Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Asia & Ginger']Takie podejście mi się podoba. :thumbs:

Gingerka już wyściskana z całych sił, ledwo żyje. :evil_lol:

Asiu ja Ci mówilam, ze albo suczka wysterylizowana, albo piesek kastrat, i to nie ma wzgłędu na umowe..
Poprostu chcę jak najlepiej, ale czy w wieku 1,3 można spokojnie wykasrować malucha?
Kurcze boję sie trochę tego.. On mimo tygodniowego leczenia, ma problemy ze wzrokiem... Czasami dziwnie oddycha.. Może to moję wyobrażenia..

• Replies 6.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='dogg']Asiu ja Ci mówilam, ze albo suczka wysterylizowana, albo piesek kastrat, i to nie ma wzgłędu na umowe..
Poprostu chcę jak najlepiej, ale czy w wieku 1,3 można spokojnie wykasrować malucha? Kurcze boję sie trochę tego.. On mimo tygodniowego leczenia, ma problemy ze wzrokiem... Czasami dziwnie oddycha.. Może to moję wyobrażenia..
Już nie taki maluch, to dorosły psiak. :cool3:
Jak chcesz, to możesz poczekać do marca na Akcję Tterylizacji, wtedy zabiegi są przeprowadzane znacznie taniej. :cool3:
Zabieg jest przeprowadzany pod narkozą i pies powinien być wcześniej przebadany (serce), moźna zrobić badanie krwi.

Jakie to Balto ma znowu problemy ze wzokiem i co nie tak z jego oddychaniem? :roll:

Posted

BobowitaMW napisał(a):
Ależ Gingerka ma długi jęzor! :lol: :eviltong:
Śliczne zdjęcia! :loveu:

Dziękujemy. :p :multi:

Acha, jutro wyjeżdżam do rodzinki i wracam w piątek. :p
Gingerka już ostrzyżona, ale fotek jeszcze nie zrobiłam, będą po powrocie. :eviltong: ;)

Posted

Asia & Ginger napisał(a):

Acha, jutro wyjeżdżam do rodzinki i wracam w piątek. :p
Gingerka już ostrzyżona, ale fotek jeszcze nie zrobiłam, będą po powrocie. :eviltong: ;)
Miłego pobytu! :hand: duzo fotek ma być jak wrócisz :eviltong:

Posted

Już nie taki maluch, to dorosły psiak. :cool3:
Jak chcesz, to możesz poczekać do marca na Akcję Tterylizacji, wtedy zabiegi są przeprowadzane znacznie taniej. :cool3:
Zabieg jest przeprowadzany pod narkozą i pies powinien być wcześniej przebadany (serce), moźna zrobić badanie krwi.

Jakie to Balto ma znowu problemy ze wzokiem i co nie tak z jego oddychaniem? :roll:

Ze wzrokiem.. Ma jakoś dziwnie zaćmione oczy.. I jego zachowanie, czasami jest dziwne np: na dworzu, musiałabym tu długo opisywać, ale moim zdaniem jest cos nie tak ze wzrokiem.. A oddychanie.. Lezy sobie, a nagle zaczyna tak moćno oddychać, tak jakby brał największy oddech jaki może i nagle tak szybko wypuszcza powietrze.. Myślalam, że tak ma po spacerku, zmęcznie wiadomo.. Ale nawet jak jest np:4 godz po spacerku, robi tak.. Takie oddechy trwają jakieś 40 minut.. Nie wiem, czy sobie to wyolbrzymiam, ale wydaje mi się, że jest coś nie tak.. :shake::cool1:

Posted

[quote name='Estera']Miłego pobytu! :hand: duzo fotek ma być jak wrócisz :eviltong:
Teraz z kolei rodzinka jest u nas i nie mam za bardzo czasu na robienie i wstawianie fotek, musicie cierpliwie poczekać. ;)

[quote name='Anka_ZG']Udanego odpoczynku Asiu!!wracaj do nas z dużą porcją foteczek:)
Wróciłam, ale na fotki jeszcze trzeba będzie poczekać. ;)

[quote name='dogg']Ze wzrokiem.. Ma jakoś dziwnie zaćmione oczy.. I jego zachowanie, czasami jest dziwne np: na dworzu, musiałabym tu długo opisywać, ale moim zdaniem jest cos nie tak ze wzrokiem.. A oddychanie.. Lezy sobie, a nagle zaczyna tak moćno oddychać, tak jakby brał największy oddech jaki może i nagle tak szybko wypuszcza powietrze.. Myślalam, że tak ma po spacerku, zmęcznie wiadomo.. Ale nawet jak jest np:4 godz po spacerku, robi tak.. Takie oddechy trwają jakieś 40 minut.. Nie wiem, czy sobie to wyolbrzymiam, ale wydaje mi się, że jest coś nie tak.. :shake::cool1:
To może wybierz się do weta z tymi oczkami, albo zapytaj przy okazji wizyty, szczepienia, czy badań.
A jeśli chodzi o oddychanie, to nie wiem czy dobrze mi się kojarzy, ale może to przez sen Balto tak robi? Gingerka ma tak czasami, że śpi i nagle zaczyna tak dziwnie oddychać, tak szybko i jeszcze przy tym popiskuje, jakby coś jej się śniło, może to to? :roll:

[quote name='moniska']http://i36.tinypic.com/33csoqg.jpg
fotogieniczna ta moja niunia :loveu::eviltong:
:cool3: :loveu: :evil_lol:

[quote name='pusia2405']http://i38.tinypic.com/e7b71j.jpg
Ale z niej śliczna modelka;) i ten różowy języczek...

