Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Udało mi się dziś dodzwonić do doktora, niestety wcześniej nie ma czasu. Także osiemnastego jesteśmy umówieni na dyżur. Po za tym Misiu ma na odbycie tak jakby kurzajki które mu czasem pękają. Myślałam wcześniej że to pryszcz mu się zrobił ale to jednak coś musi być innego. Od wczoraj mu to przemywam i pryskam oktoniseptem.

Posted

Misiu kochany, co z Tobą...
Wysłałam dzisiaj na konto Misia 80 zł: 40 zł od mieszkanki Janowic i 40 zł od drugiej mieszkanki Janowic

Posted

Wysłałam właśnie LILUtosi 216 zł za fakturę za karmę z czego 189 zł idzie ze zbiórki publicznej organizowanej przez moją Fundację:
175 zł - zaległa opłata za hotelik za październik
14 zł - awansem za hotelik za grudzień

27 zł poszło z moich środków prywatnych - awansem deklaracja za grudzień (20 zł) i część stycznia (7 zł) - te pieniądze również idą na opłatę za grudzień za hotelik.

Czyli wychodzi na to, że na grudniową opłatę poszło już 41 zł.

Mam nadzieję, że w miarę zrozumiale to opisałam, jeśli gdzieś się pomyliłam proszę o sprostowanie :)

Daj tylko LILUtosi znać, że kaska doszła

Posted

AleksandraF napisał(a):
Aleś skomplikowała... :crazyeye:

Znaczy, że za grudzień będzie do zapłaty 359 ?

Dokładnie tak :)

Posted

Czyli jeśli dobrze rozumiem: nadziąślak jest tylko w jednym miejscu, za to infekcja się jakaś wdała w paszczy?

Jakie były koszty wizyty, leków?
Czy dzwoniłaś już może do dr, który ma przeprowadzić konsultację w sprawie guzków?

Posted

Rubik napisał(a):
Wysłałam właśnie LILUtosi 216 zł za fakturę za karmę z czego 189 zł idzie ze zbiórki publicznej organizowanej przez moją Fundację:
175 zł - zaległa opłata za hotelik za październik
14 zł - awansem za hotelik za grudzień

27 zł poszło z moich środków prywatnych - awansem deklaracja za grudzień (20 zł) i część stycznia (7 zł) - te pieniądze również idą na opłatę za grudzień za hotelik.

Czyli wychodzi na to, że na grudniową opłatę poszło już 41 zł.

Mam nadzieję, że w miarę zrozumiale to opisałam, jeśli gdzieś się pomyliłam proszę o sprostowanie :)

Daj tylko LILUtosi znać, że kaska doszła

dochodzę do wniosku, że Cię za to zabiję.. jak ja mam to ująć w rozliczeniu???

Posted

175 zł zostało wcześniej wpisane.
czyli teraz (może być w rozliczeniu grudniowym) w wydatkach:
Opłata za hotelik:
41 zł - zapłacone z konta Fundacji (17 zł) oraz z konta Alicji (deklaracja grudniowa 20 zł i styczniowa 7 zł) - nie wliczane do pozycji "stan konta" Misiowego - albo dolicz do stanu teraz te 41 zł (wirtualnie) a jak odejmiesz 400 zł w grudniu to wyjdzie tyle, ile w rzeczywistości jest na koncie, bo przecież z rachunku spłynie tylko 359 zł
359 zł - tyle będzie zapłacone za hotelik z konta Miśka

Posted

Rubik napisał(a):
Czyli jeśli dobrze rozumiem: nadziąślak jest tylko w jednym miejscu, za to infekcja się jakaś wdała w paszczy?

Jakie były koszty wizyty, leków?
Czy dzwoniłaś już może do dr, który ma przeprowadzić konsultację w sprawie guzków?

Tak jak wcześniej pisałam. Przyszły domek musi wiedzieć że jego paszczękę trzeba cały czas pielęgnować. Gazikiem przecierać i okresowo tym stomażelem przecierać. Ja ostatnio już nie używałam tego żelu. Teraz znowu trzeba się za tą pielęgnację wziąć.
Co do tego dr to znowu trzeba by jechać do południa na kliniki i znowu spalić paliwko i kasę zapłacić kurka. Spróbuję najpierw zdjęcia puścić, nie wiem czy przejdzie. Ostania wizyta to 30 parę zł. Zrobię zdjęcie.