fotograficzna Posted April 14, 2013 Posted April 14, 2013 Witam, mam suczke, mieszanca pekińczyka z pińczerkiem, ma 3 lata, mieszkamy w domu, mamy duze podworko wiec rzadko sie chodziło z nią na spacery ale w tym roku chce zacząć chodzic systematycznie, i tu sie pojawia problem, poniewaz jak ktoś przechodzi koło nas, nie daj Boże z psem zachowuje sie strasznie, nie szczeka a przeraźliwie piszczy jakby jej sie cos działo, nie da sie jej uspokoic, wstyd mi strasznie bo ludzie idą z psami i tamte sie tylko na nią głupio patrzą.. nie wiem co mam robic, jakies smakołyki nosic zeby ją zając czyms innym, prosze o pomoc.. pozdrawiam Quote
Beatrx Posted April 14, 2013 Posted April 14, 2013 a umie jakieś komendy? umie się na Tobie skupiać? jeśli tak to na spacerach na widok innego psa zajmij ją np. robieniem siad i skupianiem na Tobie, a jak pies przejdzie to ją nagradzaj np. kawałkiem parówki czy pasztetu (czy czegokolwiek, co psica uwielbia, ale nie ma tego na co dzień). a jeśli komend nie zna, ma problemy z posłuszeństwem czy skupianiem się na Tobie to od tego zacznij ćwiczenia w domu, dopiero jak to wypracujecie to wychodźcie na dwór i tam ćwiczcie, z początku przy psach przechodzących za płotem a potem już na spacerze. Quote
fotograficzna Posted April 15, 2013 Author Posted April 15, 2013 umie te podstawowe komendy ale do niej nic nie dociera, dzisiaj wziełam nesquika i jej dałam na poczatku kilka , pozniej jak zaczynała szalec to jej tam machałam przed oczami ze mam jedzenie i ze go dostanie jak pojdzie, dopiero jak wracałysmy chyba załapała o co chodzi bo na ostatniego psa juz nawet nie popatrzyla bo leciała za chrupkiem ;) mam nadzieje ze to cos da i w koncu nie bedzie wstydu z nią wyjść :) Quote
Koszmaria Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 lepiej kup zwykłe chrupki kukurydziane,albo parówkę-te czekoladowe niszczą zęby. zobacz kilka programów Victorii Stillwell "ja albo mój pies"-uczy psy skupiać na sobie uwagę komendą 'watch me' i w ogóle w jej programach jest dużo dobrych rad. wysiłek umysłowy to jest to,czego Twój pies potrzebuje,oby tak dalej:)) Quote
Recommended Posts