Posted

Hej Asiołku, wczoraj poszła do Ciebie kartka z pozdrowieniami dla wszystkich vipów

Tak w ogóle to dlaczego tutaj zdjęć nie widzę:mad:

Mnie nie ma i już tu tak pusto

Buziaki dla was z mokrej Holandii :loveu:
No a jutro na chocolatecity :eviltong:

Posted

Teraz z kolei rodzinka jest u nas i nie mam za bardzo czasu na robienie i wstawianie fotek, musicie cierpliwie poczekać. ;)

Wróciłam, ale na fotki jeszcze trzeba będzie poczekać. ;)

To może wybierz się do weta z tymi oczkami, albo zapytaj przy okazji wizyty, szczepienia, czy badań.
A jeśli chodzi o oddychanie, to nie wiem czy dobrze mi się kojarzy, ale może to przez sen Balto tak robi? Gingerka ma tak czasami, że śpi i nagle zaczyna tak dziwnie oddychać, tak szybko i jeszcze przy tym popiskuje, jakby coś jej się śniło, może to to? :roll:

:cool3: :loveu: :evil_lol:

W sumie byłam u weta, powiedział, że niby jest wszystko Ok, od 3 dni przemywam mu oczka rumiankiem i jest ogromna poprawa :multi:
Asiu, i tak jak mówisz, Balto "tak dziwnie oddycha" właśnie wtedy gdy juz uśnie :cool3: Więc chyba, nie mam się czym martwić.. :multi:

Posted

spoko-loko poczekamy :diabloti:

Posted

Patikujek napisał(a):
Hej Asiołku, wczoraj poszła do Ciebie kartka z pozdrowieniami dla wszystkich vipów

Tak w ogóle to dlaczego tutaj zdjęć nie widzę:mad:

Mnie nie ma i już tu tak pusto

Buziaki dla was z mokrej Holandii :loveu:
No a jutro na chocolatecity :eviltong:

No widzisz Pati, co to się porobiło, jak nam stąd uciekłaś... :placz: :evil_lol:
Mokre buziolki ode mnie i Dzińdziolki. :eviltong: :cool3: :loveu:

dogg napisał(a):
W sumie byłam u weta, powiedział, że niby jest wszystko Ok, od 3 dni przemywam mu oczka rumiankiem i jest ogromna poprawa :multi:
Asiu, i tak jak mówisz, Balto "tak dziwnie oddycha" właśnie wtedy gdy juz uśnie :cool3: Więc chyba, nie mam się czym martwić.. :multi:

No to super, że wszystko wraca do normy. :multi:
A na oczka możesz kupić w aptece świetlik. :cool3:

anetta napisał(a):
Hej rudzielce.

Pogoń fantastyczna :loveu::crazyeye:

Hej uszate! :multi:

Estera napisał(a):
spoko-loko poczekamy :diabloti:

Anka_ZG napisał(a):
pewnie, ze poczekamy na foteczki;)

To super! :p
Wasza cierpliwość zostanie nagrodzona. :cool3:

Posted

Tengusia napisał(a):
jestem tu codziennie ale ze dawno sie nie ujawnialam wiec dzisiaj nadszedl ten dzien kiedy mowie dobry wieczor :grins:

Dobry wieczór. :p
Dziękujemy, że zaglądacie. :multi:
My też zaglądamy, ale nie zawsze się ujawniamy. :oops:

Posted

KaRa_ napisał(a):
A Ty gdzie się pałętasz?? :cool3:
Niedługo wystawa:evil_lol: już zarezerwowałam miejscówkę tam gdzie wtedy na jedzenie z mc donalda:diabloti:

Pałętam się to tu, to tam. :evil_lol:
A no to super, że miejsce zarazerwowane :multi:, bo przed samą wystawą, to już by nie było szans. :shake: :diabloti:

Posted

KaRa_ napisał(a):
A Ty gdzie się pałętasz?? :cool3:
Niedługo wystawa:evil_lol: już zarezerwowałam miejscówkę tam gdzie wtedy na jedzenie z mc donalda:diabloti:
a dla mnie też miejsce się znajdzie? :-(

Posted

Estera napisał(a):
a dla mnie też miejsce się znajdzie? :-(

Coś tam się znajdzie... na podłodze. :eviltong:

piciminikas napisał(a):
:cool3: jak tam Gringerka? masz już zdjęcia jak jest ostrzyzona?

Mam tylko fotki ostrzyżonego łepka i uszek, a reszta jeszcze nie była zrobiona. Później nie miałam kiedy robić fotek i trochę mi się nie chciało. :oops: :eviltong: