KWL Posted November 5, 2008 Author Posted November 5, 2008 Cała trójka już ma nowe domy stałe. Wszystkie pozostały psami domowo-ogrodowymi i chyba nie żałują zmian. Helka i Lacka są jedynymi psami w domu, tylko Lucek ma towarzystwo, tak więc wszystkie zyskały więcej rąk do miziania i mniejszą konkurencję. Helka znalazła dom jescze w sierpniu, Lacka we wrześniu, a Lucek chwilę później. A Vit się Vitoszy :-) Jest chyba bardziej pewny siebie i poczuwa się do roli przewodnika stada (przynajmniej czasem :-) Dzięki APSIE zaczął też pracowac troszkę - jak widac na zdjęciach uczy się pokonywania przeszkód na torze agility. Ale traktujemy to wyłącznie jako rozrywkę i okazję do wspólnej zabawy. Bo Vitowi podoba się to bardzo :-) Quote
gallegro Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Cieszę się bardzo, że psiaki mają swoje domy. Czy podtrzymujesz kontakt z ich nowymi opiekunami? Jak sobie radzą w nowej rzeczywistości? Czy na początku były jakieś problemy z aklimatyzacją? Czy tyle pytań naraz, to nie za dużo? :roll: Quote
APSA Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 Chyba za dużo :diabloti: Dzisiejszy Vit :lol: Rozbrykanie i przywołanie :loveu: Stary, schorowany pies? ;) DSCN1114.flv - Video - Photobucket - Video and Image Hosting Przywołanie :loveu: DSCN1112.flv - Video - Photobucket - Video and Image Hosting Stary, schorowany pies? ;) Quote
morisowa Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Vito u "cioci" morisowej odpoczywa po szaleństwach u Apsy :lol: a tak wyglądają dwa okrrropnie dominujące samce, czyli Vit z Morisem: (noo dobra, oba bawią się ze mną, nie ze sobą; ale i tak uważam, że mają całkiem dobre relacje :p ) Quote
przyjaciel_koni Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 A nad czym, czy też nad Kim dominują ... (Czytam i czytam na tych różnych wątkach i tak mi się myśli... - Ależ męczycie i ciężko doświadczacie "mojego" Witusia... Jak ja dopadnę KWL-a...) Quote
KWL Posted November 18, 2008 Author Posted November 18, 2008 No cóż, zupełnie nie mamy umiaru i hamulców... w pozwalaniu Vitowi na wszystko co tylko mu sie podoba :cool1: ;-) Co do dominacji :-) To taki nasz dowcip ;-) - Vit i Moris wbrew wszelkim znakom i założeniom od samego początku tworzą zgraną i zgodną parę, niezależnie od tego gdzie są i w jakim towarzystwie. A muszę dodać że odkąd Vit mieszka z suniami potrafi solidnie oszczekać obce psy i nie tylko... Quote
morisowa Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 cóż, Moris nie lubi innych samców; jak musi to toleruje, ale raczej mniejsze od siebie i najlepiej jak najbardziej uległe; no a z Vitem... z Vitem jest inaczej niż do tej pory :eviltong: (może dlatego, że ostatnio wszystko jest jakoś tak inaczej ;) ) Quote
APSA Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 [quote name='przyjaciel_koni'](Czytam i czytam na tych różnych wątkach i tak mi się myśli... - Ależ męczycie i ciężko doświadczacie "mojego" Witusia...[...]) Ano męczymy i dręczymy biednego Vita. Nie dajemy sie pożywiać na osiedlowych stołówkach (takie sympatyczne małe murowane budyneczki z kontenerami w środku :razz:), biedny głodzony pies musi się nieźle nakombinować, żeby zdobyć chociaż chałkę z masłem na kolację... Każemy się słuchać, przychodzić na zawołanie, siadać, kłaniać się. Nie wystarcza nam, jak Vit sam z siebie zupełnie bezinteresownie przychodzi poprosić o frolika. Zmuszamy do ciężkiego wysiłku: skakania (przez przeszkody jak dla malutkiej Puni), biegania po kładkach i tunelach. Wymęczony biedaczek ledwo ma potem siłę uciec dzikim pędem w siną dal i po chwili równie dzikim pędem wrócić, żeby wykonać serię wyskoków przez wysoką trawę. Czasem ciągamy go po polach i lasach, kiedy zimno, mokro, ciemno... Zdarza się, że pies nie ma się gdzie położyć, bo łóżko i oba fotele zajęte. Ciężkie ma z nami życie. A mógłby siedzieć w schroniskowym boksie i być bezpieczny :p (od razu wyjaśniam: jest taka jedna wolontariuszka, która uważa, że adopcja to dla psa tragedia, że w schronisku pies ma dobrze i jest bezpieczny...) Quote
