gonpak Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 a jak w Zakopcu sytuacja z kagańcami na terenie miasta? obowiazkowe? Jak odnosi sie straż miejska to psów na smyczy bez kagańca? bo moja to jeszcze szczenię, rośnie więc kagańca jeszcze nie kupiłam. Quote
Paulina87 Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 Super widzę, że szykuje się niezła ekipa na spacerek. Więc ustalamy, że sobota przed wystawą jeszcze tylko trzeba wymyślić godzinę i miejsce spotkania. Quote
Light of Shin-Ra Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 Proponuję w sobotę o 12,00 na górnej Równi Krupowej. Tam jest sporo miejsca i można psy wybiegać. Poza tym łatwo trafić (każdy pokaże). Co do kagańców to jak pies jest na smyczy to raczej sie nikt nie czepia. Jeśli chodzi o noclegi to niestety koło mnie jest niedrogi hotel ale już wszystko zajęte. W Zakopanem na wakacje noclegi trzeba rezerwować wcześniej. Ale jest pełno kwater (stoję ludzie z tabliczkami po drodze i koło dworca i oferują kwatery) i przyjmują często z psami. Tylko na Olczy nie szukajcie bo tam straszna dzicz i siekiery latają. Quote
Paulina87 Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 Czy o 12 nie będzie za gorąco? W sumie to ktoś wie jaka pogoda zapowiada się na wystawę? Upały? Quote
warg2003warg Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 Termin zgłoszeń przedłużony do 27 lipca, a co z terminem płatności ? Też przedłużony ? Quote
Paulina87 Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 skoro termin zgłoszeń przedłużony to i termin płatności przedłużony. Quote
Śnieżynka Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 warg2003warg napisał(a):Termin zgłoszeń przedłużony do 27 lipca, a co z terminem płatności ? Też przedłużony ? nie do 27 lipca tylko do 23 lipca :) tak oplata 70 zloty wczoraj dzwonilam i pytalam Quote
filonek_bezogonek Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 a wiadomo kiedy wstawią stawke ? skoro przedluzyli termin to pewnie niewczesniej jak po 23 :) ale mam nadzieje ze jakos zaraz po :) Quote
filonek_bezogonek Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Han Sharn napisał(a):Proponuję w sobotę o 12,00 na górnej Równi Krupowej. Tam jest sporo miejsca i można psy wybiegać. Poza tym łatwo trafić (każdy pokaże). Co do kagańców to jak pies jest na smyczy to raczej sie nikt nie czepia. Jeśli chodzi o noclegi to niestety koło mnie jest niedrogi hotel ale już wszystko zajęte. W Zakopanem na wakacje noclegi trzeba rezerwować wcześniej. Ale jest pełno kwater (stoję ludzie z tabliczkami po drodze i koło dworca i oferują kwatery) i przyjmują często z psami. Tylko na Olczy nie szukajcie bo tam straszna dzicz i siekiery latają. ejj nie ... prosze nie w sobote o tak wczesnej godzinie :) ja nie zdaze dojechac :) ja dopiero z Łodzi wyjezdzam w sobote to zanim dojade to pewnie najwczesniej bedzie cos ok 10 a zanim sie ochlone odpoczne to nie chce z psem tak z wywieszonym jezorem leciec :) zrobmy spotkanie jakos tak bardziej po poludniu .. bedzie chlodniej... a potem sie kazdy rozejdzie i bedzie sobie psa przygotowywal :) Quote
Paulina87 Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Hmm... to może o 15 albo 16 w miejscu podanym przez Han Sharn? Kurcze ja Jurę będę musiała wykąpać przed wyjazdem na wakacje czyli 4 dni przed wystawą :shake: . Bo wątpię, żebym miała jak wykąpać ją tam na miejscu. Quote
filonek_bezogonek Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 a ja mam pytanie gdzie jest rownia Krupowa bo gdzie Krupówki to wiem ale równia krupowa nie wiem gdzie jest :) a moze gdzies pod skocznia :) tam jest nieco terenu do biegania albo kolo jaszurówki ( tylko ze tam jezdnia i moze byc niebezpiecznie) albo moze gdzies w kierunku na Chałupe Sabały tam są pola ( tylko zeby nas górale z grabiami nie pogonili) :) Quote
cockermanka Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Jak pójdziesz w góre Krupówkami,to dojdziesz do miejsca,gdzie kończy się deptak i dochodzi sie do ulicy z normalnym ruchem samochodowym.Po lewej,za jezdnią będzie łąka ,czyli Równia Krupowa. Jeśli coś nieprecyzyjnie napisałam,to na pewno Han Sharn mnie poprawi ;-) Quote
filonek_bezogonek Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 to jest za przerwy- tetmajera ? czy przed ? Quote
cockermanka Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 filonek_bezogonek napisał(a):to jest za przerwy- tetmajera ? czy przed ? No,teraz,to juz muszę sięgnąć po plan miasta...który mam w domu :evil_lol: Quote
