Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[CENTER][FONT=times new roman][SIZE=7][COLOR=#4b0082][B]Zarezerwowany post dla Teosia.[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[/CENTER]
[COLOR=#333333][FONT=lucida grande]
[/FONT][/COLOR]

Edited by Ewelinaaa
  • Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jej synek jest w schronisku. Jest jeszcze bardzo przestraszony. Nie pozwala się dotknąć, przy obcych mu ludziach chowa się w kąt boksu i drży ze strachu. Przyzwyczaił się do jednej z pracownic schroniska, daje się jej wyprowadzić na spacerek, pogłaskać itd. Jednak nie potrafi zaufać innemu człowiekowi, jeszcze nie... Może potrzebuje więcej czasu.
Oto on,Teoś:

[IMG]http://files.tinypic.pl/i/00366/e3p2xwr65ghk.jpg[/IMG]

Posted

Jestem i ja...tylko usiąść i płakać...dlaczego ludzie to robią,to pytanie pozostanie bez odpowiedzi.
Ewelinka wykupię dla tej malizny pakiecik,może ktoś ją zobaczy i pokocha.

Posted

[quote name='rita60']Jestem i ja...tylko usiąść i płakać...dlaczego ludzie to robią,to pytanie pozostanie bez odpowiedzi.
Ewelinka wykupię dla tej malizny pakiecik,może ktoś ją zobaczy i pokocha.[/QUOTE]

rita60 bardzo dziękuję! Może tak jak u Rolka , ktoś dzięki ogłoszeniom wypatrzy ją i pokocha. Telefon : [COLOR=#000000][FONT=arial]77-45-45-902,[/FONT][/COLOR] 781 081 513, email: [email]ika_92@wp.pl[/email]

Posted

Problemem jest to,że Teoś jest tak zestresowany,że potrafi ugzyźć. Oczywiście ma to podłoże lękowe. Siedzi z równie małym Lupo, który dotrzymuje mu towarzystwa, i pokazuje jak ma się czuć w takim miejscu. On jest odważniejszy, pokazuje się człowiekowi i cieszy się gdy go widzi. Niestety takim psiakiem nie jest Teoś. Teja Teoś i Lupo, siedziały w jednym boksie, wspierając się nawzajem.
Krótki opis Lupo:
[COLOR=#000000][FONT=Helvetica]Poprosił nas o pomoc sam, przychodząc pod schronisko 1 marca. Miał na sobie parciany, nieregulowany sznurek zamiast obroży, który nie długo zacząłby się wrzynać w Jego szyję. Przy tej niby-obroży wisiały resztki łańcuszka. Jest malutki, wykazał się super inteligencją przychodząc do nas. Na pewno [/FONT][B]domowy[/B][FONT=Helvetica], nakolankowo-podkołderkowy, niestety starszy, 7-8 letni. Świetnie dogaduje się z Teją i Teosiem w jednym boksie. Dlaczego taka kruszynka nie zauroczyła jeszcze nikogo????
[/FONT][/COLOR]
[IMG]http://images.tinypic.pl/i/00366/jfu3v61gmnf4.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='mdk8']a nie ma możliwości zabrać jeszcze tych dwóch kruszynek tam gdzie jest mama?[/QUOTE]

Niestety nie da rady, ja mam Teję i jeszcze jamniczka. Niestety nie mam miejsc na 4 pieski... :(

Posted

[quote name='Gabi79'][URL]http://files.tinypic.pl/i/00366/e3p2xwr65ghk.jpg[/URL]

Rany, jaki biedak DT by się przydał, w jakim on jest wieku?[/QUOTE]

Teoś jest młodziutki, niestety dokładnie nie znam jego wieku, ale się dowiem. Może 4 lata może mniej...
Porzucili go we własnych szeleczkach, smyczy. Ewidentne porzucenie...
Teoś nie jest typem , który szybko otwiera sie na nowe rzeczy. Gryzie , gdy nie czuje się pewnie. Gdy wchodziłam do jego boksu, usiadł w kącie i trząsł się jak galaretka...

[IMG]http://images.tinypic.pl/i/00366/110cvl449psm.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Ewelinaaa']Teoś jest młodziutki, niestety dokładnie nie znam jego wieku, ale się dowiem. Może 4 lata może mniej...
Porzucili go we własnych szeleczkach, smyczy. Ewidentne porzucenie...
Teoś nie jest typem , który szybko otwiera sie na nowe rzeczy. Gryzie , gdy nie czuje się pewnie. Gdy wchodziłam do jego boksu, usiadł w kącie i trząsł się jak galaretka...[/QUOTE]

Serce pęka:-(, a czy wiadomo, jaki jest do innych psiaków, agresywny czy uległy?

Popytam o DT

Posted

W boksie dogaduje się z samcem Lupo i z Teją też. Więc nie jest tak źle. Dt najlepiej bezpłatny,bo ciężko nam będzie opłacać płatny.. :(

Chyba,że odrazu DS by się znalazł. Taki, który potrafiłby zająć sie tym maleństwem. Gdy wykaże się zainteresowanie , to on się po jakimś czasie otwiera. Przyzwyczaił się do jednej z pracownic, która bardzo często do niego przychodziła. :)