Jump to content
Dogomania

!!POMOC DLA PRZYTULISKA W ZIELONCE k. WAWy!!!

Recommended Posts

Posted

[quote name='em-chan']Przyjaciel_koni powiedziała że ten tekst jest niedobry, za długi i źle skonstruowany. Dlatego właśnie trzeba kogoś, kto by go skrócił i skonkrecił :)

a co do Portosa - jak będą zdjęcia to mogą tam wylądować, nie widzę problemu

Ja spróbuję to zrobić i wkleję ten tekst tutaj celem przedyskutowania :lol:
Nie było mnie na spotkaniu i mam "dziury" w doinformowaniu o fundacji :shake: i planowanych działaniach :cool3:

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Według mnie hierarchia pilności psów wygląda troszkę niekorzystnie dla Portosa :-(
1. Dobermany, z racji kosztów, i tego że wcale nie łatwo im znaleźć domki musimy sie do tego przyłożyć.
2. Psy w DT, prowadzący DT muszą widzieć nasze działania - czyli adopcje, nie mogą odnieść wrażenia że zapominamy o psach które im wcisneliśmy.
3. Psy w hotelikach - koszty, te pieniądze moglibysmy inaczej sporzytkować.
4. Psy rokujące nadzieję na szybką adopcję takie jak Sahara czy może właśnie Portosek.
Oczywiście to propozycja.

Posted

jesli chodzi o dobki, to one lądują na pierwszej stronie, tym samym zostaje nam jeszcze 9 piesów do wybrania, myślę że dla ulotki formatu a5 będzie to najlepsza opcja :)

aha, i chciałabym aby były to piesy wymieszane, czyli kilka suczek, kilka piesków, trochę małych, dużych i średnich, zgodnie z zasadą że dla każdego coś dobrego :)

Posted

Jak zapewne część z was wie mam od soboty u siebie na DT Vitie, także z Zielonki. Pies jest kochany, przytulny, i baaardzo sprytny.
Do dziś było wszystko w porządku, Vitia powoli aklimatyzował sie w stadku z Luckiem, Lacuną i Helą
Ale dziś...
Wyszedłem rano z posesji udając sie na przystanek kolejki WKD i w minutę później usłyszałem gwałtowne szczekanie Helki. Odwróciłem się i zobaczyłem Vitie radośnie do mnie biegnącego...
Wróciłem na działkę, Vitia bardzo chętnie za mną pomaszerował i wszedł ze mną spowrotem. Pobieżna inspekcja ujawniła miejsce wyjścia - na siatce wisiały kłaczki czarnej długiej siersci...
Moja siatka wygląda w ten sposób że ma podmurówkę i solidne betonowe słupki, ale jest niestety stara :-(. Napinająca dolna linka nieistnieje, a siatke powyginał już dawno temu Felix... Brakuje też mocowań siatki na podmóruwce.
Zablokowałem więc miejsce ucieczki palikami, które mam na podoreziu na takie okoliczności i poszedłem na przystanek. Już na przystanku dogonił mnie Vitek...
Tym razem załatałem siatkę arkuszem blachy falistej i pojechałem do pracy, z godzinnym opóźnieniem, więcej nie mogłem zrobić...
Przed chwilą dostałem telefon że Vitia biega przed posesją, pilnując jej a jakże ale od zewnątrz... Nie wiem którędy wylazł ale to jest faktycznie sprytna i uparta psina - przypominam wyleciał juz z jednego hoteliku za otwieranie i wybijanie okien :-(
Wymiana siatki i jej zapięcei byłoby pewnie jakimś rozwiązaniem gdyby nie Lucek, który chodzi po siatce i wymiana nic mi tu nie daje.
Wykoncypowałem sobie postawienie od strony posesji wzdłuż płotu parkanu z panel jakie można kupić w marketach po 30-40 zł za sztukę...W moim wypadku byłoby to jakieś 500 zł w sumie. Niestety na dziś nie mam tyle, czeka m na wypłatę - pewnie koło 7, a coś musze zrobić, najpóźniej w weekend ( a samochód tez chwilowo nie działa :-((( Masakra.
Nieśmiało więc chciałbym spytac czy może widzicie jakąś możliwość pomocy w tej sprawie ?
No tak i jeszcze Vitia nie jest wysterylizowany, co w kontekscie jego spacerków jest bardzo niebezpieczne :-(

Posted

a może jest na dogo jakaś osóbka, która pracuje w markecie budowlanym i ma zniżkę pracowniczą? z reguły jest to ok. 15 - 20%...

ja ze swojej strony mogę zaproponować jedynie pożyczkę części tej sumy - wiesz czemu... :oops:

Posted

Idzie powoli ale idzie.
Tak więc pod adresem www.maja-zielonka.org mamy stronę internetową.
Ponieważ śpieszyliśmy się Kaisa ( dziękujemy bardzo za pomoc ! ) skopiowała system na którym stoi strona nowej Ligoty. Skutkiem czego skopiowany jest także layout (grafika strony), to sytuacja tymczasowa, na dniach powinna się zmienić. Pozwoliłem sobie zamieścić już trochę informacji, proszę o komentarze i propozycje. Jeśli chcecie umieścić jakieś informacje to uprawnienia do edycji mają także Paros i em-chan.

