Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

KWL napisał(a):
Właśnie jestem po bardzo burzliwej rozmowie z Panią Joanną w efekcie której zakończyliśmy raczej współpracę.
Byłoby to pewnie może w "miarę" kluturalne rozstanie gdyby nie to że pani Joanna postanowiła że w takim razie Vito nie może pozostać u mnie.
Szczerze mówiąc znając warunki w jakich przebywają psy fundacji nie mam innego wyjścia jak powiedzieć nie.
Tylko zastanawia mnie co tego typu pomysły pani Joanny mają wspólnego z tak szeroko deklarowaną miłością do psów i troską o warunki w jakich egzystują.

to nie weźmiesz pieska:-( ?Co za dziwna baba z tej Joanny ....

• Replies 473
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kiniaczeq napisał(a):
to nie weźmiesz pieska:-( ?Co za dziwna baba z tej Joanny ....

Myślę, że mimo wszystko nie rozumiesz... KWL z całego serca chce dać dom Viciowi, ale Pani Joanna nie chce sie na to zgodzić. W poprzednim wpisie KWL jasno wyartykułował swoje stanowisko... powiedział NIE w odpowiedzi na ultimatum Pani Joanny. O ile się orientuję, z punktu widzenia psiaka, jest to jedyne słuszne rozwiązanie.
Swoją drogą, jest to "dziwna" sytuacja... mam nadzieję, że kiedyś poznam meandry tego nieporozumienia...

Posted

gallegro napisał(a):
Myślę, że mimo wszystko nie rozumiesz... KWL z całego serca chce dać dom Viciowi, ale Pani Joanna nie chce sie na to zgodzić. W poprzednim wpisie KWL jasno wyartykułował swoje stanowisko... powiedział NIE w odpowiedzi na ultimatum Pani Joanny. O ile się orientuję, z punktu widzenia psiaka, jest to jedyne słuszne rozwiązanie.
Swoją drogą, jest to "dziwna" sytuacja... mam nadzieję, że kiedyś poznam meandry tego nieporozumienia...

przepraszam zle zrozumialam wczesniej..

Posted

kiniaczeq napisał(a):
przepraszam zle zrozumialam wczesniej..

Sam miałem problemy z przyswojeniem tej informacji, która jest "zaskakująca", zważywszy na pomoc, jaką niósł na bieżąco KWL i inni zaangażowani w pomoc fundacji "Maja".

>KWL, wiem, ze to delikatna sprawa, dlatego jestem daleki od ciągnięcia Cię za język... ale przynajmniej daj znać jakie są ustalenia odnośnie Vito...

Posted

Vito bryka po działce i jest zadowolony z życia. Rozbiegał się chłopak ostatnio bardzo. Fajnie się obserwuje relacje w stadku :-)
Vito troszkę rozrabia - już nabrał sił i nie daje się tak ustawiać.
Na przykład wczoraj
Rano Vito został oburczany przez Lucka za to że się postawił Helce.
Potem Obie sunie pogoniły solidarnie Vita od oczka :-) - wlazł i się otrzepywał.
Późnie Lucek dostał od Lacu (i trochę Vita) za wpadnięcie na nią i Vita - wylegiwali się na słoneczku.
I tak się zycie toczy...

Tomku tu niestety nie ma żadnego nieporozumienia. Wszystko jest jasne :-)

Posted

Niki-lidka napisał(a):
to ja sie juz pogubilam....Vito jest w koncu u kogo i na jaki czas?

Vito jest u KWL'a i jak znam życie, zostanie u niego na zawsze... szczęściarz jeden... hmm, jednak nie jeden... dzieli szczęście z trzema innymi kundlami ;).

