Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 150
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

I zadziałało:) Od wczoraj Majka w nowym domu w Konstancinie! Akcja była szybka i konkretna, pan przyjechał zaraz po wizycie przed adopcyjnej. Maja przywitała nową rodzinę ciepło, wsiadła z nimi do samochodu..i pojechała.
Pozwolę sobie napisać o czymś niezwykłym. Na pożegnanie Mai w jej DT zebrała się delegacja, ta sama, która witała ją zaraz po przybyciu. Co w tym dziwnego? A to, że delegacja zebrała sie przypadkowo, bez zaproszenia i wcześniejszego umawiania się.
Ciekawe, prawda?

Posted

My również życzymy Majeczce wszystkiego dobrego na nowej drodze :). Jest to wspaniały pies, rozumiał każde moje słowo a ja ją rozumiałam bez słów. Nigdy nie zapomne jej przepraszającego spojrzenia, jak miała problemy po operacji, jak myślała, że na nia nakrzyczę. No i trochę tęsnimy za nią. Będziemy wdzięczni za każdą informację co u Majki słychać.

Majeczkę żegnały wszystkie osoby, które ja przywitały. Jak nowi właściciele po nią przyjechali wszyscy stali w oknie i patrzyli. Ostatnie całkowicie niezapowiedziane osoby przyjechały jak juz sie z Mają żegnaliśmy. Tych dziwnych spraw w przypadku Majki było sporo. A najdziwniejsze -mimo wszystko - jej pojawienie się w moim rozbitym samochodzie. Moja pomoc to odwdzięczenie sie za to - że mi nic się niestało.
Maja jest wogóle psem, który lubi jeździc samochodem, może to dusza jakiegoś kierowcy, podróżnika...

• 2 weeks later...
Posted

Majka została zabrana od nowych właścicieli z Konstancina - nie dopilnowali i juz drugiego dnia wypuścili ją z dzieckiem, prawdopodobnie bez kagańca. Maja przetrzepała skórę kundelkowi, który ja obszczekał przy wejściu do klatki schodowej. Zrobiła się awantura. Ostrzegałyśmy, ze Maja musi być wyprowadzana na smyczy i w kagańcu, obiecano, że będzie z nią zawsze ktoś dorosły. Wyszło, jak wyszło.
Nowy właściciel najpierw zadzwonił, żeby Maję natychmiast zabrać, ale potem, ze jednak chcą ja zatrzymać, ale zabrałyśmy. Majka pojechała do Radomia, do Magdy, która zajmuje sie astami i bullami.
Ocena Magdy jest następująca - Majka jest fantastycznym psem, absolutnie nieagresywnym wobec ludzi, dzieci. Nie przepada za innymi psami i kotami. Poza tym, nie jest mixem - jest czystej rasy red nose. Magda jest w niej zakochana:)

Posted

[quote name='tripti']to się porobiło... a to oznacza, że zostanie już u Magdy z Radomia:)?[/QUOTE]

A skąd...szukamy dla Majki domu!

Posted

Było kretyńskie zapytanie o sunie bullka - pomijam. Ach, to nocne życie...
Magda zauroczona Majką, ale ona nie ma syndromu zbieractwa, a dom ma pełny własnych i tymczasowiczów. Też żałuję.

Posted

Pewnie, że przyjdzie:) Wczoraj rozmawiałam z Magdą. Majka jest piekielnie inteligentna, uczy się, jak burza. Wczoraj bawiła się z sunią amstaffką ( w kagańcu, dla asekuracji)[FONT=MS Shell Dlg 2][/FONT]

Posted

Pewnie, że tęskniła:( "Wygrywała" serenady, jak zostawała sama, ale już, na szczęście, przeszło.
Ziuteczka, gdzie nowe fotki? Te od Magdy? Przesłałam na 100%. Chyba...:cool3:

Posted

[quote name='malibo57']Pewnie, że tęskniła:( "Wygrywała" serenady, jak zostawała sama, ale już, na szczęście, przeszło.
Ziuteczka, gdzie nowe fotki? Te od Magdy? Przesłałam na 100%. Chyba...:cool3:

biedna ta panienka, ale przynajmniej znowu jest w dobrych rekach, a ten jedyny odpowiedzialny właściwy właściciel też ją w końcu wypatrzy.

Jak chcesz to mogę wstawić zdjęcia, mail: psiaki2010@gmail.com

Posted

[quote name='malibo57']
Ziuteczka, gdzie nowe fotki? Te od Magdy? Przesłałam na 100%. Chyba...:cool3:[/QUOTE]

Wysłałaś, wysłałaś...wstawi się rzecz jasna :)

Posted

[quote name='tripti']biedna ta panienka, ale przynajmniej znowu jest w dobrych rekach, a ten jedyny odpowiedzialny właściwy właściciel też ją w końcu wypatrzy.

Jak chcesz to mogę wstawić zdjęcia, mail: psiaki2010@gmail.com
Dzięki, Tripti:) Ziutka już się zameldowała, ale skorzystam przy innej okazji, jeśli pozwolisz?