Posted

[quote name='KWL']Idzie powoli ale idzie.
Tak więc pod adresem www.maja-zielonka.org mamy stronę internetową.
Ponieważ śpieszyliśmy się Kaisa ( dziękujemy bardzo za pomoc ! ) skopiowała system na którym stoi strona nowej Ligoty. Skutkiem czego skopiowany jest także layout (grafika strony), to sytuacja tymczasowa, na dniach powinna się zmienić. Pozwoliłem sobie zamieścić już trochę informacji, proszę o komentarze i propozycje. Jeśli chcecie umieścić jakieś informacje to uprawnienia do edycji mają także Paros i em-chan.
Brawo. Super!!!

Posted

Mam nadzieję że ktos zaproponuje jakis lepszy tekst na pierwsżą stronę :-)
No i mamy kolejne pieski - dziś jeden z psów mimo wcześniejszych ustaleń nie został adoptowany :-( Kobieta (podobno lekarz) stwierdziła że nie chce psa wykastrowanego, bo "bedzie chorował i będzie miał zaburzenia osobowości" !!!
No ja u tej pani leczył się napewno nie bedę.
Niestety dla psa oznacza to brak możliwości powrotu do miejsca gdzie był, bo tam go absolutnie nie chcą...

Posted

[quote name='Czarodziejka']Widzę błąd stylistyczny 8)
Powinno być:
"Fundacja jest zarejestrowana w Krakowie, ale jej siedziba znajduje się pod Warszawą."

Masz rację :roll: już poprawiłam :lol:

Nie wiem jakie ma być przesłanie tej ulotki, więc tak napisałam:

Fundacja od trzech lat pomaga zwierzętom bezdomnym,
poszkodowanym w wypadkach, maltretowanym i niechcianym. Żadnemu zwierzakowi w potrzebie nie odmówi pomocy i opieki. Prowadzi akcje sterylizacji zwierząt w celu zmniejszenia ich nadpopulacji.
Szukamy nowych domów i opiekunów dla zwierząt oraz
pilnie szukamy domków tymczasowych.
Fundacja nie ma żadnych dotacji, utrzymuje się z darów
i pomocy miłośników zwierząt.
Pomóż w pokrywaniu kosztów leczenia i utrzymania zwierząt
w potrzebie.
KAŻDA ZŁOTÓWKA JEST NA WAGĘ ZŁOTA!!
Wszystkie wpłaty są wykorzystywane w 100% na potrzeby zwierząt.
Fundacja jest organizacją pożytku publicznego
nr KRS 0000181120
Fundacja w obronie zwierząt "MAJA"
Tel. 0 507 132 363
nr konta 72 1500 1070 1210 7009 8978 0000

i tak wymyśliłam (to szkic, można dać tło np. piaskowe no i format A5)
Em-chana grafik od reklamy na pewno coś wymyśli. Tylko jeszcze trzeba uzgodnić ten tekst.

Posted

proszę o więcej info nt oneczki Saba 08 !
tu ktoś sie do mnie zglosil i prosil żebym spytala
chodzi o jej charakter i to w jaki sposób dogaduje się z innymi psami, czy jest sunią dominującą ?
a jak u niej z karnością i posluszeństwem ?

Posted

mamy dodatkowy transfer kasy dla zwierzaków: 20 pln na karmę od pewnego Adama :)

i dodatek w postaci karmy - conieco suchej, ryżu i puszek od niejakiej Kini ;]

grejt fenks :D

Posted

Zmysł napisał(a):
2 zł na allegro.

Rozumiem że są podobne:shake:
No to majątku na nich nie zbijemy - podaj link do allegro.

A może warto podjechać z nią na koło i tam się popytać.
Może ten co wystawił podobną na allegro też się nie zna.:evil_lol:

Posted

anouk pamiętaj prosze o regularnym wpisywaniu w tym wątku wplat za bazarki, bo już większość aukcji się pokończyla i musze być na bierząco z funduszami:razz:
prosilam żeby ludzie opisywali przelewy, jak bedziesz miala jakieś klopoty z odczytaniem to pisz na pw;)

Posted

Wklejam zdjęcia psiaków przebywających u P.Asi.
To tylko kilka z nich:shake:

Trzech braci - Porto, Fino i trzeciego nie pamiętam.
Bardzo bym chciała aby zdjęcie któregoś znalazło się na ulotce.
2 czarne podpalane jeden wyższy drugi niższy, a trzeci rudy. Nie pamiętam który jest który.:oops:
Psiaki mają 7 miesięcy i od szczeniaka przebywają u Asi.
Trzeba im szybko znaleźć domki: