Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na Dogo jestem już ponad rok i w końcu zebrałam się żeby założyc galerię mojej kochanej cocker spanielce Gingerce. :painting:

Ginger to mój pierwszy domowy pies, wcześniej rodzice nie zgadzali się na psa w domu. Musiałam ich namawiac kilka lat. :mad:
Aż w końcu w sierpniu 2003 roku pojawiła się w domu ona - śliczna malutka, złociutka kruszynka. Od razu zawładnęła sercem wszystkch domowników, calej rodzinki, sąsiadow bliższych i dalszych (sąsiadów niestety do czasu, ale o tym będzie dalej :evil_lol:).

Wybraliśmy najruchliwszą i najbardziej ciekawską sunię z miotu. Tak na nas patrzyła, że nie mogliśmy jej nie wziąc. I tak się zaczęła moja przygoda ze spanielkami.
Teraz Ginger ma już prawie 4 lata (skończy 2 czerwca).
Kocham ją przeokropnie :loveu: i dzięki niej chciałabym związac moją przyszłosc z psami.
Ginger uwielbia pływac, ganiac ptaki, sarny i koty i wszystko co ucieka. :diabloti: Zamęczyła na smierc już kilka kur sąsiadów, które niestety przeskoczyły przez siatkę na naszą stronę. :mad: Stąd miłosc sąsiadów do niej nieco zmalała. :eviltong:

Może nie jest całkiem idealna jeśli chodzi o charakterek, ale nie zamieniłabym jej nigdy na żadnego innego psa. Zakochałam się w tej rasie i zawsze już chcę miec cockerki. :loveu: :loveu: :loveu:

Oto Gingerka, najkochańszy pies świata: :loveu: :loveu: :loveu:

• Replies 6.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A to mój drugi psiak. :loveu:
Ma na imię Arni (od Arnolda Sz.) i ma prawie 7 lat.
Dostaliśmy go od babci, której oszczeniła się sunia.
Według mnie jest podobny do karelskiego psa na niedźwiedzie. :razz:

Arni to straszny pieszczoch, jak się do niego podchodzi od razu wykłada się na plecy i wystawia brzuch do smyrania. Jest bardzo łagodny, tylko jednego sąsiada nie lubi, ale zresztą żaden pies go nie lubi, bo rzuca w nie kamieniami i straszy laską. :mad: :angryy:

Oto Arni, mój diabeł tasmański: :loveu: :loveu: :loveu:

I oba psiaki razem. Że też muszą się odwrócic w ostatniej chwili... :mad:

Posted

No i trzeci psiak Korado. :loveu: :loveu: :loveu:
Był u nas 2 miesiące, miał zaledwie 2 lata... Niestety jest już za Tęczowym Mostem... :-( :-( :-( Tęsknie za nim bardzo... :-( :-( :-(

I fotki Ginger i Korado:

Posted

Nareszcie założyłaś galerie :multi::multi::multi: Już dawno miałam zapytać kiedy to zrobisz :cool3: Ginger ma taką śmieszną plamke między oczami :razz: Mam nadzieje, że będziesz wstawiać dużo fotek

Posted

Super Asiu że wreszcie galeria jest:multi:
Już się doczekac nie mogłam i nie wiedziałam że masz Jeszcze czarnuszka:o
Prześliczne psiaki:loveu: A Ty Koraduńku ciesz się życiem w chmurkach:loveu:

Posted

[quote name='BBeta']Nareszcie założyłaś galerie :multi::multi::multi: Już dawno miałam zapytać kiedy to zrobisz :cool3: Ginger ma taką śmieszną plamke między oczami :razz: Mam nadzieje, że będziesz wstawiać dużo fotek

Witaj BBeta! :loveu:
Ta ciemniejsza plamka rzeczywiscie jest charakterystyczna, ale to nie do końca plamka tylko raczej pasek włosów rosnących tak jakoś do góry od nosa aż do czoła, taki trochę "ridgeback" :cool3:. Na zdjęciach ciężko to uchwycic, ale postaram się. :razz:

[quote name='Patikujek_Zabrze']A i chyba będę musiała nowy banerek zrobić, poprzedni niestety nieaktualny:(

Witaj Pati! :loveu:
Nie śmiałam prosic :oops:, w końcu masz teraz maturę. Ale jakbyś mogła taki wiosenny zrobic, to byłoby super:loveu:, nie musisz się śpieszyc. ;)

[quote name='Daisunia']milutkie pieski .... Ginger jest sliczna :)

Czesc Daisunia! :loveu:
Dzięki, przekażę Dzimdziołkowi (czasami tak na nią mówimy pieszczotliwie). ;)

Posted

Wrzucam jeszcze kilka fotek zimowych. :cool3:

To moje ulubione zdjęcie. :loveu: :loveu: :loveu:

Gingerka uwielbia jeździc samochodem. Wystarczy powiedziec: brym brym i już jest gotowa do drogi. :lol:

Spacerek po lodzie.

