Jump to content
Dogomania

!!POMOC DLA PRZYTULISKA W ZIELONCE k. WAWy!!!

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Następne psiaki z Zielonki maja swoje wątki :lol:

W-wa, piękna Saba .....

W-wa, malutka Sahara .....

Przyjaciel_koni (i ja również :roll: ) uważamy, że należy w trybie pilnym spłacić chociaż część długu, a resztę w ratach. Dobrze byłoby, aby ktoś przeprowadził w tej sprawie negocjacje z osobą, u której jest dług, uprzedził, że zbieramy i będzie wpłacona część długu i reszta w ratach ......:roll:

KWL w założonych przeze mnie wątkach są wszystkie zdjęcia i informacje, które otrzymałam dotychczas od Przyjaciel_koni o psiakach :lol: wykorzystaj je do strony fundacji :roll:

Posted

paros napisał(a):
Następne psiaki z Zielonki maja swoje wątki :lol:

W-wa, piękna Saba .....

W-wa, malutka Sahara .....

Przyjaciel_koni (i ja również :roll: ) uważamy, że należy w trybie pilnym spłacić chociaż część długu, a resztę w ratach. Dobrze byłoby, aby ktoś przeprowadził w tej sprawie negocjacje z osobą, u której jest dług, uprzedził, że zbieramy i będzie wpłacona część długu i reszta w ratach ......:roll:

KWL w założonych przeze mnie wątkach są wszystkie zdjęcia i informacje, które otrzymałam dotychczas od Przyjaciel_koni o psiakach :lol: wykorzystaj je do strony fundacji :roll:

Jestem umówiony z Panią Joanną. zapoznam się bliżej z tematem zadłużenia i mogę ewentualnie podjąć się negocjacji z wierzycielem. Tylko najpierw, jak mówię, muszę poznać od podszewki temat

Posted

Rozmawiałam właśnie z Asią - PILNIE potrzeby jakiś wyższy fotel dla męża Asi.
Asia już prawie nie ma żadnych mebli nadających się do normalnego użytku.

Jeśli ktoś z naszych okolic ma również stary telewizorek do oddania to mąż P.Asi byłby bardzo wdzięczny.

Posted

anouk92 napisał(a):
Rozmawiałam właśnie z Asią - PILNIE potrzeby jakiś wyższy fotel dla męża Asi.
Asia już prawie nie ma żadnych mebli nadających się do normalnego użytku.

Jeśli ktoś z naszych okolic ma również stary telewizorek do oddania to mąż P.Asi byłby bardzo wdzięczny.

moze ja dodam.. poniewaz maz pani asi po operacji powaznej bioder.. to jest unieruchomiony.. wiec telewizorek stary moze byc ale pewnie pilot by sie przydal do niego........;-((

Posted

Zmysł napisał(a):
Jestem umówiony z Panią Joanną. zapoznam się bliżej z tematem zadłużenia i mogę ewentualnie podjąć się negocjacji z wierzycielem. Tylko najpierw, jak mówię, muszę poznać od podszewki temat

super..;-))

Posted

Anouk92 może te informacje, gdzie umieszczasz psiaki, :lol: pisz na ich wątkach (może też napisałaś ;) ) bo pogubimy się gdzie, który jest ogłoszony.

Jak już wspominałam, mam lodówkę (Mińsk 15M - wys. ok 145 cm z osobnym zamrażalnikiem), telewizor, białe płótno na fartuszki dla suń po sterylce i różne meble i różne inne rzeczy .... Nie wiem co jest potrzebne :niewiem: i potrzebny jest transport :cool3: kto to przewiezie? :shake: To wszystko jest na Dolnym Mokotowie.

Posted

paros napisał(a):
Anouk92 może te informacje, gdzie umieszczasz psiaki, :lol: pisz na ich wątkach (może też napisałaś ;) ) bo pogubimy się gdzie, który jest ogłoszony.

Jak już wspominałam, mam lodówkę (Mińsk 15M - wys. ok 145 cm z osobnym zamrażalnikiem), telewizor, białe płótno na fartuszki dla suń po sterylce i różne meble i różne inne rzeczy .... Nie wiem co jest potrzebne :niewiem: i potrzebny jest transport :cool3: kto to przewiezie? :shake: To wszystko jest na Dolnym Mokotowie.

