Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich jest nowy na forum i prosze o wyrozumiałość.

Mam taki mały problem mojemu szczeniakowi jakis czas temu tak jak by sie złuszczyła skóra byłem u weterynarza wyczyscila mu to niby zeszło ale nie chce sie zagoić i teraz wypadła mu w tamtym miejscu sierść i ma taka jedna wiekszą krostę brał antybiotyki nic to nie pomogło a na dodatek robi mu sie takie samo kawałek dalej od tego miejsca. Bardzo go to swędzi w tym miejscu i okolice tego miejsca Przepraszam za tak chaotyczny opis ale nie wiem jak to inaczej opisać. Czy miał ktoś podobny problem. Szkoda mi psiaka bo widzę że sie meczy.

Posted

zadzwoń do kilku wetów z pytaniem o BADANIE ZESKROBIN SKÓRY.
czy robią i za ile i czy na miejscu w gabinecie.wyjaśnij tylko po krótce co się dzieje.
idź do weterynarza który zrobi u siebie badanie zeskrobin.
psa trzeba zbadać zanim się go zacznie leczyć,trzeba to od weterynarzy egzekwować.
w tym momencie psie dziecko dostało antybiotyk- właściwie bez powodu;/

Posted

Właśnie byłem dzisiaj u drugiego weterynarza nowy w moim miescie powiedział ze czeka na mikroskop i jak dostanie zrobi właśnie zeskrobin. Przeglądałem forum i tak sie zastanawiałem co mogło być przyczyną i teraz mi sie przypomniało że Maniek wcześniej wykopał starego kota( pies ma naprawde dobrego nosa a kot to chyba pamiatka po starym psie) i pytanie czy padlina może być przyczyną? i jakie to mogą być choroby? weterynarz kazał przyjechać w środe więc mu powiem o tym starym kocie

Posted

lek wet mozesz oczywiscie o tym przykrym wydarzeniu opowiedzieć ale watpie że miało to jakis związek z tym świadem.mozesz wymyślac milion chorób,ale tak jak pisała poprzedniczka-zrób zeskrobinę jak lek kupi ten mikroskop i wtedy sie okaze co tak na prawdę dolega psu.nie ma nic gorszego niz leczenie w ciemno

Posted

mialem juz kilka pieskow i zaden nie chorowal tylko ten ciezki przypadek:eviltong: jutro wizyta u weterynarza i mam nadzieje ze bede wiedzial cos wiecej Pozdrawiam

• 3 weeks later...
Posted

Piszesz, że to szczeniak, więc skonsultuj się z hodowcą, z kimś od kogo masz pieska czy inne mają to samo czy nie.
Zeskrobina powinna wszystko wyjaśnić, choć pasożyty nie zawsze wychodzą, zapytaj weta o świerz i nużeńca.