Tengusia Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 podnosze Idolka :laola: ... mam nadzieje ze uda wam sie rozwiazac kwestie wolontariatu i ze bedziecie mogly odwiedzac Idolka ;) Quote
dariaopole Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 Gamba : zbytnio sie na tym wszystkim nie znam ale wydaje mi się że przytuliska są prywatne to znaczy utrzymują się same bez pieniędzy od "miasta" i sami o wszystkim decydują , schroniska bardziej muszą uważać bo są jakby użytku publicznego. ale to takie gdybanie gdyż nie mam na ten temat potwierdzonych informacji. Na innym wątku gdzie "walczą" z właścicielką przytuliska znalazłam takie info : "najgorsze jest to, że to jest prywatne przytulisko, utrzymuje się ze środków własnych, a nie gminy, a to oznacza - chce dać to da, chce wpuścić do środka to wpuści. To jest po prostu teren prywatny." Quote
ARKA Posted May 18, 2007 Posted May 18, 2007 Trzeba ustalic czy to schronisko miejskie, organizacji czy jakies prywatne zupelnie. Mozesz dowiedziec sie w urzedzie gminy. Quote
akucha Posted May 18, 2007 Posted May 18, 2007 Dziuekuję ARKO, ze ty zajrzałaś :lol: Znalazłam w necie taką informację (strona miasta Brzeg) Brzeskie przytulisko dla bezdomnych psów powstało na przełomie 2004 i 2005 roku. Do jego powstania przyczyniły się w dużej mierze władze miejskie Brzegu a także brzeski oddział Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami. Ideą przyświecającą powstaniu przytuliska było zapewnienie schronienia bezdomnym zwierzętom z Brzegu oraz w miarę możliwości pomoc w odnalezieniu ich właściciela bądź znalezienie nowego opiekuna. Od początku swojego istnienia już ponad 120 psów, które przebywały w brzeskim przytulisku znalazło swojego opiekuna. Każdy pies trafiający do przytuliska ma zapewnione miejsce w budzie, pożywienie oraz fachową opiekę weterynaryjną. W przyszłości planowane jest przekształcenie brzeskiego przytuliska w schronisko dla zwierząt. Obecnie prowadzone są prace remontowe mające na celu poprawę warunków bytowych zwierząt; powstaje nowy kojec wraz z budą do kwarantanny, planowana jest wymiana ogrodzenia, podział pomieszczeń, w których obecnie przebywają psy na wydzielone boksy oraz utworzenie oddzielnego stanowiska dla pracy weterynarza. Liczne osoby zaangażowane są w pomoc bezdomnym zwierzętom, nie sposób tu wymienić wszystkich ale wszystkim za okazaną pomoc i dobre serce serdecznie dziękujemy i prosimy o dalsze wspieranie tej szczytnej idei. Osoby chcące wspomóc brzeskie przytulisko lub osoby chętne do opieki nad osieroconymi pieskami mogą je zobaczyć w przytulisku przy ul. Kruszyńskiej (teren Zakładu Higieny Komunalnej) w Brzegu od poniedziałku do piątku w godz. Od 8 do 15 bądź skontaktować się telefonicznie pod numerami telefonów: Biuro Urbanistyki i Ochrony Środowiska UM Brzeg: 416-05-19, Zakład Higieny Komunalnej Sp.z o.o 416-26-77, 416-73-65. Quote
basiagk Posted May 19, 2007 Posted May 19, 2007 Cioteczki czy chłopak ma ogłoszenia bo zapomniałam? Quote
Gamba Posted May 19, 2007 Author Posted May 19, 2007 Na poczatku chciałem was przeprosić,że ostatnio tak rzadko bywam na dogo ale mam tyle zajęć,obowiązków i do tego doszła jeszcze praca,że zwyczajnie brakuje mi czasu :angryy: . Trzeba ustalic czy to schronisko miejskie, organizacji czy jakies prywatne zupelnie. Mozesz dowiedziec sie w urzedzie gminy. Na to przytulisko był przetarg, a zamawiającym usługę był sam burmistrz Brzegu! Przetarg wygrał Zakład Higieny Komunalnej w Brzegu i w tym zakładzie znajduje się to przytulisko! Jakie jest to nie wiem ale obiecuje,że się dowiem!Tylko wtedy kiedy jest otwarty Urząd Gminy mnie nie ma w Brzegu!Trudno jakoś sobie poradzę :cool3: Dzięki,ze zajrzałaś na wątek Idola! Gamba : zbytnio sie na tym wszystkim nie znam ale wydaje mi się że przytuliska są prywatne to znaczy utrzymują się same bez pieniędzy od "miasta" i sami o wszystkim decydują , schroniska bardziej muszą uważać bo są jakby użytku publicznego. ale to takie gdybanie gdyż nie mam na ten temat potwierdzonych informacji. Na innym wątku gdzie "walczą" z właścicielką przytuliska znalazłam takie info : "najgorsze jest to, że to jest prywatne przytulisko, utrzymuje się ze środków własnych, a nie gminy, a to oznacza - chce dać to da, chce wpuścić do środka to wpuści. To jest po prostu teren prywatny." No i tego się obawiam najbardziej,że tak będzie i będę się lampił na psy przez płot! Juz ostatnio gdy się tak gapilem i one mnie poznały to miałem ochotę je pozabierać z tego miejsca,ja już Żaneta wisząca na kratach boksu złamała mi normalnie serce! :-( Najgorsze jest to,że pracownik mnie nie toleruje i z wzajemnością!Staram się bywać,a raczej zawsze wbywam wtedy kiedy on juz konczy pracę i go nie ma!I to właśnie na jego życzenie nie dostałem się poprzednim razem do środka :angryy: Dziękuję serdecznie wszystkim którzy podnoszą Idola :multi: Quote
dariaopole Posted May 19, 2007 Posted May 19, 2007 gamba : nie ma problemu , przynajmniej tyle moge zrobić, no i jeszcze ogłoszenia jakieś mogę wystawiC ale to już jutro !! Quote
dariaopole Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 czy on ma ogłoszenie na : 4 łapy, eurocity,darmowe ogłoszenia lub ojej ? Quote
dariaopole Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Dzień dobry Idolku , buziaki w nosek dla Ciebie :loveu: Quote
dariaopole Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 piękny przystojniak idol z gracja wędruje na pierwszą stronę !! Quote
basiagk Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 Czy wiadomo co się dzieje z Idolkiem? Ponawiam pytanie. Quote
basiagk Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 basiagk napisał(a):Czy wiadomo co się dzieje z Idolkiem? Ponawiam pytanie. Ponawiam pytanie. Quote
dariaopole Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 Basia : jak widać na razie nic nie wiadomo :shake: Quote
Gamba Posted May 25, 2007 Author Posted May 25, 2007 Wiadomo tyle,że Idol dalej kibluje i ponownie obszczekał mnie przez płot!Tak było wczoraj pod wieczór! Nie wpuszczają nas więc i wieści nie ma :angryy: Quote
basiagk Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 Kurcze u mnie w azylu też nie wpuszczają!!!:angryy::angryy::angryy: Strasznie mnie to frustruje:roll::roll::roll: Quote
Recommended Posts