Elza22 Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 (edited) [COLOR=#505050][FONT=Verdana]Jestem Dafne. Mam półtora roku. Zostałam przewieziona z interwencji.Tam,gdzie byłam, nigdy nie zaznałam miłości, oddania i spokojnego życia. Fatalne warunki w jakich przebywałam odebrały mi możliwość normalnego i beztroskiego rozwoju, przez co jestem troszke nieufna. Otaczała mnie gromada takich samych wyrzutków jak ja, których codzienna egzystencja składała się z czekania na lepszy los. Jestem płochliwa, ale jeśli dasz mi szansę zobaczysz jak szybko zjednasz sobie moją przyjaźń. Wierzę, że gdzieś czeka na mnie miejsce, które będę mogła nazwać Domem.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#505050][FONT=Verdana]Obecnie przebywam w domu tymczasowym,gdzie uczę się żyć wśród ludzi.[/FONT][/COLOR][IMG]http://img543.imageshack.us/img543/3974/sunieczki.jpg[/IMG][IMG]http://img834.imageshack.us/img834/4302/63078638691946147334152.jpg[/IMG] Edited August 22, 2013 by Elza22 Quote
Elza22 Posted April 15, 2013 Author Posted April 15, 2013 Dafne przyjechała o 20-tej, unosił się bardzo nieprzyjemny zapaszek wiec pierwsze co postanowiłam ją wykąpać poszła prawie cała butelka szamponu no ale woda w końcu popłynęła czysta.Dziewczynka jest przestraszona i wycofana ale bardzo grzeczna. Imię postanowiłam jej zostawić żeby jeszcze bardziej jej nie stresować.Niestety strasznie z niej grubasek koniecznie musi stracić chociaż z 3 kg Quote
Ladymonia0610 Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 [quote name='Elza22']Dafne przyjechała o 20-tej, unosił się bardzo nieprzyjemny zapaszek wiec pierwsze co postanowiłam ją wykąpać poszła prawie cała butelka szamponu no ale woda w końcu popłynęła czysta.Dziewczynka jest przestraszona i wycofana ale bardzo grzeczna. Imię postanowiłam jej zostawić żeby jeszcze bardziej jej nie stresować.Niestety strasznie z niej grubasek koniecznie musi stracić chociaż z 3 kg[/QUOTE] Oj tam grubasek ;) Lekko przytyła:) Odnośnie zapachu jak byłam z nią na przeglądzie u wetki miała wyciskane gruczoły ;( wszystko było zapchane. A jak było podczas kąpieli? Quote
Elza22 Posted April 15, 2013 Author Posted April 15, 2013 [quote name='Ladymonia0610']Oj tam grubasek ;) Lekko przytyła:) Odnośnie zapachu jak byłam z nią na przeglądzie u wetki miała wyciskane gruczoły ;( wszystko było zapchane. A jak było podczas kąpieli?[/QUOTE] Była bardzo grzeczna;-) Mam nadzieje ,że cały czas taka spokojna będzie;-) Quote
Ladymonia0610 Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 [quote name='Elza22']Była bardzo grzeczna;-) Mam nadzieje ,że cały czas taka spokojna będzie;-)[/QUOTE] Zapomniałam Ci powiedzieć:D Dafne lubi rano pić kawę lavazze:D:D Quote
Elza22 Posted April 15, 2013 Author Posted April 15, 2013 [quote name='Ladymonia0610']Zapomniałam Ci powiedzieć:D Dafne lubi rano pić kawę lavazze:D:D[/QUOTE] Całę szczęście sobie przypomniałaś;-) Quote
Poker Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 Słodka z niej malizna. A ona jest przyzwyczajona do Dafne.To pretensjonalne imię zupełnie niepasujące do suni rasy światowej :eviltong: Przydałoby sie bardziej swojskie. Ile ona teraz waży ? Quote
Nutusia Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 Jestem! Choć przyznam szczerze, że Marcyś całkiem mnie zmylił... Quote
Marinka Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 Melduję się na wątku panienki :) Miło mi czytać, że jest już bezpieczna we wspaniałych rękach Elzy :) Quote
Elza22 Posted April 16, 2013 Author Posted April 16, 2013 [quote name='Poker']Słodka z niej malizna. A ona jest przyzwyczajona do Dafne.To pretensjonalne imię zupełnie niepasujące do suni rasy światowej :eviltong: Przydałoby sie bardziej swojskie. Ile ona teraz waży ?[/QUOTE] Reaguje na swoje imię dlatego nie chce jej bardziej stresować jak znajdzie domek to i tak jej pewnie zmienią ;-) Chciałam ją zważyć ale była taka przerażona że odpuściłam tak mi się wydaje że z 10 kg. Quote
