Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W niektórych krajach przyznaje się tylko 1 CAC dla płci w rasie , ale za to jest też resCAC. Podobnie jak to ma miejsce z CACIBem i resCACIBem.

Chamionat w takim kraju ma zatem dużo większą rangę niż w Polsce.

• 5 months later...
Posted

Tak, tak, dwa CAC-e, ale dla myśliwskich użytków wymagane są konkursy pracy. Przygotowac psa do konkursu to o wiele trudniejsze zadanie niz zdobyc CACa na wystawie. Więc nie ma czego zazdrościć.

Jeśli pies nie ma konkursu to obowiązuja go jak wszystkich 4 CAC-e. Przynajmniej na Słowacji.

• 5 months later...
Posted
A za to na Wegrzech,Slowacji i w Czechach na klase przypada CAC i res.CAC....Tam to dopiero latwo zrobic championat.Na dodatek dla uzytkow tylko 2 CACe.

Od kilku lat jeżdżę regularnie na Węgry i nic nie wiem, aby w tym kraju, na niwie kynologicznej, obowiązywały r.CAC. Co do Słowacji i Czech, to potwierdzam. Tak samo w Austrii. Ale na Węgrzech, to chyba jakieś przekłamanie. Nic takiego tam nie ma. Oni nawet nic o r.CAC nie piszą w swoich warunkach zdobywania różnych championatów wegierskich (a są 4 rodzaje championatów wegierskich; jest o co walczyć :wink: ).

Posted

To ja juz nic z tego nie rozumiem. Aby miec pełna jasność, będę musiała do nich napisać i wyjasnić ten problem. Tak na wszelki wypadek.

O treści odp. na pewno napiszę na DGM.

Pzdr.

Posted

A może te r.CAC-e dostaje się tylko na krajówkach? Chociaz to byłoby trochę śmieszne. Zobaczymy.

Fakt, że moje baski raczej miały przyznawane CAC-e + inne, wyższe tytuły, a tytułami psów na II miejscu nie interesowałam się. Coś w tym musi być. Czekamy na odp. Węgrów.

Pzdr.

Posted

Ja powtórzę w sierpniu 2004 dostały R.CAC na międzynarodowej .Gruca byłaś wtedy na tej samej wystawie co ja -czy wtedy dostałaś ten R.CAC?To była Internationale a nie Nationale :wink:

Posted
Na międzynarodowej w Debreczynie dostałam CAC i CACIB ,ale miesiąc wcześniej na krajowej też w Debreczynie dostałam res.CAC

Czyli tu by się zgadzało, że na krajówkach węgierskich. Ale to tylko nasze przypuszczenia.

Jeszcze nie mam odp. z Węgier.

Pzdr.