Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cała trójka już ma nowe domy stałe. Wszystkie pozostały psami domowo-ogrodowymi i chyba nie żałują zmian. Helka i Lacka są jedynymi psami w domu, tylko Lucek ma towarzystwo, tak więc wszystkie zyskały więcej rąk do miziania i mniejszą konkurencję. Helka znalazła dom jescze w sierpniu, Lacka we wrześniu, a Lucek chwilę później.
A Vit się Vitoszy :-) Jest chyba bardziej pewny siebie i poczuwa się do roli przewodnika stada (przynajmniej czasem :-) Dzięki APSIE zaczął też pracowac troszkę - jak widac na zdjęciach uczy się pokonywania przeszkód na torze agility. Ale traktujemy to wyłącznie jako rozrywkę i okazję do wspólnej zabawy. Bo Vitowi podoba się to bardzo :-)

• Replies 473
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cieszę się bardzo, że psiaki mają swoje domy.
Czy podtrzymujesz kontakt z ich nowymi opiekunami?
Jak sobie radzą w nowej rzeczywistości?
Czy na początku były jakieś problemy z aklimatyzacją?
Czy tyle pytań naraz, to nie za dużo? :roll:

• 2 weeks later...
Posted

Vito u "cioci" morisowej odpoczywa po szaleństwach u Apsy :lol:

a tak wyglądają dwa okrrropnie dominujące samce, czyli Vit z Morisem:

(noo dobra, oba bawią się ze mną, nie ze sobą; ale i tak uważam, że mają całkiem dobre relacje :p )

Posted

No cóż, zupełnie nie mamy umiaru i hamulców... w pozwalaniu Vitowi na wszystko co tylko mu sie podoba :cool1: ;-)

Co do dominacji :-) To taki nasz dowcip ;-) - Vit i Moris wbrew wszelkim znakom i założeniom od samego początku tworzą zgraną i zgodną parę, niezależnie od tego gdzie są i w jakim towarzystwie. A muszę dodać że odkąd Vit mieszka z suniami potrafi solidnie oszczekać obce psy i nie tylko...

Posted

cóż, Moris nie lubi innych samców; jak musi to toleruje, ale raczej mniejsze od siebie i najlepiej jak najbardziej uległe; no a z Vitem... z Vitem jest inaczej niż do tej pory :eviltong: (może dlatego, że ostatnio wszystko jest jakoś tak inaczej ;) )

Posted

[quote name='przyjaciel_koni'](Czytam i czytam na tych różnych wątkach i tak mi się myśli... - Ależ męczycie i ciężko doświadczacie "mojego" Witusia...[...]) Ano męczymy i dręczymy biednego Vita. Nie dajemy sie pożywiać na osiedlowych stołówkach (takie sympatyczne małe murowane budyneczki z kontenerami w środku :razz:), biedny głodzony pies musi się nieźle nakombinować, żeby zdobyć chociaż chałkę z masłem na kolację...
Każemy się słuchać, przychodzić na zawołanie, siadać, kłaniać się. Nie wystarcza nam, jak Vit sam z siebie zupełnie bezinteresownie przychodzi poprosić o frolika.
Zmuszamy do ciężkiego wysiłku: skakania (przez przeszkody jak dla malutkiej Puni), biegania po kładkach i tunelach. Wymęczony biedaczek ledwo ma potem siłę uciec dzikim pędem w siną dal i po chwili równie dzikim pędem wrócić, żeby wykonać serię wyskoków przez wysoką trawę.
Czasem ciągamy go po polach i lasach, kiedy zimno, mokro, ciemno...
Zdarza się, że pies nie ma się gdzie położyć, bo łóżko i oba fotele zajęte.

Ciężkie ma z nami życie. A mógłby siedzieć w schroniskowym boksie i być bezpieczny :p (od razu wyjaśniam: jest taka jedna wolontariuszka, która uważa, że adopcja to dla psa tragedia, że w schronisku pies ma dobrze i jest bezpieczny...)

Posted

KWL napisał(a):
No nie jestem pewien... wszyskim moznaby postawić zarzut współudzialu a to obniża wiarygodność świadka :-P

Uważaj KWL...
Ja, na ten przykład, nie maczałem palców w tym niecnym procederze, a jestem w stanie zeznać cokolwiek, co tylko może przynieść ulgę biednemu, dręczonemu przez Ciebie, Vitowi :eviltong:.

Posted

wybaczcie offa ale ma wielką prośbę o pomoc w glosowaniu w krakvecie na psiaki z przytuliska p. Wandy z Szamotół
Ona zajmuje się 300psami sama, dba o nie i kocha każdego jak własne!
Błagam w imieniu swoim i dziewczyn które jej pomagają o glosy dla niej

1. Rejestrujesz się tu: http://www.krakvet.pl/forum/profile.php?mode=register

2. Odbierasz e-mail aktywacyjny i aktywujesz konto
- klikasz na zawarty w nim link.

3. Logujesz się i wtedy głosujesz w dostępnej już ankiecie:
Po kliknięciu na link w e-mailu przeniesiesz się na forum krakvetu.
Tam musisz kliknąć link do góry "Zaloguj się by sprawdzić wiadomości"
podając swoją nazwę użytkownika i hasło.
Przeniesie Cię do Twoich prywatnych wiadomości, więc musisz kliknąć na "Forum
www.krakvet.pl Strona Główna".
Na forum wybierasz Forum "www.krakvet.pl"
i temat "Głosowanie na schronisko, które otrzyma pomoc - listopad 2008".
Zaznaczasz "Przytulisko Przyborowko k/Szamotół" i klikasz pod ankietą "Wyślij".
Prosimy pamiętać że trzeba wziąć udział w ankiecie - nie wystarczy sam wpis na forum!
Za wszystkie głosy OGROMNIE DZIĘKUJEMY! Rejerstracja naprawdę nie trwa długo! Psiaki z Przytuliska czekają na jedzonko na zimę!

• 3 weeks later...
Posted

melduję, że dziś maltretowałam Vita :p nie zabrałam cyfrówki, ale mam świadków :eviltong:
ponad 2 godziny spaceru z pięcioma innymi "nieszczęśnikami", a cała szóstka pod opieką dwójki pracowników schroniska :cool3:

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

morisowa napisał(a):
jak klikniesz, to będzie powiększenie ;)

Tak też uczyniłam...ale chce od razu delektować swoje oczęta :diabloti: foteczkami a nie jeszcze się bawić w jakieś klikanie :mad: :evil_lol: