Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 146
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='stzw']Pomyśl też, co potem z takich biedaków wyrasta...[/QUOTE]

Myślisz o Ząbalu? :evil_lol:

Maleńki zjadł śniadanko, a właściwie pochłonął. Połowa suchego RC gastro. które mu zostawiłam w miseczce też zjedzona. Puszeczki by się przydały, lepiej smakują.

Posted

[quote name='monika55']Dziękuję agusiazet za wpłatę 50zł. Bardzo się przyda bo trzeba odkarmić maluszka.[/QUOTE]

Super, jeśli znalazłoby się miejsce dla małego w DT płatnym też bym się dołożyła:)

Posted

Dziękuję Dulska za wsparcie dla Gremlinka. I dziękuję że jesteście z nim. Gremlinek wraca do zdrowia, apetyt szalony i trzeba mu wydzielać porcje. Wykupiłam mu ogłoszenia na bazarku. Marzy mi się dla niego dobry domek. Wiecie jak jest. Pies w DT i koniec zainteresowania bo psiak bezpieczny. Dziękuję za chęci ale może zainwestujmy w szukanie domu. Jak myślicie?

Posted

Myślę, że jednak z DT dużo łatwiej znaleźć dom i to ten w którym zostanie. DT poznaje psiaka, jego charakter, upodobania i wie jakiej rodziny psu szukać. Do tego ludzie są wzrokowcami i w DT doprowadzi sie psiaka do ślicznego wyglądu. W schronie można " gdybac" jaki on jest i wtedy łatwo o powroty psa z adopcji...
Nie uważam ze jak pies w DT to koniec zainteresowania. Ja miewam u siebie psy w DT którymi nikt sie nie interesował dopoki do mnie nie trafiły. Jedłuzej pies był 3 tyg. i poszedł do domu. Ta pchła co teraz jest ma kk więc pobędzie dłuzej z powodu leczenia.
Powinien znaleźć DT i to taki, który sie nim zajmie- szukaniem domu na całego też. Bo nikt tego nie zrobi lepiej od osoby, która psa pozna w wielu sytuacjach.
Takie jest moje zdanie.

Posted

Tak Pysiu, niewątpliwie masz rację. Jest tylko jeden "malutki" problem. Kasa, kasa i skąd wziąć DT. Bo o BDT nawet nie marzę. Mam w tej chwili 3 psy w DT i zainteresowanie nimi wygasło. Ja nie dam rady kombinować dla czwartego. I pewnie z tego powodu schronisko nie jest chętne na wydawanie psów na DT, a tego już chyba nie przeskoczę.

Posted

monika55 napisał(a):
Tak Pysiu, niewątpliwie masz rację. Jest tylko jeden "malutki" problem. Kasa, kasa i skąd wziąć DT. Bo o BDT nawet nie marzę. Mam w tej chwili 3 psy w DT i zainteresowanie nimi wygasło. Ja nie dam rady kombinować dla czwartego. I pewnie z tego powodu schronisko nie jest chętne na wydawanie psów na DT, a tego już chyba nie przeskoczę.

Ja też uważam, że o BDT będzie bardzo ciężko i zgadzam się ze stwierdzeniem, że jak pies jest bezpieczny, to zainteresowanie nim drastycznie maleje. Wiem na własnym przykładzie, mój ostatni tymczas (całkowicie bezpłatny) siedzi u mnie już trzeci rok i nikt się nim nie interesuje, więc podjeliśmy decyzję, że sunia u nas zostaje na stałe, bo to pies bardzo problematyczny i nikt się na niego nie skusi. Z tym, że na bycie BDT nie mam już możliwości, czego bardzo żałuję:(

Posted

Odwiedziłam dziś malucha, jakiż on stęskniony za człowiekiem. Kawał urwisa z niego. Skacze, przymila się, pokazuje brzuszek, tysiąc rzeczy na raz. Warczy grożnie na inne psy, a gada cały czas. Zawiozłam mu puszkę Royala. Troszeczkę przytył. Widać że bardzo chce mieć człowieka.
Ogłoszenia poszły i będzie w Kanonie, to taki nasz program o psiakach.
Potem wkleję rachunek za leczenie - 170zł.

Posted

Dziś maleńki pozbył się jajeczek i został zaczipowany. Nie pisałam wcześniej, bo po co Cię miałam Moniko stresować ;) Za 14 dni szczepienia i do domku!