Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mokry spaniel = szczęśliwy spaniel.
Mokry, brudny spaniel = spaniel w niebie.
:loveu::loveu::loveu:

Śliczne Gigerka.

A pana Diuka, co minę zrobił świetną, o ile się nie mylę, znam z obozu. :cool3:

Posted

[quote name='Cheritka']Ale super foto relacja,
i jak was dużo :loveu::loveu:
A jasne, że dużo, było chyba ze 46 osób i 32 psy. :cool3:

[quote name='piciminikas']To faktycznie mieliście tam super z taką ilością psów :evil_lol:

http://i35.tinypic.com/5uipuo.jpg błotniak :evil_lol:
Jak zawsze. :evil_lol:

[quote name='magda_drakkar']Gingerka na żywo jest prześliczna:loveu::loveu::loveu:
Dziękujemy bardzo za komplementa. :p

[quote name='BobowitaMW']Mokry spaniel = szczęśliwy spaniel.
Mokry, brudny spaniel = spaniel w niebie.
:loveu::loveu::loveu:

Śliczne Gigerka.

A pana Diuka, co minę zrobił świetną, o ile się nie mylę, znam z obozu. :cool3:
Tak, tak, to właśnie ten szalony Djuczek. :evil_lol:

Posted

Torzysława napisał(a):
Ohhh! I jak tam bawiłaś się na obozie!?
Ja jak zawsze opóźniona z lekka!
ale po zdjęciach widzę, że było uroczo! Super błotniak i inne dzieci lasu!!
:loveu::loveu:

Powiem tylko, że było super!!! Słit słitaśnie! :loveu:
Wkrótce mam nadzieję zrobimy jakiś mini zlocik, coby powspominać. :evil_lol:

Posted

http://i37.tinypic.com/vhum8w.jpg Czy to tylko moje wrażenie czy na tym zdjęciu widać, że Gringerka też ma coś z oczkami?
Nie wiesz co to może być? Bo Rice tak samo sie robi ... Byłam u weta, ale powiedział, że pewnie jakaś alergia i nic się nie poradzi:angryy: ... Ale ostatnio jakoś straciłam do niego zaufanie, nie wierze, że tak MUSI być ...

Posted

[quote name='Helga&Ares']ale fajnie musiało być na zlocie:loveu:
Było zajefajnie, słitfajnie. :multi: :evil_lol:
Szkoda, że już po... :placz:

[quote name='piciminikas']http://i37.tinypic.com/vhum8w.jpg Czy to tylko moje wrażenie czy na tym zdjęciu widać, że Gringerka też ma coś z oczkami?
Nie wiesz co to może być? Bo Rice tak samo sie robi ... Byłam u weta, ale powiedział, że pewnie jakaś alergia i nic się nie poradzi:angryy: ... Ale ostatnio jakoś straciłam do niego zaufanie, nie wierze, że tak MUSI być ...
Gingerka ma wszystko w porządku z oczkami, tylko tu jej widać trzecią powiekę. Jeśli czujesz, że coś jednak jest nie tak z oczkami Riki, to idź do innego weta. To może być jakieś zapalenie, albo rzeczywiście alergia, a może jej coś po prostu oczka podrażniło (np. piasek). :roll:

Posted

Hej Asiu, danwo nas nie było <wstyd mi> ale juz jestem:) zdjecia ze zlotu super:) Gingerka widać szczesliwa bardzo była:)
A co do tej trzeciej powieki, to Spajkus swego czasu miał to samo:razz: a moze ona akurat była krotko po pływaniu ze takie oczki czerwone miała?Bo spajkus ma tak np jak poplywa, ale do wieczorka przechodzi, tylko przemyje oczka i znika:)

Posted

Anka_ZG napisał(a):
Hej Asiu, danwo nas nie było <wstyd mi> ale juz jestem:) zdjecia ze zlotu super:) Gingerka widać szczesliwa bardzo była:)
A co do tej trzeciej powieki, to Spajkus swego czasu miał to samo:razz: a moze ona akurat była krotko po pływaniu ze takie oczki czerwone miała?Bo spajkus ma tak np jak poplywa, ale do wieczorka przechodzi, tylko przemyje oczka i znika:)

Witaj Aniu po długiej nieobecności. :multi:

piciminikas napisał(a):
a czym przemywasz?