Czy te oczy mogą kłamac? :loveu:

Jęzorek :eviltong:

Szczery uśmiech na widok aparatu. :diabloti:

Polowanie na kota. :evil_lol:

I tak cie dorwę kocie. :evil_lol:

Prędkosc ponaddźwiękowa. :Dog_run:

Posted

[quote name='Patikujek_Zabrze']Piękne foteczki Asiu:loveu:
Pozdrowionka dla Ciebie i Twojej ferajny:*

Dzięki :loveu:, pozdrowienia przekazane.
Na razie zrobiłam sobie sama taki prowizoryczny banerek. :oops:
Zrobiłam też inny, ale niestety był za ciężki i nie mogłam wrzucic. :placz:

Dzisiaj wybieramy się w końcu z Gingerką do fryzjera :cool3:, bo już zarosła nieco :oops:.
Jesteśmy umówieni na 15. Mam nadzieję, ze Ginger będzie grzeczna i nie odgryzie pani fryzjerce ręki. :diabloti:
Wieczorem wkleję zdjęcia przed i po strzyżeniu. :razz:
Sama jestem bardzo ciekawa efektów. :p

Posted

O, spanielkowa galeria, hurra :multi: To czekam na fotki po postrzyżynach... Sundayowi też się należą, ale najpierw, ekhm, musi przyjść wypłata.

Bardzo mi przykro z powodu Korado, dobrze, że chociaż przez te dwa miesiące zaznał u Ciebie szczęścia...

Posted

No i byliśmy dzisiaj u fryzjera. :cool3:
Gingerka była całkiem grzeczna, nawet nie próbowała zjesc pani fryzjerki. :loveu: Na początku trochę się opierała, ale szybko stwierdziła, że to nic nie da i stała spokojnie do czasu, aż pani nie włączyła maszynki, wtedy aż podskoczyła, ale przytrzymałam ją trochę i było ok. :multi:

Na początek parę fotek przed strzyżeniem:

A teraz fotki po:

Posted

cockermanka napisał(a):
Bry...;-)

Hmmm..co ta pani robiła maszynką? Bo ucho nie zrobione zupełnie....Tył tez zrobiłabym inaczej - przynajmniej patrząc na fotki.

Witaj Cockermanka! :loveu:
Maszynką robiła tylko ucho od wewnątrz i gardziołko.
Ucha na zewnątrz nie chciałabym, zeby robiła, bo mi się podobają takie naturalne. ;)
Co do tyłu to trochę źle wyszło na fotkach, bo ma bardzo delikatne włosy i ułożyły jej się każdy w inną stronę. :mad: A poza tym zrobiłam zdjęcie tej nóżki, w którą została kiedyś potrącona i ona ją troche inaczej stawia. No ale mimo to też mi się tak średnio podoba. :lol:
Stwierdziłam, że następnym razem zrobię ją sama. :p

Posted

asia_pie napisał(a):
Witaj Cockermanka! :loveu:
Ucha na zewnątrz nie chciałabym, zeby robiła, bo mi się podobają takie naturalne. ;)

no,chyba,że tak...ale zrobione z zewnątrz ucho bardzo ładnie podkreśla kształt głowy;)
Zresztą na punkcie uszu i "kapci" mam lekkiego kota:evil_lol:
Teraz poczekamy do następnego razu,czyli do Twojego dzieła :cool3:

Posted

Nareszcie jest galeryjka ! :multi:

[quote name='asia_pie'] (skończy 2 czerwca).
naprawdę?? Tofi też z 2 czerwca :D

Fajny misiek z Arniego :cool3:

Biedny Korado, współczuję

• [quote name='asia_pie']
    I tak cie dorwę kocie. :evil_lol:

spaniel nadrzewny :lol:

Ufff, mojemu też by się fryzjer przydał :evil_lol: Ale ja go sama ciacham, przynajmniej wygląda tak jak chcę :lol:

Ale z Ginger śliczniutka sunia jest :razz: :loveu:

Posted

monia&Tofi napisał(a):
    Nareszcie jest galeryjka ! :multi:

Witaj Monia! :loveu: Witaj Tofi! :loveu:
    Też tak myślę, że nareszcie, ale jakoś wcześniej nie mogłam się za to zabrac. Aż wstyd. :oops:

monia&Tofi napisał(a):
    naprawdę?? Tofi też z 2 czerwca :D

Czyli imprezę robimy razem - ma się rozumiec. :cool3: U mnie czy u Ciebie? :eviltong:

monia&Tofi napisał(a):
    Fajny misiek z Arniego :cool3:

Przekażę Arniemu, na pewno będzie zachwycony tym komplementem. ;)

monia&Tofi napisał(a):
    Biedny Korado, współczuję
  • Koraduń
  • , biegaj szczęśliwy po wiecznie zielonych łąkach. :angel:

monia&Tofi napisał(a):
    Ufff, mojemu też by się fryzjer przydał :evil_lol: Ale ja go sama ciacham, przynajmniej wygląda tak jak chcę :lol:

Ja też ją zawsze sama strzygłam i skubałam, ale teraz się skusiłam na skorzystanie z usług profesjonalisty. :cool1:
    Następnym razem jednak na pewno zrobię to sama. :p

monia&Tofi napisał(a):
    Ale z Ginger śliczniutka sunia jest :razz: :loveu:

Dzięki za komplement. :loveu: Też mi się podoba. :eviltong:

• Posted

mała modelka
    śliczna sunia
    mizianko dla niej

pozdrawiamy milusio

[FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Verdana][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS]Cleo & WielkoLUD

Posted

asia_pie napisał(a):

Czyli imprezę robimy razem - ma się rozumiec. :cool3: U mnie czy u Ciebie? :eviltong:

uuu, moja chałupa tego nie wytrzyma, 2x więcej gości, trzeba będzie salę wynająć :eviltong:

Posted

Czuję się zaproszona:D:D:D

A Gingerka jest piękna i też kocham spanielkowe uszy kiedy sa takie naturalne:loveu:
    To była pierwsza rzecz w jakiej zakochałam się u Koradusia:loveu:
    Moje kochanie biegaj szczęśliwie po chmurkowych łąkach:loveu: