Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 317
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jutro już wystawa:lookarou:
Przeżywam, bo będzie tam pokazany szczeniak z mojej hodowli:
doberman - Maggiore Lenevento B.C.

Wszystkim którzy jadą na wystawę - życzę CUDOWNEJ pogody:lol:

Posted

Aleb będziesz na tej wystawie??
Moze zerkniesz na tego mojego malucha? Właściciele wystawiają pierwszy raz w zyciu....
Ja nie moge pojechać, bo mam 18 dniowe szczeniaczki :-))

Posted

Frytela napisał(a):
mam nadzieje ze bedzie cudowna, wole slonce niz deszcz, moje psy smierdza i wyglądaja jak straszydla jak sie zmoczą :D

Byłam na Twojej stronie - rzeczywiście Twoje psiaki, deszcz powinny mieć oszczędzony - czego życzę

Posted

[quote name='AnkaW']Agama, Han, Śnieżynko /mam nadzieję że nikogo nie pominęłam :oops: / powodzenia i BIS-ów grzywaczkowych życzę :multi: :multi: :multi:

Niestety Aniu pominęłaś - a gdzie SEN - Germanika. który dzisiaj dostał
kolejne Zw. Mł. i tym samym ukończył Młodzieżowego Champ. Pl. i to w wieku 10-ciu miesięcy. :thumbs: :cool2:

Posted

Alutka jeszcze raz serdecznie Gratuluje :) do zobaczenia w klasie pośredniej bądz otwartej :) a my dalej walczymy o 3 Zw. Mł. do Championatu :)

Gratulacje dla wszystkich wystawiających tych zadowolonych i tych mniej zadowolonych :)

P.S. ja sie bardzo ciesze z kolejnego bardzo ladnego opisu mojego psiaka :)

Posted

panienkabubu napisał(a):
Mam ponad 120 zdjęć z dzisiejszej wystawy, ktoś chętny? :cool3:

Wiesz, jak dozie są to ja bardzooo chętnie :lol: :loveu:

Gratulujemy Wszystkim Bardzo Serdecznie!

Posted

Dogi mam ze dwa, bo akurat obok mnei leżały, jak fociłam Bernardyny - dwa błękitne z Modrego Efektu (tak sobie wymyśliłam, bo tylko jedna Pani miała dwa błękitne dogi według katalogu),

Husky też mam ze dwa, akurat był ścisk przy nich i szukałam jakiś brązowych Husky, bo mojemu tacie bardzo się podobają, no i nie znalazłam, więc poszłam ;-)

Jutro postaram się tutaj wszystko wrzucić

Posted

Mam takie rasy:
Dog Niemiecki
Buldog Angielski
Briard (czarny i płowy)
Doberman
Bernardyn Długowłosy
Bernardyn Krótkowłosy
Foksterier (?)
Bokser (pręgowany i zółty)
Śliniak (nie wiem jak się pisze jego rasę:evil_lol:)
Cziłała długowłosa
York
westie
mastif tybetanski (chyba)
whipety
Akita
Husky
borzoj
chow chow
reklama duluxa czyli taki bialo czarno kudlaty pies (nigdy nie wiem czy to PON czy nie PON :lol:)
Buldog Francuski
Collie
Beagle
Flat
Owczarek Niemiecki
Mam jeszcze kilka ras oprócz tych ale albo nie znam ich nazwy (nie chcę przekręcić), albo zdjecie jest pojedyczne, np. sznaucer sredni w ruchu.
Jutro to zrzuce i wam tutaj wkleje:)

Posted

panienkabubu napisał(a):
Dogi mam ze dwa, bo akurat obok mnei leżały, jak fociłam Bernardyny - dwa błękitne z Modrego Efektu (tak sobie wymyśliłam, bo tylko jedna Pani miała dwa błękitne dogi według katalogu),

Husky też mam ze dwa, akurat był ścisk przy nich i szukałam jakiś brązowych Husky, bo mojemu tacie bardzo się podobają, no i nie znalazłam, więc poszłam ;-)

Jutro postaram się tutaj wszystko wrzucić

Oooo to w takim bedzie Di Maggio i Gianicolo :loveu:

Posted

A myśmy poznały Nugatową :multi:
A nasze piesy przywiozły;
Bassco - CWC i NDPwR:cool3:
Arabellka - CWC,NDSwR,BOB,BOG II :multi:

Pogoda była super,tylko pan konferansjer w pewnym momencie ,że tak powiem, przestał nadawać się do użytku...:evil_lol:dawno takich głupot nie słyszałam - kto był,ten wiem o czym mówię :evil_lol:

Posted

Cześć. My już dotarliśmy do domu.