Świetlikiem można przemywać (do kupienia w aptece) lub specjalnym płynem do oczków. ;) Mozna też użyć krople Visine na zaczerwienione oczy. ;)

Posted

[quote name='piciminikas']a czym przemywasz?

ja mam bodajrze taki płyn do przemywania oczek:
http://allegro.pl/item414647571_dr_seidl_do_przemywania_oczu_kota_psa_wroclaw.html

przemywam spajkusiowi nim codziennie wieczorem i nic mu sie nie dzieje z oczkami, a był czas ze zanim zaczełam go stosować, to miał takie straszne ropki i zaczerwienione wiecznie oczy. Teraz mamy juz 3 buteleczke i ejstesmy zadowoleni:)

Ale tak jak Asia napisała, herbatka świetlikowa też jest dobra, jak nam się kończy płyn, a akurat nie zdarzyłam kupić kolejnej buteleczki, to wtedy świetlikiem przemywam.
zreszta ten płyn, tkóry ci pokazałm też jest na herbacie świetlikowej;)
polecam, kolezanka co ma beagle sprobowała i tez jest bardzo zadowolona:)

Posted

[quote name='Anka_ZG']ja mam bodajrze taki płyn do przemywania oczek:
http://allegro.pl/item414647571_dr_seidl_do_przemywania_oczu_kota_psa_wroclaw.html

przemywam spajkusiowi nim codziennie wieczorem i nic mu sie nie dzieje z oczkami, a był czas ze zanim zaczełam go stosować, to miał takie straszne ropki i zaczerwienione wiecznie oczy. Teraz mamy juz 3 buteleczke i ejstesmy zadowoleni:)

Ale tak jak Asia napisała, herbatka świetlikowa też jest dobra, jak nam się kończy płyn, a akurat nie zdarzyłam kupić kolejnej buteleczki, to wtedy świetlikiem przemywam.
Ja się tak całkiem nie znam, ale czy to normalne, żeby zakraplać psu oczy codziennie bez widocznej potrzeby? Jeśli nic mu nie jest, to takie profilaktyczne zakraplanie nie ma raczej sensu. :roll: No chyba, że Spajkuś ma cały czas czerwone, ale w takim wypadku, trzeba by szukać przyczyny.

[quote name='madziorna']My z Fieścinką też używamy tego płynu. Dobry jest i niedrogi.
Witajcie Fieścinki! :multi:

Posted

[quote name='Anka_ZG']ja mam bodajrze taki płyn do przemywania oczek:

Świetlikiem można przemywać (do kupienia w aptece) lub specjalnym płynem do oczków. Mozna też użyć krople Visine na zaczerwienione oczy.

Dzieki wielkie za informację, kupię narazię tą herbatę, bo wątpie by w moim mieście był ten płyn a na przesyłke trzeba zwykle trochę poczekać.
A tą herbatką to spażoną wodą, czy bezpośrednio mokrą torebką herbaty przemywać? Trzeba się szybko brać za to do roboty, bo Rika ma strasznie czerwone oczka i cały czas ropieją oraz lecą jej łeski ...
Dzięki za pomoc, jesteście SUPER:multi:

Posted

piciminikas napisał(a):
Dzieki wielkie za informację, kupię narazię tą herbatę, bo wątpie by w moim mieście był ten płyn a na przesyłke trzeba zwykle trochę poczekać.
A tą herbatką to spażoną wodą, czy bezpośrednio mokrą torebką herbaty przemywać? Trzeba się szybko brać za to do roboty, bo Rika ma strasznie czerwone oczka i cały czas ropieją oraz lecą jej łeski ...
Dzięki za pomoc, jesteście SUPER:multi:

To nie herbatką się przemywa (chocią herbatką może też można), a płynem ze świetlikiem, do kupienia w zwykłej aptece. Dla ludzi ten płyn się też stosuje. ;)

Posted

Komar, KaRa, Rose i Olek z kubeczkiem magicznego napoju. :cool3:

Spójrzcie tylko jak mu się humor od razu poprawił. :cool3: :loveu:

Zuzka autystyk. :loveu:

Słitaśny Oluś ze swoją równie słitaśną cziłką nierodowodową jedenastą z miotu. :cool3: :loveu:

Spacerek po pomidorki. :evil_lol: