Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

smakołyki są smaczne jeśli w pobliżu nie ma innego pieska:)) ale przychodzi Pan który ją szkoli i nie wiem czy nie zdecyduje się na szkolenie grupowe, jeszcze nad tym myśle:p ponieważ stwierdził że chyba takie było by odpowiedniejsze no ale wiadomo koszty większe, a jak z tym hotelem??? udało się Paniom zobaczyć to miejsce gdzie majka była?

• Replies 150
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kamyczku kochany, ile widziałeś hoteli dla psów?
Tak, hotel w Słupicy odwiedziły nasze dziewczyny, które bywają tam często i swoje psy teź zostawiają tam na czas wyjazdów. Zapewniam Cię, że to bardzo dobre warunki:)

Posted

Pytałam o ten konkretny w którym była majka koło radomia, warunki opłakane chociaż może to tylko moje zdanie:/ 1 Pani opiekowała się 15-stoma pieskami to chyba nie wykonalne prawda?

Posted

Właśnie to chciałam Ci powiedzieć, że najpierw musisz obejrzeć kilka innych hoteli dla psów, żeby się wypowiadać. Magda oprócz własnych rak i nóg zatrudnia 2 pracowników na legalnych etatach.
Tam nie było, poza tym, 15 psów. Choć mogłoby, a Maja została wykąpana przed oddaniem Tobie, jeszcze nie zdążyła wyschnąć. To normalna procedura, każdy pies jest kąpany przed podróżą do nowego domu - u Magdy jest to normalne. W innych hotelach raczej nie.
Ja chciałabym, żeby w każdym hotelu były takie warunki, jak u Magdy w Słupicy. Jeśli sobie życzysz podeślę kilka adresów, pojedziesz, zobaczysz, porównasz. I wcale nie zamierzam wysyłać Cię do ogólnie znanych, kiepskich hoteli, tylko do takich, gdzie też mamy pieski i nie narzekamy. Przeważnie są one prowadzone jednoosobowo, a przyjmują 15-20 psów.
Dziś dostałam zdjęcia z hotelu w Obornikach, gdzie psy siedzą w piętrowych klatkach - nie boksach! Klatkach!I jest tam pełno, a miejsc ciągle brakuje.
Musisz zrozumieć, że coś, co nazywa się "hotelem dla psów", to przeważnie przechowalnia. Czasem, niestety, brudny interes. Ale to na pewno nie w Słupicy.

Posted

Witam. Nie wiem jakie warunki mają inne psiaki w innych hotelach i nie wiem jakie macie oczekiwania od takich miejsc wydaje mi się że jeżeli płace za pobyt psa w danym miejscu to oczekuje od ludzi że będzie piesek miał w miare godne warunki nie mówię tu o łożach czy pokojach choć i takie znajdywałam na internecie. Jeżeli chodzi o kwestje tych 15 psiaków to sama P. Magda sie tym chwaliła ja nie chce tu nikogo oczerniać ale wiem co widziałam. Po za tym jeśli chodzi o kwestje kompieli to ok może i nie wszyscy to robią oddając psiaka ale można to było zrobić wcześniej aby pies się nie przeziębił prawda? dobra nie będę się kłuciła o to czy P. Magda spełnia zobowiązania czy nie chciałam tylko aby ktoś obejrzał z fundacji to miejsce jeśli Państwu to odpowiada to Państwa sprawa ja się bardzo cieszę że maja już jest w domu że nie musi tam siedzieć i mam nadzieję że żaden psiak więcej nie trafi w takie miejsce jak to.....

