Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W okolicach mostu dębnickiego w Krakowie znaleźliśmy psa. Poszukujemy jego właściciela lub kogoś kto go przygarnie. Niestety nie mamy warunków by go trzymać u siebie, więc jeśli nikt się nie znajdzie będziemy musieli oddać go do schroniska. Pies jest młody, przyjacielski i bardzo ufny.
Proszę o kontakt:
marek.wiatroszak@gmail.com lub pod numerem telefonu +48 696 433 493

Zdjęcia:

http://www.nazps.webhop.org

Posted

Piesek piękny i widać , że młody a cierpliwość to ma anielską /a Wy ułańską fantazję:evil_lol: /. Do kiedy możecie pieska przetrzymać? Trzeba by psince zrobić ogłoszenia , może się po prostu komuś zgubił? Rozwiesić te ogłoszenia w okolicy znalezienia , najlepiej ze zdjęciem . A tu będziemy pieska promować:lol: !
A przy okazji , WITAMY NA FORUM!

Posted

No nie wiem czy do piątku pies znajdzie nowy dom , tyle tych biedaków jest w potrzebie.............
W krakowskim schronie przepełnienie , jeżeli od Was trafi do schronu to pewnie od razu na boksy a nie na kwarantannę a tam różnie bywa .....
Trzeba go wszędzie ogłaszać . Dawałaś już może na allegro czy na jakiś inny portal ogłoszeniowy? Ja mu mogę zrobić aukcję na allegro mam za mało danych : wiek /mniej więcej/ , wzrost , jak się zachowuje w domu , czy toleruje inne zwierzęta / psy , koty/, jaki jest jego stosunek do dzieci itp. Napisz coś , spróbujemy......
Ale do piątku to mało czasu , mało..........

Posted

andzia69 napisał(a):
co potem - tzn po piątku???? niestety bulowatym bardzo ciężko znalexc dom - szczególnie w tak krótkim okresie czasu:shake:

:-( ................schron...................:-(

Posted

Ten brak czasu podyktowany jest tym, że wyjeżdzam na długi weekend i prawdopodobnie nie będe miał go z kim zostawić. Może się jednak zdażyć tak, że zostanę w Krakowie i wtedy jeszcze pare dni będzie mógł zostać, na pewno jednak nie na stałe. wracając jednak do samego psa:

Wzrost: około 60 cm;
Waga: na oko jakies 35-40kg;
Szczepienia: brak danych;
Nie jest agresywny w stosunku do innych psów, chce się z nimi bawić a to powoduje u innych różne reakcje.
Jest to pies duży, więc może zrobić krzywdę w zabawie (przewrócić, nadepnąć, potrącić), ale na pewno nie jest agresywny w stosunku do ludzi, należałoby go nauczyć żeby nie skakał na człowieka z radości :).

Jeśli chodzi o koty i wszelkie stworzenia uciekające, to co tu dużo mówić, jest normalnym psem, jak coś ucieka to on goni. Przy mnie nie udało mu się jeszcze nic upolować:)

Na spacerze, bywa puszczany wolno i raczej trzyma się w pobliżu, choć jeśli w okolicy jest inny pies to automatycznie leci się przywitać. Na nowe imię jeszcze nie reaguje. U nas funkcjonuje pod roboczym imieniem: Pytuś (może niezbyt fortunne, ale przylgnęło)

Dobra, koniec tej epistoły.

Posted

A jeszcze jedno: czy on jest kastrowany czy nie?
Dziś wieczorkiem zrobię mu allegro i postaram się wstawić na wszystkie znane mi portale na których jestem zalogowana , tylko postaraj się przetrzymać go jak najdłużej żebyśmy zdołali znaleźć mu dom.
Kraków jest miastem które kocha zwierzęta,jak widzimy tu na dogo , nawet starsze i chore znajdują tu domy chyba nawet częściej niż w innych rejonach Polski , przeciwnością w tym wypadku byłby tylko czas.

Posted

Marku, zmień tutuł wątku na bardziej dramatyczny , w stylu : "znaleziono psa w Kraowie w typie amstafa, grozi mu schronisko" , czy cos w tym stylu , bo zbyt mało ludzi tu zagląda , szczególnie krakusów:lol: !

Posted

Niestety nie wiem jak Marek to załatwił , bo on tu nowy jest i chyba nie bardzo wie jak się tu poruszać . Nie wiem jakie dawał ogłoszenia i gdzie :shake: . Zaraz do niego zadzwonię i powiem , że musi się odzywać w wątku , bo inaczej jego pieska nikt albo mało kto zobaczy;)

Posted

kiwi napisał(a):
a my mamy w hotelu prawdziwego amstafa, wyskastrowany, obciete uszy, zadbany, dwie obroze - tylko cos tego dbajacego wlasiciela nie ma

kiwi, napisz coś o tym psie, ma swój wątek? Mam znajomą miłośniczkę astów, myślę, że po długim weekendzie mogłaby o jednego zmniejszyć ilość psiaków w hotelu i wziąć go na DT

A co do psiaka z tego tematu, to cudo!! :loveu:
Niestety mnie też nie ma na długi weekend :cool1: