Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a jak w Zakopcu sytuacja z kagańcami na terenie miasta? obowiazkowe?
Jak odnosi sie straż miejska to psów na smyczy bez kagańca?

bo moja to jeszcze szczenię, rośnie więc kagańca jeszcze nie kupiłam.

• Replies 317
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Proponuję w sobotę o 12,00 na górnej Równi Krupowej. Tam jest sporo miejsca i można psy wybiegać. Poza tym łatwo trafić (każdy pokaże).

Co do kagańców to jak pies jest na smyczy to raczej sie nikt nie czepia.

Jeśli chodzi o noclegi to niestety koło mnie jest niedrogi hotel ale już wszystko zajęte. W Zakopanem na wakacje noclegi trzeba rezerwować wcześniej. Ale jest pełno kwater (stoję ludzie z tabliczkami po drodze i koło dworca i oferują kwatery) i przyjmują często z psami. Tylko na Olczy nie szukajcie bo tam straszna dzicz i siekiery latają.

Posted

warg2003warg napisał(a):
Termin zgłoszeń przedłużony do 27 lipca, a co z terminem płatności ? Też przedłużony ?

nie do 27 lipca tylko do 23 lipca :) tak oplata 70 zloty wczoraj dzwonilam i pytalam

Posted

Han Sharn napisał(a):
Proponuję w sobotę o 12,00 na górnej Równi Krupowej. Tam jest sporo miejsca i można psy wybiegać. Poza tym łatwo trafić (każdy pokaże).

Co do kagańców to jak pies jest na smyczy to raczej sie nikt nie czepia.

Jeśli chodzi o noclegi to niestety koło mnie jest niedrogi hotel ale już wszystko zajęte. W Zakopanem na wakacje noclegi trzeba rezerwować wcześniej. Ale jest pełno kwater (stoję ludzie z tabliczkami po drodze i koło dworca i oferują kwatery) i przyjmują często z psami. Tylko na Olczy nie szukajcie bo tam straszna dzicz i siekiery latają.

ejj nie ... prosze nie w sobote o tak wczesnej godzinie :)

ja nie zdaze dojechac :) ja dopiero z Łodzi wyjezdzam w sobote to zanim dojade to pewnie najwczesniej bedzie cos ok 10 a zanim sie ochlone odpoczne to nie chce z psem tak z wywieszonym jezorem leciec :)

zrobmy spotkanie jakos tak bardziej po poludniu .. bedzie chlodniej... a potem sie kazdy rozejdzie i bedzie sobie psa przygotowywal :)

Posted

Hmm... to może o 15 albo 16 w miejscu podanym przez Han Sharn?

Kurcze ja Jurę będę musiała wykąpać przed wyjazdem na wakacje czyli 4 dni przed wystawą :shake: . Bo wątpię, żebym miała jak wykąpać ją tam na miejscu.

Posted

a ja mam pytanie gdzie jest rownia Krupowa bo gdzie Krupówki to wiem ale równia krupowa nie wiem gdzie jest :) a moze gdzies pod skocznia :) tam jest nieco terenu do biegania albo kolo jaszurówki ( tylko ze tam jezdnia i moze byc niebezpiecznie) albo moze gdzies w kierunku na Chałupe Sabały tam są pola ( tylko zeby nas górale z grabiami nie pogonili) :)

Posted

Jak pójdziesz w góre Krupówkami,to dojdziesz do miejsca,gdzie kończy się deptak i dochodzi sie do ulicy z normalnym ruchem samochodowym.Po lewej,za jezdnią będzie łąka ,czyli Równia Krupowa.
Jeśli coś nieprecyzyjnie napisałam,to na pewno Han Sharn mnie poprawi ;-)

Posted

Najłatwiej tak. Idziesz od dworca PKS w stronę Krupówek (kto nie wie gdzie Krupówki:evil_lol:), po prawej mijasz Najpaskudniejszy budynek Zakopanego pt. Urząd Miasta następnie spoglądasz w lewo i widzisz Giewont i górną Równię Krupową a w prawo dolną. Jasne.
Od Tetmajera to nie powiem bo nie pamiętam gdzie jest Tetmajera.

