniążków na wątku, gdzie jest rozliczenie, a to u mnie licytowałaś, na moim koncie za przesyłkę też nic nie ma:(

Posted

irysek napisał(a):

Nie ma żadnego zagrożenia, wszystko jest precyzyjnie wyliczane i podawane na tym wątku. W poniedziałek mamy kolejne robocze spotkanie, na którym będziemy omawiać szczegóły techniczne.

Posted

[quote name='anouk92']Rozliczenie dotychczasowych bazarków:

Pucka69 - 51 zł
AiK - 50 zł
Hund - 28 zł
Tanina - 21 zł
Czarna60 - 73 zł
Alpina - 55 zł
Nie podano nicka - 37 zł
Sylwia i boksery - 150 zł
Iczing - 45 zł
Aisak102 - 50 zł