KWL Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 Po wielu perypetiach jesteśmy razem i mamy wielu nowych i starych przyjaciół i psyjaciół :-) Vitie poznałem wczoraj wśród rozwrzeszczanych lokatorów hotelowych boksów wyróżniał się spokojem, nie szczekał, nie skakał. Przypięty na smycz spokojnie i elegancko pomaszerował na spacer przy nodze. Na spacerku załatwił najpierw swoje potrzeby a potem zajął się tradycyjną psią działalnością - szukaj&wąchaj :-), nie szarpał, chociaż czasem przejawiał zdecydowanie w wyborze kierunku. Pogłaskany natychmiast przytulił się całym swoim chudym ciałkiem i spojrzał z nadzieją i ufnością. To chyba jego największe pragnienie na dziś mieć - kogoś kto będzie głaskał, kochał i przytulał. Bo ostatnio nie miał tego w nadmiarze... by nie żec w ogóle... Vitunio, jest pięknym, wręcz elegancki psem, ślicznie się porusza. Brakuje mu jednak pewności, jest zbyt podporządkowany, zatracił swą dumę. Potrzebuje kogoś kto pozwoli mu ją odzyskać. To nie jest jakiś pies, to jest wspaniały arystokrata, który gdy odzyska siły i znajdzie dom który pokocha będzie jego prawdziwą ozdobą i dumą. Przyjaciel Koni napisała o nim tak: Avanti - obecnie Witek, lub jak kto woli Wituś (albo Vitia) !!!! Jest taki przytulaśny, że imię Wituś bardzo do niego pasuje. Błąkał się jakiś czas w okolicy Bródno/Ząbki. Potem już głównie leżał przy drodze. Jakaś Pani zadzwoniła do naszej znajomej i poprosiła o pomoc dla niego. Ok.14 dni spędził w lecznicy - był zagłodzony jak to stwierdzili lekarze - dlatego nie miał już siły krążyć wokół domów. Po obserwacji został zaszczepiony. Ma w tej chwili dobrze jadać, by zregenerować organizm. Jest nieco zestresowany, widać po zachowaniu psiaka, że jego poprzedni "opiekun" miał "ciężką rękę". Ta psina bez najmniejszych oporów robi to, co chce człowiek. Brak jakichkolwiek oznak buntu (nawet przy przewracaniu na grzbiet). Na nas sprawił wrażenie bezbronnego, dużego misia.... A tak pięknie "przylepia się" do człowieka. Grzecznie i pięknie chodzi, bardzo zwraca uwagę na Osobę, która trzyma smycz !!! Nie zaczepia psiaków (raczej są mu obojętne). To naprawdę piękny pies, wymaga jednak odkarmienia. To co widać na zdjęciach, to nie jego masa, ale masa futra. Pod tą okrywą sterczą gnatki.... Gnatki już od jakiegoś czasu nie sterczą, futro nadal piekne. Quote
beka Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 Jaki piękny pies :) A jak się błyszczy, ktoś chyba go lubi :) A w jakim wieku jest Wituś? Czy poddał by się dominującej suce? (moi znajomi stracili psiaka, ale mają sunię dobka -dominantkę, nie widziałam ich ostatnio ale zapytam. Co prawda chciałam im zaprezentować pieski 2-3 tyg. temu ale nic z tego nie wyszłao. Myślę że nie byli gotowi... ALe czas leczy rany, więc może..) Quote
Dorothy Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 piekny pies. Nie widac po nim, ze jest taki zastraszony. Wspanialy! Mądre oczy! Cudo... Quote
KWL Posted April 23, 2007 Author Posted April 23, 2007 Nie widać wielu rzeczy, ani wystających kostek, ani zbyt niepewnego zachowania. Ale pies na szczęście sie nie załamał, nie uciekł jeszcze w siebie, jest kontaktowy i bardzo dobrze reaguje na zainteresowanie i kontakt z człowiekiem. Co do innych psów - nie reaguje, nie zaczepiany po prostu "nie widzi". Sądzę jednak że jeżeli uda nam się go psychicznie podbudować to może się okazać bardzo miłym wesołym psem. Wiek - chyba 4-5 lat. Ma troszkę siwizny na mordce, ale większość białego na pyszczku to biała plamka dokoła nosa. Quote
elainfo Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 hmm to takie cudo.......:p piekny ale myslam ze troszke mniejszy:crazyeye: cudowny jest.. slepia ma niesamowicie mądre...słyszałam że on łagodnosc chodzaca jest..;-)) Quote