Co do Skoczni to tam ludzi kupa i wszystko pozagradzane przez góroli. Nie polecam.

A Jaszczurówka daleko.

Posted

Juta napisał(a):
Han Sharn, jak rozumiem jesteś "miejscowa"? :loveu:
Cóż ja będę jechała pociagiem. Może masz numer do miejscowego Radio Taxi?

Jestem (niestety:-() miejscowa.
O której przyjeżdża Twój pociąg? Nie mam numeru ale taxi stoją dosłownie parę kroków od dworca, mijasz dworzec PKS i już jest postój. Jakbyś była rano jakoś to bym Cię mogła zabrać.

Posted

filonek_bezogonek napisał(a):
kurde co ja sie martwi ... koniec jezyka za przewodnika ... i sie dowiem gdzie jest rownia krupowa :)

Nic się nie martw , Zakopane to straszna dziura i naprawdę na równie trudniej jest nie trafić niż trafić. Idąc w dworca do Krupówek mijasz równie.

Posted

Han Sharn napisał(a):
Jestem (niestety:-() miejscowa.
O której przyjeżdża Twój pociąg? Nie mam numeru ale taxi stoją dosłownie parę kroków od dworca, mijasz dworzec PKS i już jest postój. Jakbyś była rano jakoś to bym Cię mogła zabrać.

Słuchaj, na pewno będę rano. :lol: Bo będę jechała nocnym pociągiem. W Zakopanem będzie koło 8, tak myślę. Tylko czy teren wystawy jest daleko od dworca PKP??? Czy na piechotę długo musiałabym iść? Nie chcę Cię fatygować:roll: . A to, że miejscowa to wspaniale!!! Zazdroszczę, pod warunkiem, że nie mieszkasz tuż przy trasie "turystycznej".:cool3:

Posted

Juta napisał(a):
Słuchaj, na pewno będę rano. :lol: Bo będę jechała nocnym pociągiem. W Zakopanem będzie koło 8, tak myślę. Tylko czy teren wystawy jest daleko od dworca PKP??? Czy na piechotę długo musiałabym iść? Nie chcę Cię fatygować:roll: . A to, że miejscowa to wspaniale!!! Zazdroszczę, pod warunkiem, że nie mieszkasz tuż przy trasie "turystycznej".:cool3:

Ja na wystawę jadę koło dworca (Zakopiec to naprawdę grajdoł) i z przyjemnością Cię zabiorę po drodze pod warunkiem, że nie wstydzisz się wsiąść do maluszka by tylko tym dysponuję. :evil_lol:

A na wystawę z dworca jest może 15-20 minut spacerkiem.

Jakbyś była miejscowa to byś wiedziała, że nie ma czego zazdrościć. We wtorek na Olczy zaparkowałam autko za blisko chałupy jakiegoś górola i wybił mi szybę. Musiałam jechać na Policję. To jest dzicz. :mad:

Posted

Han Sharn napisał(a):
Ja na wystawę jadę koło dworca (Zakopiec to naprawdę grajdoł) i z przyjemnością Cię zabiorę po drodze pod warunkiem, że nie wstydzisz się wsiąść do maluszka by tylko tym dysponuję. :evil_lol:

A na wystawę z dworca jest może 15-20 minut spacerkiem.

Jakbyś była miejscowa to byś wiedziała, że nie ma czego zazdrościć. We wtorek na Olczy zaparkowałam autko za blisko chałupy jakiegoś górola i wybił mi szybę. Musiałam jechać na Policję. To jest dzicz. :mad:

O matko!!!!! Współczuję:-(
W takim razie dam Ci znać tuż przed wyjazdem:loveu: