Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 146
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A co z tym drugim psiaczkiem z tego samego boksu? Może go trzeba zbadać, bo jeśli się zaraził, to im wcześniej się podejmie leczenie, tym szanse większe... To piesek czy sunia?

Chorego maluchowi wysyłam dobre myśli...

Posted

Teraz wróciłam. Te kroplówki długo lecą. Nie jest dobrze, jeszcze kupa to sama woda ale krwi mniej. Wymiotował. Jest słabiutki ale na widok jakiegoś psiaka nawet zawarczał. Parę kroków spacerku. Do klatki nie chciał wracać. Leżał cierpliwie przy kroplówce. Mam nadzieję że dojdzie do siebie bo pomoc przyszła od razu.Jutro zawiozę go do myjni żeby choć troszkę go opłukać bo smród jest powalający. Suszarka tam jest.Podziwiam shanti, która po pracy w schronisku, codziennie przy nim siedzi. Mam nadzieję że go uratujemy. Co do drugiego psiaczka to był dużo wcześniej szczepiony, nie powinno mu nic zagrażać.

Posted

Myjnia to chyba niezbyt dobry pomysł :shake:, tam jest dosyć zimno.
Pies ledwo żyje a i zdezynfekować porządnie nie ma czym - inne nie szczepione psy, które po nim przyjdą pozarażają się :shake: parwo.

Posted

Tylko że ten smród przeszkadza w lecznicy. Ludzie węszą -co tak śmierdzi - jak przychodzą ze swoimi psami. Też myslę że to nie najlepszy pomysł. Pogadam jeszcze z wetem. Ja nigdy nie byłam w tej myjni, myślałam że tam cieplutko.

Posted

monika55, kup chusteczki dla niemowląt, takie nasączane. I tym go powycieraj na razie. Brud zejdzie a smród zniknie. Sprawdzałam - świetnie w takich przypadkach działają.

Posted

Z gładkowłosego pieska pewnie by trochę zeszło, u biednego Gremlinka pewnie w dredach wszystko siedzi.
Jedyne wyjście - sukcesywnie obcinać co się da.