Psioczka Posted April 12, 2013 Posted April 12, 2013 (edited) Witam :) Od ponad 3-4 lat posiadamy śliczną sunie która jest kundelkiem mieszańcem owczarka niemieckiego z bokserem. Sunia jest ciut mniejsza niż typowy owczarek niemiecki. Ten pies jest mojego brata i tylko ja z mamą czasem zajmujemy się tym psem. Bardzo bym chciała z tym psem wychodzić na dwór ale jest za duży i boje się z nim wychodzić bo strasznie ciągnie i nie dam rady go utrzymać. Jestem osobą niepełnosprawną ruchowo, chodzę ale bardzo wolno bo mam spastyczne porażenie kończyn dolnych i wiotkość mięśni więc czasem po prostu przewracam się bo mam tak słabe nogi. Od niedawna zaczęłam myśleć o własnym psie najlepiej niedużej rasy który nie będzie ciągnął tak mocno w porównaniu do dużego psa. I z którym będę mogła wychodzić na długie spacery co bardzo uwielbiam. Nie musi być to jakiś rasowy piesek, może to być nawet jakiś kundelek nie rasowy ;) Wiek i płeć jest mi nie ważne :) Doskonale zdaje sobię z tego sprawę że pies to bardzo duży obowiązek i myślę że podołam nad nim opieki ;) Edited April 12, 2013 by Psioczka Quote
Koszmaria Posted April 12, 2013 Posted April 12, 2013 myślę,że piesek,powinien być nauczony chodzenia na smyczy luźnej,przy nodze,może po szkoleniu PT[niektóre Domy Tymczasowe chodzą z psami na szkolenia]:) może do 10kg,żebyś mogła Ty,albo Twoja mama podnieść pieska w razie wypadku jakiegoś. porozmawiaj z mamą koniecznie o psie.wszyscy domownicy muszą zgadzać się na psa. Quote
Psioczka Posted April 14, 2013 Author Posted April 14, 2013 Właśnie chcę aby tak pies ważył do 10 kg :) Ja chcę sama się psem zajmować więc zależy mi na tym aby był mały :) Narazie się zastanawiam... Dopiero za rok mogę myśleć o swoim psiaczku :) O szkolenie bym zadbała sama :) Quote
Koszmaria Posted April 14, 2013 Posted April 14, 2013 u mnie pies to kwestia co najmniej 3lat,szczęściara z Ciebie że już za rok będziesz mogła przytulić swojego:) jeśli mieszkasz z mamą,to lepiej z nią porozmawiaj o piesku,przygotuj ją na to,że pies z wami będzie. Quote
Recommended Posts