monika55 Posted April 16, 2013 Author Posted April 16, 2013 Myślę i myślę o maluchu. On taki drobniutki, chudziutki straszliwie. Quote
stzw Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 Pomyśl też, co potem z takich biedaków wyrasta... Quote
shanti Posted April 17, 2013 Posted April 17, 2013 [quote name='stzw']Pomyśl też, co potem z takich biedaków wyrasta...[/QUOTE] Myślisz o Ząbalu? :evil_lol: Maleńki zjadł śniadanko, a właściwie pochłonął. Połowa suchego RC gastro. które mu zostawiłam w miseczce też zjedzona. Puszeczki by się przydały, lepiej smakują. Quote
Nutusia Posted April 17, 2013 Posted April 17, 2013 Może choć tytuł zmienić i spróbować poszukać DT... Quote
iwonamaj Posted April 17, 2013 Posted April 17, 2013 [quote name='Nutusia']Może choć tytuł zmienić i spróbować poszukać DT...[/QUOTE] jestem za... Quote
monika55 Posted April 17, 2013 Author Posted April 17, 2013 Dziękuję agusiazet za wpłatę 50zł. Bardzo się przyda bo trzeba odkarmić maluszka. Quote
monika55 Posted April 17, 2013 Author Posted April 17, 2013 Przepraszam,nie widziałam. Jakoś mało kontaktowa jestem ostatnio. Dziękuje serdecznie. Quote
agusiazet Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 [quote name='monika55']Dziękuję agusiazet za wpłatę 50zł. Bardzo się przyda bo trzeba odkarmić maluszka.[/QUOTE] Super, jeśli znalazłoby się miejsce dla małego w DT płatnym też bym się dołożyła:) Quote
ida47 Posted April 20, 2013 Posted April 20, 2013 agusiazet napisał(a):Super, jeśli znalazłoby się miejsce dla małego w DT płatnym też bym się dołożyła:) i ja bym sie dolozyla Quote
iwonamaj Posted April 21, 2013 Posted April 21, 2013 No to może spróbować pozbierać deklaracje i pomyśleć o jakimś bazarku.... Quote
monika55 Posted April 21, 2013 Author Posted April 21, 2013 Dziękuję Dulska za wsparcie dla Gremlinka. I dziękuję że jesteście z nim. Gremlinek wraca do zdrowia, apetyt szalony i trzeba mu wydzielać porcje. Wykupiłam mu ogłoszenia na bazarku. Marzy mi się dla niego dobry domek. Wiecie jak jest. Pies w DT i koniec zainteresowania bo psiak bezpieczny. Dziękuję za chęci ale może zainwestujmy w szukanie domu. Jak myślicie? Quote
Pysia Posted April 21, 2013 Posted April 21, 2013 Myślę, że jednak z DT dużo łatwiej znaleźć dom i to ten w którym zostanie. DT poznaje psiaka, jego charakter, upodobania i wie jakiej rodziny psu szukać. Do tego ludzie są wzrokowcami i w DT doprowadzi sie psiaka do ślicznego wyglądu. W schronie można " gdybac" jaki on jest i wtedy łatwo o powroty psa z adopcji... Nie uważam ze jak pies w DT to koniec zainteresowania. Ja miewam u siebie psy w DT którymi nikt sie nie interesował dopoki do mnie nie trafiły. Jedłuzej pies był 3 tyg. i poszedł do domu. Ta pchła co teraz jest ma kk więc pobędzie dłuzej z powodu leczenia. Powinien znaleźć DT i to taki, który sie nim zajmie- szukaniem domu na całego też. Bo nikt tego nie zrobi lepiej od osoby, która psa pozna w wielu sytuacjach. Takie jest moje zdanie. Quote
monika55 Posted April 21, 2013 Author Posted April 21, 2013 Tak Pysiu, niewątpliwie masz rację. Jest tylko jeden "malutki" problem. Kasa, kasa i skąd wziąć DT. Bo o BDT nawet nie marzę. Mam w tej chwili 3 psy w DT i zainteresowanie nimi wygasło. Ja nie dam rady kombinować dla czwartego. I pewnie z tego powodu schronisko nie jest chętne na wydawanie psów na DT, a tego już chyba nie przeskoczę. Quote
agusiazet Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 monika55 napisał(a):Tak Pysiu, niewątpliwie masz rację. Jest tylko jeden "malutki" problem. Kasa, kasa i skąd wziąć DT. Bo o BDT nawet nie marzę. Mam w tej chwili 3 psy w DT i zainteresowanie nimi wygasło. Ja nie dam rady kombinować dla czwartego. I pewnie z tego powodu schronisko nie jest chętne na wydawanie psów na DT, a tego już chyba nie przeskoczę. Ja też uważam, że o BDT będzie bardzo ciężko i zgadzam się ze stwierdzeniem, że jak pies jest bezpieczny, to zainteresowanie nim drastycznie maleje. Wiem na własnym przykładzie, mój ostatni tymczas (całkowicie bezpłatny) siedzi u mnie już trzeci rok i nikt się nim nie interesuje, więc podjeliśmy decyzję, że sunia u nas zostaje na stałe, bo to pies bardzo problematyczny i nikt się na niego nie skusi. Z tym, że na bycie BDT nie mam już możliwości, czego bardzo żałuję:( Quote
monika55 Posted April 24, 2013 Author Posted April 24, 2013 Odwiedziłam dziś malucha, jakiż on stęskniony za człowiekiem. Kawał urwisa z niego. Skacze, przymila się, pokazuje brzuszek, tysiąc rzeczy na raz. Warczy grożnie na inne psy, a gada cały czas. Zawiozłam mu puszkę Royala. Troszeczkę przytył. Widać że bardzo chce mieć człowieka. Ogłoszenia poszły i będzie w Kanonie, to taki nasz program o psiakach. Potem wkleję rachunek za leczenie - 170zł. Quote
shanti Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 Dziś maleńki pozbył się jajeczek i został zaczipowany. Nie pisałam wcześniej, bo po co Cię miałam Moniko stresować ;) Za 14 dni szczepienia i do domku! Quote
Recommended Posts