Z tego co wiem to Zmysł chyba jutro jedzie do P.Asi.
KWL chyba też w weekend planuje tam jechać - skontaktuj się z nimi może zabiorą te rzeczy.

Posted

Nie wiem czym dysponuje zmysl, ja mam raczej lightweight pojazd, poza tym w niedziele będzie i tak już troche załadowany. Jedyne duże auto o którym wiem ma Beka i z tego co wiem możliwe że będzie jechać do Zielonki w sobotę. Skontaktuj się z nią.

Posted

Hmmm... nawiązując do akcji "kilogram ryżu":

Wczoraj popołudniu podeszłam do kilku znanych mi osób ode mnie z pracy z takim krótkim tekstem, że jest przytulisko w Zielonce, 30 psów które nie mają co jeść i dostają głodowe racje. Dziś rano już było 7 kilogramów ryżu, teraz mam jedenaście... może warto by było, gdyby osoby zainteresowane losem przytuliska także coś podobnego zrobiły u siebie w szkole/pracy?

Rezultat dwukrotnie przebił to, czego się spodziewałam ;D

Posted

em-chan napisał(a):
Hmmm... nawiązując do akcji "kilogram ryżu":

Wczoraj popołudniu podeszłam do kilku znanych mi osób ode mnie z pracy z takim krótkim tekstem, że jest przytulisko w Zielonce, 30 psów które nie mają co jeść i dostają głodowe racje. Dziś rano już było 7 kilogramów ryżu, teraz mam jedenaście... może warto by było, gdyby osoby zainteresowane losem przytuliska także coś podobnego zrobiły u siebie w szkole/pracy?

Rezultat dwukrotnie przebił to, czego się spodziewałam ;D

Super akcja! Myślę że każdy powinnien zrobić coś takiego w miarę możliwości!

Teraz może karma w puszkach żeby można ją wymieszać z tym ryżem!

Posted

Wiesz ryż jest łatwiejszy do dostania i tańszy, każdy wie co to jest i gdzie kupić. W każdym sklepie jest. A psie puszki ? No tu już bywa różne, są sklepy gdzie w ogóle, albo jest np. tylko duże Chappi za 7 zł. Ryż gotuje pani Małgosia i idzie tego 30 kg tygodniowo.

Posted

Dlaczego ryż - jak KWL słusznie zauważył, jest tani i w każdym sklepie, a ja teraz za pieniądze które miałam przeznaczyć na jedzenie ogólnie, mogę spokojnie kupić puszek czy innej suchej. To było dużo łatwiejsze do zrealizowania, zważywszy na to jakie tu w okolicach Kazimierzowskiej są sklepy najbliżej, i jak zaopatrzone :)

Posted

em-chan napisał(a):
Dlaczego ryż - jak KWL słusznie zauważył, jest tani i w każdym sklepie, a ja teraz za pieniądze które miałam przeznaczyć na jedzenie ogólnie, mogę spokojnie kupić puszek czy innej suchej. To było dużo łatwiejsze do zrealizowania, zważywszy na to jakie tu w okolicach Kazimierzowskiej są sklepy najbliżej, i jak zaopatrzone :)

Wiem że ryż jest jak najbardziej potrzebny - mi chodziło o to że teraz my powinniśmy zrobić takie zbiórki ,tylko może właśnie puszek żeby wymieszać je z tym ryżem.

Posted

Mile widziane jest wszystko co nadaje się do niezbyt skomplikowanej obróbki technologicznej i wykorzystania w nieustającym procesie napychania głodnych brzuszków zaopatrzomych w cztery łapy, ogonek i paszczę :-)

Posted

Mile widziane jest wszystko co nadaje się do niezbyt skomplikowanej obróbki technologicznej i wykorzystania w nieustającym procesie napychania głodnych brzuszków zaopatrzomych w cztery łapy, ogonek i paszczę

znaczysę myszy, chomików, świstaków, kotów, susełków, małpek, mężczyzn, królików, zajęcy, nornic, łasic, myszoskoczków, jelonków i innej rogacizny ;D ;D ;D

Posted

Koleżanka coś nie w temacie, proszę poczytać wątek od początku :-P
Chyba żę "myszy, chomików, świstaków, kotów, susełków, małpek, mężczyzn, królików, zajęcy, nornic, łasic, myszoskoczków, jelonków i innej rogacizny" to ma być karma do wyłapania, ale to niespełnia z kolei warunku prostej obróbki technologiczne :-P