Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

http://i23.tinypic.com/200qv6e.jpg

Ale cudne zdjęcie :loveu: zakochałam się w spanielakch :loveu: Kiedyś napewno adoptuje jakąś spanelkową bidulke ze schroniska bo niestety nie brakuje tam tej rasy :-(

Asiu mam jedno pytanie czy spanielki bardzo się lenią?? Mam teraz pieska który z uporem maniaka gubi sierść a ja tylko biegam za nim ze szczotką i zmiatam :evil_lol: przez to mam taką traume że chyba już nigdy kudłacza który gubi sierść :angryy: chyba :lol:

Posted

[quote name='Alexis89']http://i23.tinypic.com/200qv6e.jpg

Ale cudne zdjęcie :loveu: zakochałam się w spanielakch :loveu: Kiedyś napewno adoptuje jakąś spanelkową bidulke ze schroniska bo niestety nie brakuje tam tej rasy :-(

Asiu mam jedno pytanie czy spanielki bardzo się lenią?? Mam teraz pieska który z uporem maniaka gubi sierść a ja tylko biegam za nim ze szczotką i zmiatam :evil_lol: przez to mam taką traume że chyba już nigdy kudłacza który gubi sierść :angryy: chyba :lol:
Alexis89, witamy serdecznie w naszej galerii. :loveu: :loveu: :loveu:
No niestety ostatnio jest jakiś wysyp spanielków w schronach :placz: i nie tylko, naprawdę piękne i młodziutkie cockerki mamy teraz do adopcji. :cool3: :loveu:
A co do linienia, to muszę przyznać, że linieją dość obficie dwa razy w roku, a przez pozostały okres raczej umiarkowanie. Ale wystarczy regularnie czesać i przeczesywać gumowym zgrzebłem, a naprawdę nie będzie problemu. Poza tym włosy spanielowe dosyć dobrze się usuwają, bo ze względu na swoją długość i miękkość nie wbijają się we wszystko, tak jak sierść psów gładkowłosych. ;)

Posted

Mój psiak też ma taką dłuższą sierść i strasznie lekką a wychodzi mu kłębami :diabloti: i fruwa :angryy: Normalnie mam ja wszędzie i we wszystkim :lol: Ale cuż taki los dogomaniaka :cool3:

Posted

[quote name='Alexis89']Mój psiak też ma taką dłuższą sierść i strasznie lekką a wychodzi mu kłębami :diabloti: i fruwa :angryy: Normalnie mam ja wszędzie i we wszystkim :lol: Ale cuż taki los dogomaniaka :cool3:
Dokładnie. :evil_lol:

[quote name='Pimpek']Prze piękne foty :loveu:
http://i20.tinypic.com/2rqyb0w.jpg
Wszyscy razem :loveu:
Arnoldo to też twój psiak ?:cool3:
Tak, zajrzyj na pierwszą stronkę galerii, tam jest wszystko napisane. :cool3:

Posted

[quote name='asia_pie']:evil_lol:
A tak na serio, to bardzo polubiłam tego żółwika, ale to jednak nie jest odpowiednie zwierzątko dla mnie. Zbyt statyczny i nie można z nim nawiązać kontaktu. ;)

Dzięki. :loveu:

Jeszcze byście się wszyscy zdziwili jaki kontakt można nawiązać z żółwiem. Miałam kiedyś parkę. Były u mnie ponad 10 lat, chodziły za nogami, gdy chciały jeść. I potrafiły naprawdę nieźle zapierdzielać, jak na żółwie ;-) Były kochane. Niestety, lecz odeszły... najpierw samiczka, a po roku samczyk :placz:

Posted

[quote name='madziorna']Jeszcze byście się wszyscy zdziwili jaki kontakt można nawiązać z żółwiem. Miałam kiedyś parkę. Były u mnie ponad 10 lat, chodziły za nogami, gdy chciały jeść. I potrafiły naprawdę nieźle zapierdzielać, jak na żółwie ;-) Były kochane. Niestety, lecz odeszły... najpierw samiczka, a po roku samczyk :placz:
No może i racja, może zbyt krótko był u mnie, ale że tak powiem nie ciągnie mnie do żółwi. :eviltong: ;)
Wolę zwierzęta bardziej dynamiczne i kontaktowe (czyt. psy). :cool3: ;)

Posted

[quote name='Mona4']Witamy i pozdrawiamy:lol:
Asiu i jak udalo sie zalatwic transport?
Niestety jeszcze nie, bo dziewczyny będą jechały dopiero za półtora miesiąca czy jakoś tak.
Ale dały mi kontakt do kogoś innego, zaraz będę do nich pisać. :cool3:

[quote name='Alexis89']http://i23.tinypic.com/2le4fev.jpg

Asiu w jakiej Ty cudnej okolicy mieszkasz :loveu: tyle miejsca na specery. Mnie się marzy dom na wsi :loveu: Ale to chyba marzenie nie do spełnienia :-(
Oj tak, na miejsca spacerowe nie narzekam. :p Ale dlatego jest mi tak trudno zdecydować się na przeprowadzkę do miasta. :shake:
Tu źle, bo nie mogę mieć drugiego psa, a w mieście też źle, bo nie ma swobody dla psiaków. I bądź tu mądry. :cool1:

[quote name='matusz5']fajna zmiana nicku ;)
Dzięki. :p
Na koszulkach (zlotowej i dogomaniackiej) mam taki napis na ramieniu, stąd ta zmiana. ;)

Posted

Widzę że wszyscy nicki nagle zmieniają:evil_lol:
Czekam na kolejne fotki:PP
A jak tam w ogóle praca ci idzie z tego co pamiętam miałaś ją oddać do końca września???

Posted

Patikujek napisał(a):
Widzę że wszyscy nicki nagle zmieniają:evil_lol:
Czekam na kolejne fotki:PP
A jak tam w ogóle praca ci idzie z tego co pamiętam miałaś ją oddać do końca września???

A co! Jak można, to trzeba korzystać. :evil_lol:
Fotki wrzucę jutro, bo dzisiaj mi się nie chciało. :eviltong:
A miałam dzisiaj w domu fajnego gościa. :cool3:
Szczeniorka shih-tzu. :cool3:
Oczywiście obfociłam. :p
A co do pracy, to muszę sporo poprawić, bo gościu ma inną koncepcję. :shake: Mam już dość! :angryy: