Cockereyna Posted April 14, 2013 Posted April 14, 2013 Mam psa rasy cocker spaniel. Jest to taki trichę skundlony spanielek, pies w typie rasy. Chciałabym pójść z nim do psiego fryzjera. Obciąć go na lato. Widziałam w internecie zdjęcia cocker spanieli z całkiem ogolonymi uszami. Czy mojego spaniela też warto tak obciąć? Jeżeli ogoli się go do samej skóry, to ta sierść mu odrośnie? Z góry dziękuję za odpowiedzi : ) Quote
cockermanka Posted April 14, 2013 Posted April 14, 2013 Cocker spanieli się [B]NIE[/B] goli. Zgolone uszy, to efekt zaniedbania psa - włos bywa tak zfilcowany (gdy pies nie jest czesany),że nie pozostaje nic innego, jak zgolić... Jeśli ogolisz całego psa do samej skóry (co to za pomysł w ogóle???), to włos odrośnie zniszczony...na zawsze. Będzie brzydki i kręcony,a jego pielęgnacja będzie trudniejsza. Dobry groomer, który wie jak postępować z sierścią cockerową (a takich niestety jest niewielu), na pewno nie chwyci za maszynkę...a weźmie się za wtyrymowanie ;) Quote
Cockermaniaczka Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 swietny pomysl by wyhodowac sobie cos w rodzaju pudla... Skad jestes?Moze doradzimy jakiegos groomera ktory wie co i jak... Quote
Recommended Posts