Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej :)
Chciałabym w tym roku wyjechać z dwójką moich psów na wakacje. Marzą mi się góry, najlepiej tatry.
Poszukuję samodzielnego domku do wynającia do 4 osób za nie dużą cenę (max. 200zł doba). Ważne by domek był ogrodzony i "sam" na posesji. Moje psy nie są agresywne, ale nie ufne w stosunku do obcych osób i nie chciałabym żeby obszczekały przypadkowego przechodnia czy innego gościa.
Obecnie znalazłam kilka propozycji, ale nie są to domki w wysokich górach tylko w miejscach gdzie dopiero zaczynają się górki.
Może ktoś był gdzieś i może polecić?

Posted

po Tatrzańskim Parku Narodowym nie można chodzić z psami

cytat
Zakaz dotyczy całego terenu Parku, z wyjątkiem Doliny Chochołowskiej, do wysokości schroniska. Jedyne odstępstwo stanowią psy asystujące, czyli odpowiednio wyszkolone i specjalnie oznaczone, w szczególności psy przewodnicy osoby niewidomej lub niedowidzącej oraz psy asystenci osoby niepełnosprawnej ruchowo.

Z psami można chodzić po Sudetach (także po Karkonoskim Parku Narodowym) -może tam poszukaj domku. Psy sa bardzo mile widziane po stronie czeskiej -w górach.

Posted

Na szczęście Zawoja nie leży w Tatrzańskim Parku Narodowym. w Zawoi jest Babiogórski Park Narodowy, ale na szczęście nie zajmuję on całej powierzchni Zawoi i są też fajne szlaki do pochodzenia z pieskami ;)

[quote name='Patmol']po Tatrzańskim Parku Narodowym nie można chodzić z psami

cytat
Zakaz dotyczy całego terenu Parku, z wyjątkiem Doliny Chochołowskiej, do wysokości schroniska. Jedyne odstępstwo stanowią psy asystujące, czyli odpowiednio wyszkolone i specjalnie oznaczone, w szczególności psy przewodnicy osoby niewidomej lub niedowidzącej oraz psy asystenci osoby niepełnosprawnej ruchowo.

Z psami można chodzić po Sudetach (także po Karkonoskim Parku Narodowym) -może tam poszukaj domku. Psy sa bardzo mile widziane po stronie czeskiej -w górach.[/QUOTE]