Elza22 Posted April 16, 2013 Author Posted April 16, 2013 [quote name='Nutusia']Jestem! Choć przyznam szczerze, że Marcyś całkiem mnie zmylił...[/QUOTE] Witam wszystkie cioteczki;-) Marcelek to mój synek;-) Quote
Marinka Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 Jak Wam minęła pierwsza noc z Dafne? Myślę, że dziewczyna pięknie się odwdzięczy za okazane serce i troskę. Plan na najbliższą przyszłość to zrzucenie ok. 3 kg...teraz powinno pójść łatwiej, bo zima zdała się nareszcie odpuścić :) Quote
Nutusia Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 Marcelek i... wszystko jasne! :) Dafi - idziemy na dietę obie? Zawsze to będzie raźniej... przymierać głodem ;) Quote
Elza22 Posted April 16, 2013 Author Posted April 16, 2013 Noc minęła nam bardzo spokojnie. Nie pamiętam już kiedy miałam u siebie tak grzecznego psa. Akceptuje psy,koty,lubi dzieci. Jest bardzo grzeczna,sygnalizuje potrzebę wyjścia na spacerek, nie niszczy otoczona zabawkami malucha nawet nie zwraca na nie uwagi. Nie szczeka,nawet na łóżko nie wskakuje tylko śpi na swoim legowisku. Na spacerku jedyne co zabezpieczałam się przed ewentualną ucieczką założyłam jej szelki,obroże i razem spięłam ale jakoś na uciekinierkę mi nie wyglądała, cały czas sprawdzała czy za nią idę. Nutusia mam nadzieje ,[IMG]http://img27.imageshack.us/img27/3817/dafi2.jpg[/IMG][IMG]http://img845.imageshack.us/img845/5834/dafi.jpg[/IMG]że na tekst do ogłoszeń możemy liczyć? Waga jej mi się bardzo nie podoba dieta jest konieczna. Quote
Ladymonia0610 Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 Siedze i rycze :-(:-( Boże jak ja się ciesze że Dafne jest bezpieczna i szczęśliwa. Dostała nowe życie . Piękna Dafne;) Quote
Marinka Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 Na strachulca już nie wygląda....wręcz przeciwnie :) Wydaje się uśmiechać :) Widać, że jest szczęśliwa. I grzeczna...przyszły dom będzie miał z niej pociechę :) Faktycznie odchudzanko potrzebne, bo szklaneczkę na pleckach spokojnie można by postawić...ale poza tym śliczna :) Quote
Nutusia Posted April 17, 2013 Posted April 17, 2013 Jestem tekstowo do dyspozycji, tylko jak zwykle proszę o konspekt w punktach, jeśli chodzi o dane do zawarcia ;) Pyszczolek śliczny, taki mleczno-kawowy :) Quote
Elza22 Posted April 17, 2013 Author Posted April 17, 2013 [quote name='Nutusia']Jestem tekstowo do dyspozycji, tylko jak zwykle proszę o konspekt w punktach, jeśli chodzi o dane do zawarcia ;) Pyszczolek śliczny, taki mleczno-kawowy :)[/QUOTE] Dafne ma półtora roku,akceptuje psy,koty,lubi dzieci.Potrafi chodzić na smyczy. Jest bardzo grzeczna pozostawiona sama w domu nie niszczy,sygnalizuje potrzebę wyjścia na spacerek. Dziewczynka jest bardzo spokojna. Jest zaszczepiona,odrobaczona i wysterylizowana. Quote
Nutusia Posted April 17, 2013 Posted April 17, 2013 To może tak... Dafne została odebrana interwencyjnie z miejsca, gdzie nie powinna przebywać żadna żyjąca i czująca istota. Z miejsca, w którym nie czekało ją nic dobrego już na starcie psiego życia. Nie miała szczęścia zaznać beztroski dzieciństwa, czułej ręki opiekuna... Sunia ma ok. 1,5 roku. Jest nieduża, waży ok. [] kg i sięga do []. Jest bardzo spokojna, opanowana i grzeczna. Cieszy się z każdego przejawu zainteresowania ze strony człowieka. Lubi dzieci, akceptuje inne psy oraz koty. Zostawiona sama w domu, nie niszczy ani nie hałasuje. Zachowuje czystość – sygnalizuje potrzebę wyjścia. Potrafi chodzić na smyczy. Dafne jest zdrowa, zaszczepiona, odrobaczona i wysterylizowana. Czeka w domu tymczasowym na kogoś, kto pójdzie z nią dalej przez życie ręka w łapę. Na kogoś, kto nigdy nie zawiedzie, nie porzuci i odwzajemni psią miłość i przywiązanie. Warunkiem adopcji jest wyrażenie zgody na wizytę wolontariusza oraz podpisanie umowy adopcyjnej. Kontakt: Quote
Poker Posted April 17, 2013 Posted April 17, 2013 Fajny tekst.A moze napisać ,że noga w łapę? :eviltong: Quote
Recommended Posts