Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=lucida grande]Od kilku dni pod domem moich teściów błąka się bezpański pies. Jest bardzo wystraszony, raczej nie jest agresywny. Porusza tuż przy bardzo ruchliwej drodze. Jeżeli szybko nie znajdziemy dla niego pomocy, to zapewne skończy pod kołami samochodu. POMÓŻCIE! Jeżeli macie jakieś pomysły to dzwońcie 511-239-403 lub piszcie na PW. Sprawa jest bardzo PILNA! Jestem tutaj do niedzieli, później wracam do Warszawy.

[/FONT]

Posted

Miejscowość nazywa się Wilczkowo, gm. Wyszogród, 70 km od Warszawy. Podejrzewam, że umowę mają z Płockiem, ale nie wiem tego na pewno. Nie jestem stąd. Nie wiem jaką szansę w schronisku ma taki psiak. Wczoraj dostał od nas jeść. Gdy wychodziliśmy z domu zaczął warczeć, później uciekł. Nie wiem czy agresja była spowodowana strachem, czy pełną miską. Obstawiam to pierwsze. Dzisiaj podbiegł do mnie zadowolony. Nie mogę cholera nawet go głaskać, bo przyjdzie za mną na podwórko teściów, a oni kategorycznie się na to nie zgadzają, tym bardziej, że mają już psy, w tym agresywnego owczarka.

Posted (edited)

jesli to plock to maja jakis wolontariuszy w schronie-moze warto zadzwonic do nich.z dogo napisze na mapie dogomani,bo nie kojarze nikogo z gm.wyszogrod

Edited by mtf zalesie
Posted

na mapie pomocy dogo znalazlam1/lavinia tel889 509 903/lomianki-wyszogrod/ poczta-layla@onet.pl
2/milena 182 nie ma tel. poczta milena_182@vp.pl mieszka plock
3/aligator tel660 496 882 cale mazowieckie
dane ze starej mapy dogo nie wiem czy jeszcze aktualne,mozesz znalezc watek blyskawiczna mapa pomocy dogomanii i napisac
http://www.dogomania.pl/forum/threads/27419-BLYSKAWICZNA-MAPA-DOGO-http-mapapomocy-dogomania-pl-REJESTRUJCIE-SIE!

Posted

Czekam na odpowiedź Psiego Azylu. Jutro jeszcze do nich zadzwonię. Jeśli nie będą mogli mu pomóc, to będę szukała osoby, która będzie w stanie przewieźć psa do Warszawy. Zdaję sobie sprawę z tego, że tutaj wszyscy mają psy, jednak właśnie dla takich psów jak ten biedny rudzielec istnieje ten dział. Szukam gdzie się da.

Posted

Znam te okolice.
Tam każdy ma psa, dwa lub trzy.
Bez kastracji, sterylek
Do Płocka go nie przyjmą, bo tylko z Płocka przyjmują.
Temu psiakowi też nikt nie pomoże, bo ci ludzie raczej nie dokarmiają bezdomnych.
Bo się "zmrowi".
A gmina...
W sąsiedniej gminie kiedyś zgłoszono sukę, owszem przyjechali zabrali, i wypuścili kilka wsi dalej.
Jak w tej nie wiem, ale sądzę, że nie pomogą, zwłaszcza, że blisko urzędu chodzą bezdomne psy.
Edit
Boksereczka, dzwoń rano do Psiego Azylu, chciałabym żeby mu pomogli.

Posted

Będę dzwonić na pewno. Mam nadzieję, że będą w stanie cokolwiek dla niego zrobić.

Masz rację w tych okolicach bezdomnych psów jest mnóstwo. Dwa lata temu po wsi biegały 3 psy. Dwa wielkości onków i jeden maluch. Duże były bardzo agresywne, atakowały inne zwierzęta. Ludzie bali się ich, próbowali zgłaszać gdzieś problem. Niestety nikt nie pomógł. Psy zostały zastrzelone przez myśliwego kiedy zagryzały sarnę...

Posted (edited)

Najprawdopodobniej psa przygarnął inny sąsiad :) Zaraz idę się dowiedzieć czy na pewno. Byłoby świetnie, jeśli faktycznie go wziął.

mtf zalesie bardzo dziękuję za deklaracje :)

edit. Rudy znalazł nowy dom :)

Edited by boksereczkaa