Light of Shin-Ra Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Najłatwiej tak. Idziesz od dworca PKS w stronę Krupówek (kto nie wie gdzie Krupówki:evil_lol:), po prawej mijasz Najpaskudniejszy budynek Zakopanego pt. Urząd Miasta następnie spoglądasz w lewo i widzisz Giewont i górną Równię Krupową a w prawo dolną. Jasne. Od Tetmajera to nie powiem bo nie pamiętam gdzie jest Tetmajera. Co do Skoczni to tam ludzi kupa i wszystko pozagradzane przez góroli. Nie polecam. A Jaszczurówka daleko. Quote
Light of Shin-Ra Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Chyba macie rację, nie wzięłam poprawki na upały. Myślę, że 16 będzie ok. Co do stawki to jak znam mój kochany oddział to raczej nie będzie. Na miejscu za to będzie niespodzianka. Quote
Juta Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Han Sharn, jak rozumiem jesteś "miejscowa"? :loveu: Cóż ja będę jechała pociagiem. Może masz numer do miejscowego Radio Taxi? Quote
Paulina87 Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Jaka niespodzianka? :razz: Mam nadzieję, że trafię na tą równię całą :evil_lol: No myślę, że godzina 16 będzie odpowiednia Quote
filonek_bezogonek Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 kurde co ja sie martwi ... koniec jezyka za przewodnika ... i sie dowiem gdzie jest rownia krupowa :) Quote
Light of Shin-Ra Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Juta napisał(a):Han Sharn, jak rozumiem jesteś "miejscowa"? :loveu: Cóż ja będę jechała pociagiem. Może masz numer do miejscowego Radio Taxi? Jestem (niestety:-() miejscowa. O której przyjeżdża Twój pociąg? Nie mam numeru ale taxi stoją dosłownie parę kroków od dworca, mijasz dworzec PKS i już jest postój. Jakbyś była rano jakoś to bym Cię mogła zabrać. Quote
Light of Shin-Ra Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 filonek_bezogonek napisał(a):kurde co ja sie martwi ... koniec jezyka za przewodnika ... i sie dowiem gdzie jest rownia krupowa :) Nic się nie martw , Zakopane to straszna dziura i naprawdę na równie trudniej jest nie trafić niż trafić. Idąc w dworca do Krupówek mijasz równie. Quote
Juta Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Han Sharn napisał(a):Jestem (niestety:-() miejscowa. O której przyjeżdża Twój pociąg? Nie mam numeru ale taxi stoją dosłownie parę kroków od dworca, mijasz dworzec PKS i już jest postój. Jakbyś była rano jakoś to bym Cię mogła zabrać. Słuchaj, na pewno będę rano. :lol: Bo będę jechała nocnym pociągiem. W Zakopanem będzie koło 8, tak myślę. Tylko czy teren wystawy jest daleko od dworca PKP??? Czy na piechotę długo musiałabym iść? Nie chcę Cię fatygować:roll: . A to, że miejscowa to wspaniale!!! Zazdroszczę, pod warunkiem, że nie mieszkasz tuż przy trasie "turystycznej".:cool3: Quote
Light of Shin-Ra Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Juta napisał(a):Słuchaj, na pewno będę rano. :lol: Bo będę jechała nocnym pociągiem. W Zakopanem będzie koło 8, tak myślę. Tylko czy teren wystawy jest daleko od dworca PKP??? Czy na piechotę długo musiałabym iść? Nie chcę Cię fatygować:roll: . A to, że miejscowa to wspaniale!!! Zazdroszczę, pod warunkiem, że nie mieszkasz tuż przy trasie "turystycznej".:cool3: Ja na wystawę jadę koło dworca (Zakopiec to naprawdę grajdoł) i z przyjemnością Cię zabiorę po drodze pod warunkiem, że nie wstydzisz się wsiąść do maluszka by tylko tym dysponuję. :evil_lol: A na wystawę z dworca jest może 15-20 minut spacerkiem. Jakbyś była miejscowa to byś wiedziała, że nie ma czego zazdrościć. We wtorek na Olczy zaparkowałam autko za blisko chałupy jakiegoś górola i wybił mi szybę. Musiałam jechać na Policję. To jest dzicz. :mad: Quote
Juta Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Han Sharn napisał(a):Ja na wystawę jadę koło dworca (Zakopiec to naprawdę grajdoł) i z przyjemnością Cię zabiorę po drodze pod warunkiem, że nie wstydzisz się wsiąść do maluszka by tylko tym dysponuję. :evil_lol: A na wystawę z dworca jest może 15-20 minut spacerkiem. Jakbyś była miejscowa to byś wiedziała, że nie ma czego zazdrościć. We wtorek na Olczy zaparkowałam autko za blisko chałupy jakiegoś górola i wybił mi szybę. Musiałam jechać na Policję. To jest dzicz. :mad: O matko!!!!! Współczuję:-( W takim razie dam Ci znać tuż przed wyjazdem:loveu: Quote
d_orka Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 My też się piszemy na spotkanko na Równi:cool3: Quote
Recommended Posts