Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Marek Wiatroszak napisał(a):
Coś swtrasznie powoli chodzi "dogomania", ale nicto.

Pojawił się pierwszy odzew. Jedna Pani obejrzy dziś Pytusia i jak dobrze pójdzie, weźmie go do domu.

:crazyeye: Błyskawica!!
Tylko Marek błagam, po psiaki tego typu mogą się zgłaszac oszołomy, na czwartą stronę przepytaj... A może umowę adopcyjną Ci podesłać?? :cool3:

Posted

Marku , przyłączam się do poprzedniczki ! Niekiedy po tego typu psy zgłaszają się "dresiarze" , którzy organizują walki psów !!!! :shake: Spytaj Panią czy zgadza się na wizytę poadopcyjną i zastrzeż , że jeżeli dom nie będzie odpowiadał Twoim wymaganiom , bierzesz psa z powrotem do siebie.
I koniecznie podpisz umowę adopcyjną. Zdaje się na pierwszej stronie Psów w Potrzebie też pownien być gotowy druk umowy adopcyjnej do wydrukowania. A jeżeli nie znajdziesz , dziewczyny Ci doślą.
Pytaj Panią o wszystko , czy miała psa, jakie ma warunki, co będzie z pieskiem w wakacje/!!!!!/ , ile godz. będzie musiał zostawać sam w domu , gdzie będzie mieszkał : w domu czyo grodzie , itd , itp.
Jeżeli wszystko by się udało byłaby to błyskawiczna adopcja!!!!
Trzymam kciuki i koniecznie pisz jak się sprawy mają . Ja będę zaglądać cały dzień do Pytusia :lol: .
Jeżeli będziesz miał jakieś pytania , pisz śmiało , odpowiemy , podpowiemy itd.
Pozdrawiam
Anula

Posted

Pani obejrzała psa i wzięła go do siebie, a zatem Pytuś ma Dom.
Odnośnie zastrzeżeń podniesionych w poprzednich postach:
Pytusia wzieła rodzina z trzyletnim dzieckiem. Będzie mieszkał przystanek tramwajowy ode mnie, więc będe mieć go na oku. Rodzina absolutnie nie kwalifikuje się do określenia ją mianem "dresiarzy":)

Wszystko zatem ułożyło się dobrze, tylko jakoś pusto w domu teraz.
Dziękuje wszystkim za pomoc. Jednocześnie mam prośbę o zdjęcie aukcji z Allegro.

Posted

Marku, bardzo się cieszę , że za naszym skromnym pośredn ictwem udzało Ci się znaleźć dom Pytusiowi, WIELKIE BRAWA:multi: :multi: :multi: :multi: !
Także za to Ci dziękuję w imieniu Pytusia , że nie przeszedłeś obok niego obojętnie tylko zabrałeś nieboraka do domu i otoczyłeś opieką . Oby jak najwięcej było takich wrażliwych ludzi jak Ty , na tym skomercjalizowanym świecie !!
Świetnie , że Pani mieszka niedaleko i zobowiązujemy Cię to tego żebyś zajżał do Pytusia w stosownym czasie i na własne oczy zobaczył jak mu się wiedzie;) /strzeżonego Pan Bóg strzeże , jak powiadają/. A czy Pani podpisywała u Ciebie jakąś umowę adopcyjną? I czy zgodziła się na wizytę?
P.s. A z allegro zdejmę go z wielką przyjemnością:lol: .
Mam też nadzieję , że pozyskałyśmy nowego "dogomaniaka" , zostaniesz z nami , co?????

Posted

Pani, która wzięła Pytusia zrezygnowała z adopcji. Pytuś próbował zdominować jej dziecko, ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.
Po tym jak w dzisiejszej GW ukazało się ogłoszenie, zgłosił się właściciel "Pytusia" a właściwie "Milo". Okazało się, że szukał psa od miesiąca. Na błoniach wisiały plakaty. Właściciel nie spodziewał się jednak, że Milo zawędruje ze stadniny na Cichym Kąciku aż nad Wisłę. W domu czekają na niego dwie, jak się wyraził "ciotki" - suka bernardyna i jeszcze jedna nieokreślonej rasy.
Podobno szukał psa w schroniskach, ale nasze ogłoszenie do niego nie dotarło.
Jeszcze raz dziekuje za pomoc w poszukiwaniach, szczególnie osobie, która wysłała ogłoszenie do GW. Jednocześnie chciałem powiedzieć, że dzwoniło bardzo dużo ludzi chętnych zaadoptować psa w typie Pytusia, w tym niestety kilku oszołomów. Pozdrawiam,

Marek

Posted

Cieszę się z takiego obrotu sprawy, Milo pewnie się cieszył ze spotkania z Panem . Prasa to jednak potęga i dociera do szerszej rzeszy ludzi , to ja umieściłam go w GW Marku , cieszę się , że mogłam pomóc
Podpisuję się pod prośbą Andzi69 , naprawdę mamy dużo bulowatych do adopcji.
Pozdrawiam
Anula