Posted

A, to proszę zajrzeć na ten watek i obejrzeć zdjęcia. Albo na ten drugi, o AlinieS. Albo ten o "pensjonacie" w Dobrocinie.
http://www.dogomania.pl/threads/137914-Dog-ju%C5%BC-u-Kikou.Praktycznie-nie-chodzi-zanik-mi%C4%99%C5%9Bni-jeden-wielki-b%C3%B3l.-Brak-deklaracji/page100
http://www.dogomania.pl/threads/186445-Psy-z-hoteliku-u-Alinys-wsp%C3%B3lna-pomoc-poszkodowanym
Staramy się, jak możemy, żeby pomóc bezdomnym psom. Nie jednemu, prywatnemu, ale kilkudziesięciu. Tak, warunki u Magdy zostały sprawdzone i zapewniam, że nie ma Pani pojęcia, o czym Pani mówi.
Zdarza się, że ludzie robią biznes na przechowywaniu bezdomnych psów, zdarza się za często. Jak np., w Obornikach. Teraz przez kilka nocy cała Dogomania będzie szukała miejsc, dokąd można te biedaki zabrać, przewieźć. Nie dla wszystkich się znajdzie, bo te dobre, bezpieczne, są pełne. I nie mówię o brokatowych kanapach - mówię o warunkach zabezpieczających zdrowie i życie psa oraz jego względny komfort.
Jeśli zna Pani takie miejsca, sprawdzone, nie tylko na oko, to proszę o namiary. Potrzebujemy ok. 20 miejsc za rozsądne pieniądze, bo 40/doba to nie na naszą kieszeń.

Posted

nie będę już z Panią dyskutować na ten temat, jeżeli uwarza Pani, że to odpowiednie miejsce dla psów to Pani sprawa. Mam jednak nadzieję że ktoś TO jeszcze przeczyta i zainteresuje się tym gdzie te psiaki trafiają i może będą bardziej obiektywne niż Pani.

• 8 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

Nie do sciągnięcia napewno i o to w nim chodzi;) Mjaka to pies zaczepno obronny ona zaczepia ja bronie;) tylko wyglądem odstrasza ale i dobrze:) Majka pełni również rolę resocjalizacji ludzi którzy o tej rasie mówią źle :) wszystkim daje się pieścić i pokazuje że nie jest taka straszna na jaką wygląda;) Pozdowienia dla wszystkich:)

• 3 months later...
Posted

Info i pozdrowienia od Majki:)
"Majka ma wkońcu swoje towarzystwo:) razem spią, chodzą na spacery i nie odstępuja się na krok, ciągle muszą być blisko siebie:) Tyson bo tak się nazywa kompan Majki szybko się uczy prawidłowych zachowań od Majki ale i ona uczy się od niego:) np; szczekania na dziwne odgłosy na klatce;) no i co najwarzniejsze i Majka wkońcu przestała być taka poważna i jak zaczną się bawić to końca nie widać:) Mały jest bardzo bojowy i mimo swojego malego wzrostu i wieku jest bardzo odwarzny;) co dodaje
pewności i Majce już się nie boi wszystkiego co nieznajome:)
Pozdrawiamy całą rodzinką i zapraszamy na odwiedziny w wolnym czasie:)"

• 1 year later...
Posted

Mam ważną wiadomość - Maja straciła dom. Dom, po prostu przestał istnieć. Zarówno Tyson, jak Maja trafili tymczasowo do bliższej i dalszej rodziny.
Od kilku dni Maja przebywa w hotelu u Magdy Bartoszewskiej. Na szczęście ostatnie przejścia nie miały wpływu na jej charakter i zachowanie - nadal jest zrównoważonym, spokojnym i dobrze ułożonym psem.
Za zgodą Fundacji Nero Maja przeszła formalnie pod moją opiekę pod egidą Fundacji VIVA.

Nie mogę prawidłowo podlinkować nowego banerka - coś jest nie halo z adresem wątku, chyba? NIEAKTUALNE! Joli_li udała się ta sztuka, za co bardzo dziękuję. Banerek działa!

Posted

Witaj Jolu!
Tak, kruche, nagłe i niespodziewane... Maja jest psem wręcz niepowtarzalnym - potwierdza to jej była właścicielka, która rozstała się z nią z bólem serca.
Bardzo Ci dziękuję za podlinkowanie banerka:) Jeszcze nie rozgryzłam, dlaczego mi nie wyszło.