KWL Posted April 23, 2007 Author Posted April 23, 2007 No Vitia malutki nie jest, wydaje mi się że budową i rozmiarami najbardziej przypomina dużego Golden Retrievera (Black&White Retriever :-)?). Jego właściwa waga to pewnie koło 35 kg, teraz jakieś 10 mniej :-(. Nie wiem jaki będzie jak się rozkręci, ale na razie to bardzo spokojny i miły chłopiec. Tak się wtula przy głaskaniu że aż serce....i tak delikatnie. Quote
jola od jadzi Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 Jest piękny i rzeczywiście widać w nim dobre maniery! Wituś, szukaj dobrego domku! Quote
beka Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 Najlepiej jakby miał swojego ludzia dla siebie , albo miłego psiaka (nie dominanta..:( Quote
KWL Posted April 23, 2007 Author Posted April 23, 2007 Dzisiaj Vitia zadziwiał wszystkich w hoteliku swoją grzecznością na spacerkach, próbuje też nawiązywać bliższy kontakt (łapkuje). Wychodzi mocno niedożywienie, je bardzo szybko i łapczywie, napycha się na siłę zapas (dziś był jeden zwrot). Quote
madzia828 Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 śliczny:loveu::loveu: oby szybko domek znalazł Quote
_beatka_ Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 avanti czyli witek jest przepiękny:-oaż dziwne, że taki piękny pies a jest bezdomny:roll: kwl dać go na allegro?:razz: Quote
KWL Posted April 24, 2007 Author Posted April 24, 2007 Tak Beatko, bardzo prosimy o allegro dla Vitii. Quote
elainfo Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 _beatka_ napisał(a):avanti czyli witek jest przepiękny:-oaż dziwne, że taki piękny pies a jest bezdomny:roll: kwl dać go na allegro?:razz: Beatko wystaw mu allegro jesli mozesz.. koniecznie to jest pies IDEAŁ.. zrównowazony, pieknie chodzi na smyczy, łagodny, madry psiak..... naprawde pies ,z kórym nikt nie powinien miec probblemów wychowawczych.. trzeba go jedynie odkarmic bo kosteczki stercza pod pieknym futerkiem....:shake: Musi sie znaleźc dla niego domek... Quote
przyjaciel_koni Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Lupe - dziękujemy za śliczne bannerki !!! Może Beatce się zmieści ten mały..... A Vituś jest przepięknym psiakiem - wart naprawdę dobrych ludzi !!!!!! Quote
KWL Posted April 24, 2007 Author Posted April 24, 2007 Vitia, moje kochane cudeńko. Już wykoncypowałem że część mojego długiego weekendu zostanie poświęcona jemu właśnie :-) Quote
lupe Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 przyjaciel_koni napisał(a):Lupe - dziękujemy za śliczne bannerki !!! Może Beatce się zmieści ten mały..... Prosze bardzo.:lol: A zmiesci sie ten drugi od gory 100x100 obok Madrasowego 400x100 Quote
_beatka_ Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 a możecie napisać mi jakiś ladny tekscik:cool3:? banerek juz jest;) Quote
KWL Posted April 25, 2007 Author Posted April 25, 2007 I jeszcze dwa zdjęcia pięknego i mądrego chłopaka Quote
_beatka_ Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 KWL skoro poznaleś już naszego futrzaczka to napisz proszę na maiala jego historię i jaki jest w stosunku do ludzi, zwierzat itp a ja zmontuje allegro:razz: Quote
allcia Posted April 27, 2007 Posted April 27, 2007 cudo naprawde cudo---mysle z tybetanczyka ma sporo Quote
paros Posted April 28, 2007 Posted April 28, 2007 Ale nikt nie zagląda i nie wie, że czekam na dom :shake: :-( Quote
BosiaB_86 Posted May 1, 2007 Posted May 1, 2007 O jaki śliczny misio Wituś :loveu::loveu::loveu::loveu: jak ja kocham takie niedźwiadki :loveu: Pokaż sie wszystkim przystojniaku... Strasznie żałuję, że nie mogę ci dać domku kochany :placz: Quote
Recommended Posts