Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Matko...

LILUtosi , operację robić. Mam nadzieję, że możesz chwilę poczekać na zwrot kosztów. Zapytam za mdk8 - o której operacja? Ja w poniedziałek od 13.30 będę miała ograniczony dostęp do Internetu aż do późnych godzin nocnych w środę :( Napisz mi po operacji LILUtosi sms-a, zadzwonię wtedy do Ciebie.

Posted

Mam być tam o 15.
Misiu dostał dziś zastrzyki rozkurczowe, przeciwbólowe i steryd. Do domu zastrzyk przeciwbólowy do podania rano i wieczorem.
Spał cały dzień. Po wizycie zjadł 3/4 puszki 800g animoda, a teraz wrócił ze spacerku i zjadł pół puszki. Na spacerze nawet adorował nową malamutkę, więc chyba mu trochę lepiej po tych lekach. Kurka na prawdę wcześniej nic nie było widać. Miskę zawsze opróżniał do dna, biegał za piłeczkami, kupy zdrowe. Nie dał mi żadnego sygnału że coś dolega. Lekarz powiedział że śledziona tak nie boli i dopiero jak guz zaczął mu uciskać narządy to poczuł dyskomfort.

Posted

[quote name='LILUtosi']Mam być tam o 15.
Misiu dostał dziś zastrzyki rozkurczowe, przeciwbólowe i steryd. Do domu zastrzyk przeciwbólowy do podania rano i wieczorem.
Spał cały dzień. Po wizycie zjadł 3/4 puszki 800g animoda, a teraz wrócił ze spacerku i zjadł pół puszki. Na spacerze nawet adorował nową malamutkę, więc chyba mu trochę lepiej po tych lekach. Kurka na prawdę wcześniej nic nie było widać. Miskę zawsze opróżniał do dna, biegał za piłeczkami, kupy zdrowe. Nie dał mi żadnego sygnału że coś dolega. Lekarz powiedział że śledziona tak nie boli i dopiero jak guz zaczął mu uciskać narządy to poczuł dyskomfort.[/QUOTE]

To ja już będę w drodze. Ale z tel. komórkowym przy sobie, więc w razie czego pisz, proszę. Misiu piękny nasz, trzymaj się!

Posted

Jezu, piesu co ty takiego pecha masz w życiu............. LILUtosi jak wet dobry to ja też się podpisuję pod wszystkim. Róbcie co trza.

A ja zrobię szybko jakieś bazaresy, teraz już nie ma, że nie ma czasu......

Posted

Operację przełożyliśmy na wtorek godz 14 gdyż Misiu czuje się dobrze a dziś nie będzie pełnego składu wetów - tylko dwóch. Jutro będzie ich trzech. Misiu je ładnie, sika już większymi porcjami :-)
Jeszcze jeden dzień nerwów.

Posted

Kurcze, przez week wykupili całą krew dla psów, nie ma na klinikach i na ślężnej. Udało się, bo jedni państwo nie potrzebowali dla swojego psa i u dr Niedzielskiego czeka. Jednak zdecydowałam się że zawiozę Misia na operację, otworzą go i dopiero wtedy pojadę po krew jak guz będzie operacyjny - oby. Bo tak nie można oddać a to 200zł za pół jednostki. Najlepiej by było żeby ktoś z Wrocławia przywiózł na hasło.

Posted

[quote name='LILUtosi']Kurcze, przez week wykupili całą krew dla psów, nie ma na klinikach i na ślężnej. Udało się, bo jedni państwo nie potrzebowali dla swojego psa i u dr Niedzielskiego czeka. Jednak zdecydowałam się że zawiozę Misia na operację, otworzą go i dopiero wtedy pojadę po krew jak guz będzie operacyjny - oby. Bo tak nie można oddać a to 200zł za pół jednostki. Najlepiej by było żeby ktoś z Wrocławia przywiózł na hasło.[/QUOTE]

jakoś nie umiem sobie wyobrazić by mógł być nieoperacyjny. A jeśli krew będzie potrzebna to na kiedy? Z przewozem z Wrocka może być problem, nie znam tam wielu osób, ale w razie czego popytam na dogo. Choć najłatwiej byłoby pewnie poprosić Ciebie i zwrócić koszty paliwa, bo i tak w przypadku kogoś innego musiałabym to pewnie zrobić, a osoba z Wrocka pokona taką samą trasę. Czy dasz radę wyrobić się czasowo?

Posted

[quote name='LILUtosi']No właśnie chodzi o ten czas.[/QUOTE]

A na kiedy krew potrzebna będzie? U mnie problem taki, że dzisiaj za pół h stracę dostęp do neta aż do późnych godzin nocnych w środę (może z małą przerwą jutro bardzo późnym wieczorem)...

Posted

LULUtosi, rozmawiam z AleksandraF. Napisz proszę jaki jest plan działania? Skąd trzeba odebrać krew, jakie hasło (to najlepiej wysłać sms-em), kiedy będzie wiadomo, że trzeba ją przywozić, z kim ta osoba ma się kontaktować w sprawie odbioru, jak rozumiem musiałaby od razu zapłacić, gdzie miałaby ją zawieźć i wszelkie inne ważne informacje

Posted

Ja jadę o 14 do kliniki w Strzelinie. Wprowadzą Miśka w narkozę, rozetną i pooglądają po czym wydadzą decyzję czy wycinamy czy nie. Jeśli wycinamy to dzwonie do tej osoby X i mówię, proszę odebrać krew. Mam zarezerwowane w dwóch miejscach. W jednym jest już na pewno ale jest dalej. Drugie miejsce to ślężna Interwet - tam kurier ma dostarczyć na jutro ze śląska (jak nie dojedzie to wolałabym się zabezpieczyć). Kwestia gdzie komu bliżej. I tą krew należy podwieźć do Strzelina lub możemy się umówić gdzieś po drodze. Krew kosztuje 200zł dlatego nie chce jej kupować na zaś, bo moze się nie przyda.