Agama, Han, Śnieżynka i tatuś Śnieżynki - dziękuję za przemiłe towarzystwo i strasznie się cieszę, że mogłam Was poznać. Mam nadzieję, że Wasze psiaki zgarnęły wszystko:loveu: . Przyznam, że zakochałam się w nich bez pamięci - są przecudne !!!! I teraz spać nie będę mogła:placz:

Nasza podróż nie obyła się jednak bez tragicznego wypadku na krakowskim peronie............. Krakowskie perony są strasznie oddalone od schodów pociągu i mój pies podczas wsiadania wpadł między schody pociągu a peron:placz: . Wprawdzie go nie puściłam a dobrzy ludzie pomogli mi go wydostać i włożyć do pociągu - dzięki czemu jedynie był zawieszony i nie wpadł całkiem pod pociąg - ale strasznie się potłukł. Do domu nie doszedł, prawie się przewrócił w połowie drogi, musieliśmy wracać taxi. Ledwo stoi na łapach, a żebra też są potłuczone. Smaruję go czym się da, ale jutrzejszy ranek pokaże jak to się skończy. Na razie tylko łokieć jest opuchnięty i mam nadzieję, że nie zbierze się w nim płyn...

Jednak kończąc pozytywnym akcentem - strasznie żałuję, że zakopiańska wystawa była moją pierwszą:shake: . Organizacja wspaniała, organizatorzy przesympatyczni, a muzyka i przyśpiewki, ehhh.........:loveu: Tylko piffka było mi brak, a tak chciałam uczcić sobie nasze dzisiejsze zwycięzstwo:mad:

No i gratulki dla wszystkich wygranych!!!!

Ale ja tam jeszcze wrócę.....:cool3:

Posted

Boziu ,Juta oby nic powaznego sie nie stalo dziewczynce-ona taka KOCHANA I GRZECZNA-trzymam kciuki
ciesze ,sie bardzo ,ze Ciebie poznalam:multi:
MALA Kiki CWC i NDSwR

Posted

Śnieżynka napisał(a):
Alutka jeszcze raz serdecznie Gratuluje :) do zobaczenia w klasie pośredniej bądz otwartej :) a my dalej walczymy o 3 Zw. Mł. do Championatu :)

Gratulacje dla wszystkich wystawiających tych zadowolonych i tych mniej zadowolonych :)

P.S. ja sie bardzo ciesze z kolejnego bardzo ladnego opisu mojego psiaka :)

Snieżynko !dziękuję . Masz bardzo ładnego pieska zrobisz bez problemów.
Tydzień póżniej czy tydzień wcześniej, coż to za różnica ? Powodzenia.

Posted

Kokos w pięknym stylu pokazał jak sie nie wystawiac ;) wiec dostał WO i stanął na II lokacie xD ;)

Frytka ona przynajmniej jakos sie pokazała - dosk, lok I, NDSwR, CWC ;)

~~~~~~~~

GRATULACJE DLA WSZYSTKICH ;)

Posted

Alutka napisał(a):
Snieżynko !dziękuję . Masz bardzo ładnego pieska zrobisz bez problemów.
Tydzień póżniej czy tydzień wcześniej, coż to za różnica ? Powodzenia.

Ja tam z jednej strony się cieszę że to się tak przesuwa, bo ja się naucze go lepiej naprzyszłość pokazywać, a psiak z wystawy na wstawe coraz bardziej to lubi. Jak na początku skakał po mnie i bał sie psiaków tak teraz chętnie się do nich garnie i już nawet w ringu piłka go interesuje :) o czym wcześniej mogłam zapomnieć. A przynajmniej rodzicom moge powiedzieć jade na następna bo zamierzonego planu nie zrobiliśmy, a psiak tego wart :)

Pozdrawiam:)

Guest Reyes
Posted

Chyba nie ja jedna byłam światkiem dość sporej awantury pod ringiem P. Opary(sędziny jeszcze nie było) . Babka szła sobie z jamnikiem na kolcach i kijem w drugiej ręce ( takiego bata to ja i na "najukochańsze" koniczki na których jeździłam nie miałam).
Wywiązała się wielka awantura, babka krzyczała się z organizatorką przez 20m. i co? Widziałam wyraźnie że została i tak oceniona!
Teraz czy oddział nie jest w stanie czy nie chcę podjąć kroków w celu dyskwalifikacji w.w. ?