Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 146
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

psiątko słabiutkie, nic jeść nie moża. Jest dożywiany kroplówkami. Został obcięty, kąpany nie był bo bałam się ryzykować.Byłam z Izą u fryzjera. I tak facet się bał przyjąć takiego chorego psa ale uprosiłyśmy żeby go ciachnął. Malutki jest słaby więc spokojnie leżał. Wraz z kudłami zeszedł ten okropny smród, a kudłaczek się zamienił prawie w ratlerka.

http://

Posted

Ojej! Bez futerka też śliczności :loveu:
Jak dobrze, że ostrzyżony, jemu samemu będzie lżej gdy dredy już tak skory nie ciągną.
I już nie Gremlinek.

Ile zapłaciłyście za strzyżenie?
Prosiłam o nr konta, wpłacę coś na maluszka.

Posted

Trochę wydatków było. Fryzjer wziął 60zł, a rachunku nie dał, od weta będzie na zakończenie leczenia,podkłady idą jak woda, 9zł za paczkę 5 sztuk. Dziękuję za wsparcie Memory.

Posted

Słabiutki ,ale na szczęście żyje. Teraz wygląda jak dziadziuś ,a nie młody chłopaczek.
Dobrze ,że go kocykiem nakryłyście, bo golasek z niego.

Posted

[quote name='monika55']...Dziękuję za wsparcie Memory.[/QUOTE]

Dzięki za dane , przelew idzie, chociaż to wsparcie mniejsze, niż bym chciała.
Maleńtas niech wraca do zdrowia, z całego serca mu życzę, by miał szansę na szczęśliwą odmianę losu.

Posted (edited)

Dotarłam. Dziękuję Ciotki że go wzięłyście do fryzjera. Tak myślałam że tam więcej kudłów niż psa. Będzie dobrze, musi być. Szybko dostał pomoc i weci czuwają, ma szanse chłopczyk. Psiak który z nim siedział jest ok. Pewnie właściciele zaszczepili przeciw wirusówkom. Jeśli już to przejdzie bezobjawowo.
Kojec osobiście zdezynfekowałam, to standard po takim czymś i nieprawda że nie ma czym. Przyjrzyjcie się, szczególnie Szafra, zawsze stoi w tym budynku pomarańczowy zbiornik do oprysku a w nim rapicid.

Edited by shanti
Posted

Ja ślepawa jestem ... jak mówisz to pewnie tak jest :lol:.
Gdyby tego nie było to więcej psów by chorowało. A to są zawsze pojedyncze przypadki i głównie szczeniaki.
Cały czas pamiętam taką czarną, malutką sunię i jej oczy, która też była chora. To chyba było Boże Narodzenie 2011 r
[*].

Posted

Dziękuję że kibicujecie maluchowi. Wet go ocenia na jakieś 1,5 roku. Pewnie to pięćdziesiata woda po jakimś sznupku. Pewnie zdarzył się w rodzinie. Dostał jakiś specyfik w zastrzyku, zapomniałam zapytać co to ale miało go to trochę postawić na nogi. W schroniskach parwo będzie się zdarzać bo ludzie szczepią głownie na wściekliznę, na wirusówki już mniej,przecież to kosztuje. Dobrze że w schronisku są szczepienia. Marnie tylko z pomieszczeniami dla psów. A jak wyburzą jedyny budynek to już nie chcę myśleć o przyszłej zimie.

Posted (edited)

[quote name='szafra']Ja ślepawa jestem ... jak mówisz to pewnie tak jest :lol:.
Gdyby tego nie było to więcej psów by chorowało. A to są zawsze pojedyncze przypadki i głównie szczeniaki.
Cały czas pamiętam taką czarną, malutką sunię i jej oczy, która też była chora. To chyba było Boże Narodzenie 2011 r
[*].[/QUOTE]

Powiatowy mówił nam kiedyś, że epidemie dziesiątkują całe schroniska. U nas bywają tylko pojedyńcze przypadki, co nie zmienia faktu że jest ich i tak za dużo. :-( Nie wiem czemu, ale najgorzej jest w miesiącach marzec/kwiecień.

Ja na razie do maluszka nie podjadę. Jestem bez auta, chyba siadło sprzęgło. Zaglądajcie do niego, proszę :(

Edited by shanti
Posted

Nie odwiedziłam go wczoraj bo byłam w schronisku. Psiaczek żyje choć jest bardzo słaby. Nieśmiało myślę że będzie dobrze. Kup mniej. Dziękuję że jesteście z nim.