Posted

gallegro napisał(a):
Vito jest u KWL'a i jak znam życie, zostanie u niego na zawsze... szczęściarz jeden... hmm, jednak nie jeden... dzieli szczęście z trzema innymi kundlami ;).

możecie mi wyjaśnić co to KWL'a ?
Ale skoro Vito tam ma zostać z innymi pieskami to chyba jakis dom tak ?:multi: :multi: :multi: :multi:

Posted

kiniaczeq napisał(a):
możecie mi wyjaśnić co to KWL'a ?
Ale skoro Vito tam ma zostać z innymi pieskami to chyba jakis dom tak ?:multi: :multi: :multi: :multi:

KWL'a to "odmieniony" KWL :evil_lol:. A tak zupełnie poważnie (trudno będzie ;)), jest to Krzysztof, nasz kolega "po fachu".
W wolnym (moim) tłumaczeniu można jeszcze tak:

K - jak Krzysiek ze swoją sforą zasadniczą (szt. 2)
W - jak Witia
L - jak Lucek

Witia i Lucek są w chronicznym, permanentnym, docelowym i stałym DT, o czym była mowa na wątku, kilka stron wcześniej... :lol:.
W skrócie: KWL słynie z niedotrzymywania obietnicy, co jest z pożytkiem dla nas i psiaków, które jak już przekroczą próg jego posesji, jakoś tak nie mają ochoty na jej opuszczenie :evil_lol:.

Posted

gallegro napisał(a):

K - jak Krzysiek ze swoją sforą zasadniczą (szt. 2)
W - jak Witia
L - jak Lucek

Witia i Lucek są w chronicznym, permanentnym, docelowym i stałym DT, o czym była mowa na wątku, kilka stron wcześniej... :lol:.

Bardzo ładnie wujku gallegro - wgląda na to że sam o tym nie wiedziałem że wybierając ten nick dawno temu stworzyłem samospełniającą się przepowiednię ?
Wito wprowadził się wczoraj na fotel - bardzo sprytna koncepcja z jego strony jako że Helka jako jedyna ma przywilej wylegiwania się na łóżku i nie jest zainteresowana fotelem a Lucek i Lacuna są trochę za duzi żeby się wygodnie na fotelu ułożyć :-)
Wito nie specjalnie chce przytyć :-(. Nabrał troszkę ciałka i na tym koniec.
Może faktycznie taka jego uroda i metabolizm bo na spacerach szaleje, biega z dużą lekkością i skacze bez wysiłku i zgrabnie. Martwią mnie jednak jego skłonnośći do "zadyszek". Lucio po podobnych wyczynach znacznie szybcie wyłącza chłodzenie. A Witowi zdaża się tak jak dziś wieczorem włączyć je zupełnie wydawałoby się bez powodu. Może cały czas kwestia wieku i futra ale trzeba będzie Wita porządnie przebadać chyba. Chociaż wydaje mi się ( zupełnie subiektywnie ) że i tu jest stała choć niewielka poprawa.
W sumie w niecałe dwa miesiące troszkę przytył, bardzo rozruszał się i wymienił futro więc wyraźnie idzie ku lepszemu.

Posted

nie wiem czy Wito ma cokolwiek swpolnego z jakakolwiek rasą czy po prostu jest tak urodziwym kundelkiem, ale moj kolega ma bernenskiego psa pasterskiego ( postura i szatą przypomina Wita) ...i on tez nie jest ze tak powiem masywny...inne psy tej rasy zwykle są umięsnione, mają duzo siersci, są przez to masywne ale zachowują lekkosc ruchow...a jego Benek jest taki raczej drobniutkiej budowy mimo tego ze duzy i diabel wcielony tyle ma energii...on po prostu tak ma, moze Wito tez tak ma:)

Posted

No tak formalności :-)
W sumie trzy miesiące szukał domku i nikt się nim nie zainteresował więc wypada pogodzić się z faktami i przenieśc do w "nowym domu" skoro się zaaklimatyzował ;-)

Posted

kiniaczeq napisał(a):
no właśnie tak zrozumiałam :multi:
to dlaczego nie ma go w tej tematyce ''znalazły dom'' ?

Ehhhhh... Kiniaczeq, kochana cioteczko a jekie to ma znaczenie??? Jak przyjdzie czas to Wituś zostanie przeniesiony do "znalazły dom".

KWL, badzo się cieszę że Wituś zostaje u ciebie. Nie przeczę... wrodzona, babska ciekawość nie daje mi spokoju... O co poszło z "mają" ? Ale z pewnością mi przejdzie ;) Najważniejsze, że jesteście z Witem szczęśliwi.