przyjaciel_koni Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 No nie wiem... Może tak za to nękanie Witusia trzeba by KWL-a na Czarne Kwiatki... Świadkowie jak widzę zeznają oficjalnie, bez utajnienia... Quote
KWL Posted November 19, 2008 Author Posted November 19, 2008 No nie jestem pewien... wszyskim moznaby postawić zarzut współudzialu a to obniża wiarygodność świadka :-P Quote
gallegro Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 KWL napisał(a):No nie jestem pewien... wszyskim moznaby postawić zarzut współudzialu a to obniża wiarygodność świadka :-P Uważaj KWL... Ja, na ten przykład, nie maczałem palców w tym niecnym procederze, a jestem w stanie zeznać cokolwiek, co tylko może przynieść ulgę biednemu, dręczonemu przez Ciebie, Vitowi :eviltong:. Quote
_beatka_ Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 wybaczcie offa ale ma wielką prośbę o pomoc w glosowaniu w krakvecie na psiaki z przytuliska p. Wandy z Szamotół Ona zajmuje się 300psami sama, dba o nie i kocha każdego jak własne! Błagam w imieniu swoim i dziewczyn które jej pomagają o glosy dla niej 1. Rejestrujesz się tu: http://www.krakvet.pl/forum/profile.php?mode=register 2. Odbierasz e-mail aktywacyjny i aktywujesz konto - klikasz na zawarty w nim link. 3. Logujesz się i wtedy głosujesz w dostępnej już ankiecie: Po kliknięciu na link w e-mailu przeniesiesz się na forum krakvetu. Tam musisz kliknąć link do góry "Zaloguj się by sprawdzić wiadomości" podając swoją nazwę użytkownika i hasło. Przeniesie Cię do Twoich prywatnych wiadomości, więc musisz kliknąć na "Forum www.krakvet.pl Strona Główna". Na forum wybierasz Forum "www.krakvet.pl" i temat "Głosowanie na schronisko, które otrzyma pomoc - listopad 2008". Zaznaczasz "Przytulisko Przyborowko k/Szamotół" i klikasz pod ankietą "Wyślij". Prosimy pamiętać że trzeba wziąć udział w ankiecie - nie wystarczy sam wpis na forum! Za wszystkie głosy OGROMNIE DZIĘKUJEMY! Rejerstracja naprawdę nie trwa długo! Psiaki z Przytuliska czekają na jedzonko na zimę! Quote
KWL Posted November 22, 2008 Author Posted November 22, 2008 Dziś z cyklu z psyjaciółmi (kotaciółmi ???) i nie tylko :-) Quote
morisowa Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/psyjaciele03.jpg u cioci morisowej deficyt posłanek... Quote
APSA Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 U cioci Apsy podobnie: Tak więc do zarzutów o złe traktowanie Vita prosimy doda przegęszczenie w boksach :p Quote
morisowa Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 melduję, że dziś maltretowałam Vita :p nie zabrałam cyfrówki, ale mam świadków :eviltong: ponad 2 godziny spaceru z pięcioma innymi "nieszczęśnikami", a cała szóstka pod opieką dwójki pracowników schroniska :cool3: Quote
KWL Posted December 31, 2008 Author Posted December 31, 2008 Korzystamy z pieknej "zimowej pogody" :-) A po spacerze wygrzewamy się :-) Quote
APSA Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 Vito ma nowy dom :evil_lol: I nową obrożę :razz: Quote
morisowa Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 ech, znów się nad Vitoszem znęcają... :roll: :evil_lol: Quote
KWL Posted January 17, 2009 Author Posted January 17, 2009 Test kompresji Vita :-) A obroża... no cóż Vit choć raz trochę groźniej wyglądał :-P Quote
morisowa Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Vito w tym tygodniu korzysta z mojego zwolnienia, na jeden spacer zabrałam aparat, więc mam dowody :eviltong: szalejemy w stadzie: i ten cały teren nasz! Quote
Ziutka Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Ciotka...już mniejszych tych fotek to dać nie mogłaś ? :mad: :mad: :mad: Quote
morisowa Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 jak klikniesz, to będzie powiększenie ;) Quote
Ziutka Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 morisowa napisał(a):jak klikniesz, to będzie powiększenie ;) Tak też uczyniłam...ale chce od razu delektować swoje oczęta :diabloti: foteczkami a nie jeszcze się bawić w jakieś klikanie :mad: :evil_lol: Quote
morisowa Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 Ziutka, specjalnie dla Ciebie :p (tylko, że te fotki są jakie są, nie ma czym się delektować) Quote
Recommended Posts